Hur kan du köpa Netflix-aktier?

Vem känner inte till den mest populära streamingtjänsten? Med över 100 miljoner användare är Netflix den största betalda leverantören av filmer och serier. Detta avspeglas i den enorma stigningen i aktiekursen. Det är exakt därför det kan vara tilltalande att investera i Netflix genom att köpa deras aktier. I den här artikeln kan du läsa allt du behöver veta innan du investerar i det här företaget.

Hur kan jag investera i Netflix?

Du kan investera i Netflix genom att använda en online mäklare. Du behöver endast öppna ett konto för att kunna börja köpa och sälja Netflix-aktier. Du kan välja att aktivt handla med Netflix-aktier, eller så kan du välja att köpa aktier på lång sikt.

Hur kan du köpa Netflix aktier?

Vill du köpa Netflix-aktier? Du kan direkt köpa Netflix-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadInformationRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Netflix-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!
Degiro€2,50 per transaktion

Netflix_investering

Fördelar med att investera i Netflix

Netflix kan vara en mycket intressant investering. För närvarande har företaget över 100.000.000 kunder, spridda över 190 länder. Företaget undersöker möjligheten att komma in på den kinesiska marknaden. Den kinesiska marknaden räknar mer än 500.000.000 människor som använder streamingtjänster, om Netflix lyckas komma in på denna marknad kan deras vinster skjutas upp.

Netflix är i en position där de kan förhandla med studior på grund av deras enorma användarbas. Det är just därför de kan göra fantastiska erbjudanden som kan bidra till företagets lönsamhet. Netflix kan utbreda sig ännu mer i framtiden: de månatliga kostnaderna för ett prenumeration är låga, så tjänsterna finns tillgängliga för ett stort antal potentiella kunder.

Vilka är riskerna med handel i Netflix?

Trots allt, finns det risker när du investerar i Netflix. Den största risken för förekomsten av Netflix skulle vara konkurrensen. På senare tid har många liknande streamingtjänster etablerats. Amazon har lanserat sin tjänst Prime Video, och Disney och Apple har också utvecklat sina egna streamingtjänster. Netflix behöver konstant kämpa för det bästa urvalet av serier och filmer. Om de inte kan göra det längre kommer användarna att känna behovet av att byta till en annan leverantör.

Förutom kommande konkurrenter, kan piratkopiering också vara en hot mot Netflix. Netflix kämpar redan med att köpa rättigheterna till nya produktioner på grund av att så många nya streamningtjänster stiger upp. På grund av detta måste människor köpa flera prenumerationer hos olika leverantörer för att se alla de nyaste filmerna och serierna. Om Netflix blir mindre användarvänligt än olagliga alternativ kommer en minskning av antalet kunder att äga rum.

De unika produktioner av Netflix är kostsamma; Under 2017 investerade företaget 2,5 miljarder dollar i nya produktioner. Serierna behövde bli en stor framgång för att få stora vinster. Sannolikheten till att Netflix förblir framgångsrik beror starkt på deras användares åsikter. Om intresset sjunker eller en annan streamingtjänst blir mer populär, skulle det vara klokt  att sälja Netflix-aktierna.

Att köpa Netflix-aktier i några steg

Innan du köper Netflix-aktier är det viktigt att följa några steg. Innan du investerar i Netflix bör du göra en del undersökning. Bestäm med hjälp av din analys om det finns mycket tillväxtpotential i företaget, Ifall det är så kan du fundera på att köpa Netflix-aktier.

Det är dock viktigt att avgöra om Netflix-aktier passar in i dina investeringsplaner. Netflix är en kommunikation aktie med ganska höga risker och möjligen en stor tillväxt. När du köper Netflix-aktier för din aktieportfölj bör du undersöka om denna typ av aktie passar in i resten av dina aktier. Skulle du till exempel bli förkrossad om du förlorar en stor del av din investering? Och har du tillräckligt med tid att vänta om marknaden oväntat kraschar?

Om du är säker på att du vill köpa Netflix-aktier *bör du öppna ett konto hos en onlinemäklare. En mäklare är en avdelning  som gör det möjligt för enskilda investerare att handla med aktier. Det är lämpligt att välja en börsmäklare med låga transaktionskostnader för den amerikanska marknaden. Genom att välja en billig mäklare ser du till att du inte tappar pengar genom att betala höga transaktionskostnader.

När du gör en beställning bör du tänka på hur många aktier du vill köpa. Svaret beror på den totala summan du vill investera. Det rekommenderas starkt att du sprider ut dina investeringar. Genom att sprida ut dina investeringar förhindrar du förlora en stor summa pengar på din investering i Netflix. När du använder en market order kommer din andel att köpas direkt. När du använder en limit order kan du ställa in det priset du vill köpa aktierna för.

Netflix under Covid-19

Den globala Covid-19-epidemin har haft en stor inverkan på många företag. För Netflix hade epidemin sina fördelar. Människor stannade hemma och var på jakt efter att hitta flera nya former av underhållning. Det är exakt varför Netflix fick många kunder under denna period.

Vad är aktiekursen för Netflix?

Du kan ta en titt på det aktuella CFD-aktiekursen för Netflix i diagrammet nedan. Du kan också använda knapparna för att öppna en handel direkt:

Netflix historia

Netflix grundades 1997. Netflix är 100% lagligt, till skillnad från populära program som Popcorn Time. Företaget köper licenser för att visa vissa filmer och serier i flera länder. Även om företaget i första hand fokuserade på den amerikanska marknaden har de nu ändrat sin strategi; Netflix besegrar långsamt resten av världen.

Den internationella expansionen av Netflix började 2013. Netflix: s aktiekurs steg enormt under denna period. Den europeiska marknaden är stor och internethastigheten fortsätter att förbättras. Det är en del av anledningen till att marknaden fortsätter att växa för Netflix.

Uppenbarligen måste ett företag göra en vinst; Netflix uppnår detta genom att be sina användare att betala en månadsavgift, precis som Spotify gör. Detta verkar fungera bättre än modellen där folk betalar för varje separat film de tittar på.

Kommer aktiekursen på Netflix att öka ytterligare?

Det är svårt att avgöra om aktiekursen på Netflix fortsätter att stiga. När du investerar i Netflix måste du hålla ett öga på alla utvecklingar som sker kring Netflix. Avkastningen per aktie är mycket låg och insamlingen av filmer och serier på Netflix måste uppdateras kontinuerligt. Denna utveckling kommer att kosta en hel del.

Men det finns också ett par utvecklingar som kan leda till förbättrade framtida resultat. Till exempel har Netflix producerat fler filmer och serier än tidigare, vilket kan leda till en minskning av licens kostnaderna. De unika serierna och filmerna som producerats av Netflix kan också locka nya användare till plattformen. Dessutom har Netflix släppt fler filmer och program i 4K.

Hur tjänar du med Netflix?

Om du vill tjäna pengar på dina investeringar i Netflix bör du följa den allmänna trenden. Många känner till Netflix. Detta resulterar i att många människor köper ett par aktier i Netflix, utan att nödvändigtvis vara professionella investerare. Av denna anledning kan små nyheter ha stort inflytande på aktiekursen på Netflix.

Försök göra en bedömning av effekten nyheter kommer att ha på Netflix. Om du gör det här rätt och du justerar dina affärer på rätt sätt, borde du kunna tjäna bra på dina investeringar i Netflix.

Auteur

Oliver Metz Avatar
Over Oliver Metz

Test