Hur kan du köpa Lego-aktier?

Den danska leksakstillverkaren Lego har blivit känd för sina färgade plastkuber. Denna leksak är en tvåfaldig vinnare av priset ”århundradets leksaker”. Lego syftar inte bara på tillverkaren av denna välkända leksak: den har också blivit ett typnamn, eftersom leksaken som tillverkas av tillverkaren också kallas Lego. Vill du investera i Lego? I den här artikeln ska vi se om det är möjligt att köpa Lego-aktier.

Hur investerar man i Lego?

Det enda sättet du kan ”investera” i Lego är genom att köpa sällsynta Lego-set och sälja dem för mer. Vissa Lego-set är värda hundratals euro. Bolaget i sig är tyvärr inte börsnoterat, så det går inte att köpa Lego-aktier.

Vill du investera i andra aktier? Det är möjligt. I vår special kommer du att lära dig hur du lönsamt investerar i aktier. Använd knappen nedan för att besöka artikeln:

Skapandet av Lego

Den danske snickaren Ole Kirk Christiansen är grundaren av Lego. Han bodde i den danska staden Billund. 1916 började han bygga hus och möbler. På 1930-talet, under depressionen, bestämde han sig för att göra miniatyrversioner av sina egna produkter. Han gjorde miniatyrstegar och järnplåtar. De bildade hans inspiration att börja tillverka leksaker.

Från moderna leksaker till Lego

Christiansen bestämde sig för att göra moderna plastleksaker. Han gjorde också en lastbil som man kunde plocka isär och bygga om. Sedan såg han byggstenar i plast hos konkurrenten Kiddikraft. Enligt Christiansen var det en stor möjlighet.

Från 1949 och framåt började Lego tillverka egna byggstenar i plast. Dessa byggstenar av plast är urholkade i botten. Överst innehåller de några dubbar. Som ett resultat kan de enkelt kopplas till varandra. Inte alla återförsäljare var entusiastiska över den nya produkten till en början.

Tio år senare var det en framgångsrik produkt: klossarna sålde bra. Så bra till och med att produktionslinjen av träleksaker som försvann i en brand 1959 inte längre behövde byggas om.

Köpa Lego-aktier

Vad förändrades med Legos tillkomst?

Lego var en produkt lämplig för massproduktion. Det var en förändring eftersom träleksaker var handgjorda på den tiden. Kuberna kan sättas ihop i det oändliga. Olika byggnader kan alltid göras. På grund av detta finns det alltid efterfrågan på kuberna. Dessutom kan barn föreställa sig själva i sitt eget friluftsmuseum och bygga hela fantasivärldar med lego.

I den meningen svarar Lego på hur dessa barn upplever världen. Av denna anledning öppnades också en nöjespark.

Lego är inte bara en källa till underhållning: barnen kan också lära sig något av det. Lego utvecklar barns kreativitet och det hjälper dem att komma på hur de ska lösa problem.

Lego nöjespark

Det finns också Lego-nöjesparker. Den första parken invigdes 1968 i den danska staden Billund. Tre andra parker har nu öppnats. Legoland Windsor öppnade i England 1996. Legoland California öppnade 1999. Den fjärde nöjesparken, Legoland Deutschland, öppnade 2002. En park har cirka 1,3 miljoner besökare årligen.

Sjunkande försäljning

Under 2017 ser Lego sin försäljning minska för första gången på flera år. Försäljningen i både Europa och Nordamerika var en besvikelse. På grund av de nedslående försäljningssiffrorna var många leksaker tvungna att säljas med rabatt. För första gången på 13 år konfronterades företaget med vikande försäljning. I september 2017 meddelade Lego att 1 400 jobb skulle försvinna över hela världen.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *