Hur kan du köpa EasyJet-aktier?

Med en blomstrande marknad kan det vara intressant att investera i ett flygbolag som EasyJet . Men vad är den bästa metoden att köpa EasyJet-aktier? Och vad är EasyJets aktiekurs? På den här sidan hittar du all information du behöver för din investering i EasyJet-aktier!

Var kan jag köpa EasyJet-aktier?

Har du förtroende för prisjaktaren EasyJet? Tror du att modellen för lågprisflyg och bra tjänster kan fortsätta att existera i en värld där flygskam spelar en allt viktigare roll? Vill du köpa Easy Jet-aktier? Du kan direkt köpa Easy Jet-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Easy aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på EasyJet?

Är du nyfiken på aktiekursen på EasyJet? I grafen nedan kan du se hur EasyJet-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för EasyJet

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för EasyJet.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för EasyJet för de senaste 5 dagarna:

Är det klokt att investera i EasyJet?

Om det är klokt att investera i EasyJet beror starkt på den ekonomiska situationen. Människor minskar ofta på lyxprodukter när ekonomin inte går bra.

Ändå verkar företaget krissäkra: under coronakrisen var det mesta av EasyJets flotta jordad. Företagets goda ekonomiska ställning gjorde det möjligt för EasyJet att hålla sig flytande. Ändå kan du se att sådana perioder med dålig prestanda sätter press på resultaten. Det kan ta lång tid för flygbolaget att återgå till positiva resultat.

Ändå är EasyJet i en kraftfull position. Flygbolaget säljer platser till lägre priser än många konkurrenter. Särskilt i ekonomiskt osäkra tider letar konsumenterna efter billigare positioner: EasyJet är mer motståndskraftig och kommer att kunna återhämta sig från en ekonomisk kris snabbare än andra flygbolag. En investering i EasyJet är därför mindre riskabel än en investering i andra flygbolag.

Om EasyJet

EasyJet är ett lågprisflygbolag som arbetar i Europa. De letar efter sätt att hålla kostnaderna så låga som möjligt för att erbjuda sina kunder låga priser. EasyJet gör detta utan att minska servicen till sina kunder. Resor blir enkla och prisvärda och detta skapar tillväxt. Tror du att easyJet kan fortsätta växa? Då kan det vara attraktivt att köpa EasyJet-aktier.

Investing in EasyJet

EasyJets framgång

Företagets framgång beror på flera faktorer. EasyJet har en stark kapitalbas med ett marknadsvärde på 4 miljarder år 2020. De har också en sund kontantposition. Baserat på kreditbetyg ser vi att företaget är bland de starkaste inom flygindustrin.

EasyJet flyger moderna Airbus-flygplan. EasyJet flyger med Airbus A320 och kan ta 186 personer. Det är ett flygplan som kan underhållas väl och är också perfekt för kunder.

EasyJet har mer än 10 000 anställda. Ungefär en fjärdedel är piloter, och resten är kabinpersonal. De är dedikerade människor som älskar att arbeta för EasyJet.

Buying EasyJet shares

Teknik, insikt och kundlojalitet

EasyJet använder olika tekniker för att öka intäkterna och kundlojaliteten. Genom att optimalt använda tillgängliga data är det möjligt för dem att bygga en bra relation med kunden på lång sikt. Tror du att smart användning av data kan bidra till EasyJets resultat? Då kan det vara smart att köpa EasyJet-aktier.

En stark position på europeiska flygplatser

EasyJet utvecklar och förbättrar aktivt sina starka positioner på europeiska flygplatser. Detta görs bland annat genom att öka flygfrekvensen. För närvarande tävlar de med traditionella flygbolag. Baserat på deras kostnadsfördel vill de locka fler kunder.

Kostnadsfördelar för kunderna

EasyJet konfigurerar flygplanen så att ett större antal människor kan resa på dem. De har en yngre flotta än konkurrenterna och därmed lägre underhållskostnader. EasyJet har också ett välkänt varumärke och en sund balansräkning som de kan växa i framtiden.

Faror inom branschen

Inom branschen ser vi olika faror. I skrivande stund har Coronavirus till exempel en stor inverkan på resan. Det finns andra faktorer som kan avgöra en förändring i sektorn. Dessa inkluderar möjliga olyckor med flygplan och terroristattacker. Det här är allvarliga saker att tänka på när du köper flygaktier.

Som en aktiv investerare kan du svara på den här typen av händelser. Under attackerna mot World Trade Center kunde du till exempel se att många flygbolagens aktie minskade kraftigt. Du kan sedan välja att öppna en kort position. När du säljer kort tjänar du pengar till ett fallande pris.

När du börjar investera aktivt i EasyJet-aktier är det viktigt att hålla koll på den senaste utvecklingen. De kan ha en stark inverkan på aktiekursen.

Kortsiktig horisont

För närvarande ser vi EasyJet dra nytta av Thomas Cooks konkurs. Flygbolaget har kunnat ta över många flygningar och kunder väljer nu också EasyJet. När de ger en bra service är det naturligtvis också en möjlighet för framtiden. Det är då möjligt att betjäna fler kunder på deras hemmamarknad och från andra länder inom Europa. Med sin goda kassaposition finns möjligheter att växa. Speciellt nu när det finns en lucka på marknaden som måste fyllas snabbt.

När du investerar i flygbolag är det därför klokt att analysera konkurrensen väl. Till exempel, hur går konkurrensen när det gäller kapacitetsutnyttjande? Och gör den genomsnittliga konkurrenten mer spekulera? Först när du tycker att EasyJet klarar sig bra i förhållande till konkurrenterna är det klokt att köpa aktierna.

Möjligheter och risker

Att investera i ett flygbolag som EasyJet kan fungera bra. I framtiden är det bara troligt att människor flyger mer. Globalt välstånd ökar och därmed marknaden för ett företag som EasyJet. Detta kan vara en bra anledning att köpa EasyJet-aktier.

Samtidigt ser vi också att den så kallade flygskammen blir allt vanligare. Människor är alltmer medvetna om effekterna av att flyga på klimatet. Medvetna kunder väljer alltmer alternativa transportmedel. Regeringar kan också införa nya lagar som kan vara ogynnsamma för flygbolagen. Allt detta kan sätta press på easyJet och andra flygplansaktier.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *