Handla bitcoin: hur investerar du i Bitcoins?

Bitcoin är känt för sina enorma prisfluktuationer. Dessa fluktuationer gör bitcoin till den perfekta tillgången att handla med. Men hur och hur kan du investera i bitcoins? Upptäck var du kan investera i bitcoins och läs den här korta guiden så att du omedelbart kan börja handla med bitcoins!

Var kan du investera i bitcoins?

Det finns två sätt att investera i bitcoins. Du kan välja att aktivt handla bitcoins, eller så kan du välja att köpa bitcoins på lång sikt.

Investera i Bitcoin genom att köpa kryptovalutan

En annan möjlighet är att fysiskt köpa bitcoins. När du gör detta själv behöver du skapa en så kallad plånbok. Detta kan vara ganska svårt för människor med liten eller ingen teknisk kunskap. Lyckligtvis kan bitcoins också enkelt köpas via kryptobörser:

Investera med Bitcoins i 3 steg

1 – Välj en kryptobörs: Du kan köpa Bitcoins direkt på en kryptobörs.
2 – Sätt in pengar: Du kan sätta in pengar direkt med nästan alla kända banker.
3 – Köpa Bitcoins: Du kan sedan växla dina pengar mot Bitcoins

ill du börja investera med Bitcoins? Klicka på knappen & starta direkt!

Investera i Bitcoin genom att köpa kryptovalutan

En annan möjlighet är att fysiskt köpa bitcoins. När du gör detta själv måste du skapa en så kallad plånbok. Detta kan vara ganska svårt för personer med liten eller ingen teknisk kunskap. Lyckligtvis kan bitcoins också enkelt köpas via mäklare.

Du kan investera i Bitcoin på en kryptobörs som accepterar denna valuta. Nedan kan du direkt se på vilka börser du kan handla i Bitcoin:

BörsmäklareInformationRegistrera dig
BitvavoBetala inte transaktionsavgifter på dina första €1000 bitcoins-aktier

Efter att ha öppnat ett konto hos en börs är det enkelt att starta investera. För detta behöver du bara gå igenom följande steg:

 1. Öppna ett konto och slutför verifieringen.
 2. Sätt in pengar på ditt konto
 3. Välj Bitcoin
 4. Ange det belopp som du vill köpa för Bitcoin
 5. Tryck på köpknappen

Då köps Bitcoin direkt på ditt konto!

Hur kan du investera i Bitcoin lönsamt?

Bitcoin-priset är mycket volatil. Medan traditionella valutor bara rör sig något har bitcoin priset gjort enorma steg. Denna oförutsägbara och impulsiva prisutveckling gör det möjligt att tjäna stora mängder pengar som handlar med bitcoins. Pengar kan tjänas av båda fallande och stigande priser.

I genomsnitt förändras bitcoin priset flera procent per dag, så att du kan uppnå bra resultat varje dag. Men hur säkerställer du att du utnyttjar bitcoins prisvolatilitet maximalt?

Maximal fördel kan utnyttjas genom att effektivt investera i bitcoins:

Köpa bitcoin när du förväntar dig en prishöjning.

Sälja bitcoin när du förväntar dig en prisnedgång.

Handla bitcoins

Kort guide i handel med bitcoins

Den här korta guiden som handlar med bitcoins lär dig allt du behöver veta för att handla med bitcoins.

Hur handlar du med bitcoins?

Det är inte svårt och investera i bitcoin hos en online-mäklare. När du köper eller säljer bitcoins hos en mäklare har du olika alternativ för att utföra dina affärer. När du gör en beställning kan du använda följande alternativ:

 • Köpa: tryck på den här knappen när du förväntar dig en prisökning
 • Sälja: tryck på den här knappen när du förväntar dig en prisnedgång
 • Beställa: ange det belopp som du automatiskt vill öppna en handel med
 • Stoppa förlusten: ange det värde som du automatiskt tar din förlust på
 • Göra spekulera: ange det värde som du automatiskt vinner på

Det är tillrådligt att alltid använda en stoppa förlusten . På så sätt undviker du oväntade förluster på dina investeringar om du till exempel skulle behöva lämna ett ögonblick.

Köp bitcoin

Exemplariska priser. Se här hur du gör en beställning på bitcoin CFD.

När köper du bitcoins?

Det är klokt att köpa bitcoins när du förväntar dig att priset ska öka. Bitcoin-priset kommer normalt att öka när positiva nyheter kommer in på förstasidan. Medieuppmärksamhet kommer också att driva bitcoin priset till regioner med högre pris. Hype kommer att övertyga investerare att köpa fler bitcoins vilket resulterar i en ytterligare prisökning. Dessa är därför de perfekta stunderna att investera i bitcoins.

Nedan hittar du ett nyhetsmeddelande exempel som bidrar till prisökningen för bitcoin. Genom att läsa detta meddelande kan du resonera dig själv om det är ett bra ögonblick att köpa bitcoin. Eftersom bitcoins nu också kan handlas som terminer kan större finansinstitut också dra nytta av den digitala valutan. Efter att ha läst ett positivt meddelande är det klokt att köpa.

Reuters positiva Bitcoin-nyheter

Gynnsamma nyheter leder ofta till att bitcoin priset stiger. Källa: Reuters.com.

När säljer du bitcoins?

För att få ut det mesta av dina bitcoin investeringar handlar det inte bara om att köpa utan också sälja bitcoins vid rätt tidpunkt. Många online-mäklare erbjuder dig möjligheten att gåkort . När du går kort drar du nytta av att priserna sjunker. Varje prisnedgång på bitcoin kommer att innebära en spekulera för dig! Detta gör det möjligt att dra nytta av möjliga prisfall. Därför kan också negativa nyheter vara en utlösande faktor för att börja handla med bitcoins.

Nedan finner du en nyhetsmeddelande, ett exempel som kan bidra till en prisnedgång i bitcoin. Det är väldigt viktigt att alltid läsa innehållet i meddelandet noggrant. Det faktum att Kina planerar att förhindra utfärdandet av nya digitala mynt är helt klart mycket negativ signal . Kina är ett mycket stort land och när mynt blir förbjudna i denna del av världen kan det leda till en betydande prisnedgång på bitcoin. I det här fallet kan det vara bäst att gå kort.

Kina förbjuder Bitcoin

Negativa nyheter leder ofta till prisnedgång i bitcoin. Källa: theverge.com .

Vad är bitcoins exakt?

Innan du investerar i bitcoins är det viktigt att du förstår vad bitcoins är. Bitcoin kan ses som ett nytt digitalt mynt. Dessa digitala mynt kallas också cryptokurvor . Jämfört med normala valutor är bitcoin en ganska udda. Bitcoin är inte reglerat och påverkas inte av någon centralbank eller regering.

Bitcoin är en uppfinning av en lysande mastermind-hackare känd av pseudonymen Satoshi Nakamoto. Bitcoins bryts med hjälp av datorer som beräknar och upptäcker mycket komplicerade nummersekvenser. Men hur kan ett digitalt mynt ha något värde? Och hur kan du skaffa bitcoins själv? Vi kommer att diskutera detta i resten av vår artikel:

En film som förklarar vad bitcoins handlar om i lekmän

Hur får bitcoins sitt värde?

Bitcoins används inte som ett giltigt betalningsmedel i något land. Det kan därför låta lite konstigt att bitcoins eller även kallat BTC har ett visst värde. Detta värde skapas genom att bitcoins används i onlinevärlden som ett online-bytesmedel. Varje användare har sin egen plånbok och bitcoins kan överföras till andra internetanvändare med hjälp av en unik bitcoin-adress.

Genom att använda bitcoins som ett aktivt bytesmedel har ett visst värde skapats. Priserna relaterade till investeringar i bitcoins skapas därför på samma sätt som priserna relaterade till investeringar i aktier . Ett växande antal online web shops accepterar bitcoin betalningar och dessa bitcoins verkar också ta sig in i fysiska butiker. Nyligen har till exempel den holländska Bar De Waag i Delft börjat acceptera bitcoin betalningar.

Hur får du bitcoins?

Det är nu klart att värdet av bitcoins finns eftersom det används som ett bytesmedel, men hur får man egentligen bitcoins? Utan brist skulle en bitcoin inte vara värt någonting. Men eftersom bitcoins måste hittas genom gruvdrift tar det tid och energi att hitta en bitcoin.

För att skapa en bitcoin måste en dator bryta för det. Gruvdrift är en process där datorkraft används för att hitta en unik kod som kan användas för att erhålla en bitcoin. Det finns bara ett begränsat utbud av bitcoins. Samtidigt ökar efterfrågan eftersom bitcoin i allt högre grad används som betalningsmetod. Ett lika utbud kombinerat med en ökande efterfrågan resulterar i ett stigande bitcoin pris.

gruvdrift Bitcoins

De 3 bitcoin-investeringsstrategierna

3 Strategier kan användas när man investerar i bitcoin. Låt oss titta på dessa tre strategier:

Köp & håll-strategi

Detta är en bra strategi för vem som helst som har mycket förtroende för bitcoin. Denna strategi handlar om att fysiskt köpa bitcoins som du har på längre sikt. Vissa människor tror att bitcoin en dag kommer att vara värt över $ 100.000. När du tillämpar denna strategi är det ett smart drag att köpa när priset är lågt. Genom att göra detta uppnår du omedelbart en högre avkastning när priset faktiskt stiger.

Lång position

Vissa investerare väljer att investera i bitcoin när priset stiger. Detta är också känt som att go long på bitcoin. Det är viktigt att i förväg överväga till vilket pris du ska sälja bitcoin. Denna strategi innebär att du tar din spekulera när du tror att bitcoin priset kommer att falla igen i framtiden.

Kort position

Bitcoin har kraschat regelbundet. Du kan dra nytta av en krasch genom att göra en beställning till ett fallande pris. Du uppnår ett positivt resultat när bitcoin priset fortsätter att falla. Denna metod kräver också att man i förväg överväger till vilket pris du stänger positionen. En position bör stängas när du tror att botten av bitcoin priset nästan är uppnått.

Varför ökar bitcoin priset regelbundet?

 • Bitcoin var en hype: medieuppmärksamhet lockar investerare.
 • Det är ett nytt sätt betalning som används av olika tjänsteleverantörer och webbshoppar.
 • Myntet är anonymt och därför ett perfekt betalningsmedel för brottslingar.
 • Bitcoin ses ofta som en säker himmel som liknar guld.
 • Bitcoin kan användas för att undvika transaktionskostnader.

Aktuellt bitcoin pris: växelkurs

Hitta under det faktiska CFD-priset för bitcoin. Det är också möjligt att omedelbart köpa eller sälja CFD-bitcoins med hjälp av knapparna nedan.

Crash of the bitcoin 2017

Efter den otroliga bitcoin hype 2017 inträffade en allvarlig priskrasch. Har myntet tappat allt sitt värde? Det kan vara lite kortsiktigt. Handelsvolymerna är nämligen fortfarande högre än sommaren 2017. Dessutom har den underliggande tekniken fortfarande mycket potential. Ändå är priset med priset att det knappt återspeglar det underliggande värdet: värdet skapas främst av spekulanter.

Smarta investerare ser dock inte detta som ett problem. Redan nu är bitcoin priset fortfarande mycket volatilt. Du kan dra nytta av denna volatilitet genom att använda order och genom att försiktigt surfa och ta allt du kan på vågorna upp och ner. Aktiv handel med bitcoin anno 2018 är därför fortfarande mycket relevant!

Uppdatering 2020: bitcoin priset gick skyhögt i början av 2020 och nådde ett pris på 10.000 dollar. Coronaviruset har dock igen orsakat en priskrasch. Att vara en aktiv investerare finns dock fortfarande olika att dra nytta av bitcoin-investeringar.

Andra kryptovalutor

Bitcoin är den mest kända kryptovalutan. Hursomhelst, finns det hundratals alternativa kryptovalutor som kan handlas under tiden. Alla dessa kryptokoiner har sina unika egenskaper som gör dem intressanta på egen hand. Det finns en stor chans att bitcoin så småningom kommer att komma över av en annan valuta som kan ha mer potential.

Men nuförtiden ser vi fortfarande en tydlig bitcoin-dominans. Det finns en stark korrelation mellan bitcoin priset och priset på altcoins som Ethereum och NEO . På vissa plattformar behöver du till och med bitcoins för att köpa andra kryptovalutor.I artikeln investera i kryptovalutor kan du hitta mer information om de mest kända kryptovalutorna som kan handlas idag.

handel med kryptovalutor

Riskerna med handel med bitcoins

Eftersom bitcoins inte regleras av en centralbank är det mycket svårt att tillämpa någon form av reglering på denna typ av valuta. Dessutom, eftersom källan till bitcoins är ganska oklar, kan smutsiga spel spelas av mäklare eftersom det är svårt att spåra källan till en bitcoin. Dessutom kan bitcoins användas för penningtvätt eftersom de är så svåra att spåra. Om du inte är försiktig kan det därför vara ganska farligt att investera i bitcoins!

När du väljer att investera i bitcoins är det viktigt att komma ihåg att bitcoin inte har något underliggande värde. När du till exempel köper en aktie är du delägare i ett företag. Bitcoin hanteras inte av någon och den har ingen fysisk tillgång i bakgrunden vilket ökar osäkerheten hos bitcoin i framtiden.

Du måste också säkerställa tillräcklig säkerhet. När du aktivt handlar med bitcoins på Plus500 kan du till exempel inte rånas för att du använder derivat för att handla bitcoin. När du fysiskt köper bitcoin kan din plånbok bli rånad. Det skulle inte vara första gången, investerare förlorar bitcoins värda tusentals till och med tiotusentals dollar.

Slutligen är det viktigt att komma ihåg att kryptovalutor är komplicerade. Tack vare den användarvänliga programvaran för mäklare är det enkelt att köpa eller sälja crypto som bitcoin på ett ögonblick. Var medveten om att den underliggande bitcoin tekniken är mycket komplicerad. Gör en ordentlig och utökad forskning och väga fördelarna noggrant mot riskerna innan du öppnar en position.

Sammantaget är bitcoins en mycket intressant men också mycket spekulativ investeringsmöjlighet. Det kan vara mycket roligt att spela med dessa typer av finansiella värdepapper, men vi rekommenderar inte att satsa för mycket pengar på handel med bitcoin.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *