Hur kan du köpa Allianz-aktier?

Allianz   är ett av de största försäkringsbolagen i världen. Detta ursprungligen tyska företag har filialer över hela världen. Funderar du på att investera i Allianz genom att köpa sina aktier? Läs i den här artikeln hur du kan göra det här bäst!

Var kan du köpa Allianz-aktier?

Om du funderar på att köpa Allianz-aktier är det viktigt att noggrant jämföra de olika leverantörernas kostnader. Många nybörjare investerare gör misstaget att investera i aktier med sin bank: det är ofta dyrare än hos en online-aktiemäklare. Vill du köpa Allianz-aktier? Du kan direkt köpa Allianz-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Allianz-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Allianz ?

Är du nyfiken på aktiekursen på Allianz ? I grafen nedan kan du se hur Allianz -aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Allianz

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Allianz .

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Allianz för de senaste 5 dagarna:

Om Allianz

Den ursprungligen tyska Allianz-gruppen är ett av de största försäkringsbolagen i världen. Detta försäkringsbolag erbjuder liv-, skadestånds- och sjukförsäkring. Företaget har också en stor avdelning för kapitalförvaltning. De mindre aktiviteterna i Allianz, som verkar i mer än 70 länder, inkluderar en bank. Huvudkontoret för detta företag är i München, Tyskland.

2003 slogs Royal Nederland och Zwolsche Algemeene samman. Denna sammanslagning skapade Allianz Nederland. Huvudkontoret för Allianz Nederland är i Rotterdam.

Köp Allianz-aktier

Företagets historia

När företaget grundades 1890 var Allianz huvudkontor i Berlin. 1949 flyttade huvudkontoret till München. Det första filialkontoret grundades i London i slutet av 1800-talet. Efter andra världskriget öppnades ett kontor i Paris på 1950-talet och i Italien på 1960-talet. På 1970-talet öppnades kontor i Nederländerna, Brasilien, Spanien och USA.

Allianz på börsen

Den börsnoterade Allianz ingår i DAX- och Euro Stoxx 50-index. Företagets huvudnotering är i Frankfurt.

Företag som förvärvats av Allianz

På 1980-talet tog Allianz över det brittiska försäkringsbolaget Cornhill Insurance PLC. Det förvärvade också ett intresse i det italienska försäkringsbolaget Riunione Adriatica di Sicurità (RAS). 2006 förvärvade Allianz också de återstående aktierna i detta företag.

På 1990-talet förvärvades det amerikanska försäkringsbolaget Fireman’s Fund och det franska försäkringsbolaget Assurances Générales de France (AGF).

Förvärvet av försäkringsbolag i Europa följdes av expansion i Asien. Ett antal förvärv och joint ventures följde i Kina och Sydkorea.

Allianz ägde redan en femtedel av aktierna i Dresdner Bank när den förvärvade denna bank 2001. Allianz ville sälja sin försäkring genom bankens 1200 filialer. Eftersom förvärvet misslyckades sålde Allianz Dresdner Bank till Commerzbank 2009 för nästan 10 miljarder euro. Efter denna försäljning förvärvade Allianz en andel på 30% i kombinationen Dresdner Bank och Commerzbank.

Som du kan se har Allianz varit aktiv tidigare genom att köpa och sälja företag. Om du ska investera i Allianz är det vettigt att hålla koll på denna utveckling. Genom att köpa Allianz-aktier vid rätt tidpunkt kan du dra nytta av denna utveckling.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *