Hur kan du köpa Total-aktier?

Total är ett av de större globala oljebolagen. Detta franska företag försöker också hitta mer energieffektiva alternativ. I denna analys av Total läser du allt du behöver veta innan du investerar i företaget. På denna sida kan du även enkelt se hos vilka aktiemäklare du kan köpa Total-aktier mot låga avgifter. Är du nyfiken på det senaste priset på företaget? Du hittar även Totals aktuella aktiekurs här.

Var kan du köpa Total-aktier?

Funderar du på att köpa Total-aktier? Det är viktigt att först analysera den globala efterfrågan på olja. Tror du att efterfrågan på olja kommer att fortsätta att öka? Då är chansen stor att värdet på Total-aktier ökar. Vill du köpa Total-aktier? Du kan direkt köpa Total-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Total-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Total?

Är du nyfiken på aktiekursen på Total? I grafen nedan kan du se hur Total-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Total

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Total.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Total för de senaste 5 dagarna:

Hur kan du köpa Total-aktier?

Har du förtroende för det franska oljebolaget Total och vill du köpa Total-aktier? I den här delen av artikeln kommer vi att diskutera hur du kan börja investera i Total-aktier som nybörjare.

Du köper franska aktier som Total hos en online-mäklare. En mäklare är ett företag som gör det möjligt att köpa & sälja aktier. Vill du veta hos vilken mäklare du kan investera i aktier? Ta då en titt på vår översikt över bästa mäklare:

Efter att du har öppnat ett konto hos en mäklare kan du enkelt hitta aktien genom att använda sökfältet. Fyll i företagets namn (Totalt) och använd köpknappen för att öppna en aktieposition. När du vill investera i Total har du vanligtvis två alternativ:

  • Marknadsorder: med en marknadsorder köper du aktien direkt till aktuellt pris.
  • Limitorder : med en limitorder köper du aktien till ett fast pris.

Även efter att du köpt Total-aktier är det viktigt att ha koll på läget. Övervaka till exempel oljepriset och se hur oljeproducenten gör i förhållande till konkurrenten. Har du gjort tillräckligt med spekulera med din investering i Total? Då kan det vara klokt att ta sin spekulera genom att sälja aktierna.

Om företaget Total

Total är ett statligt oberoende oljebolag. Företaget har sitt huvudkontor i Paris och har producerat olja och gas i nästan ett sekel. Inom olje- och gasproduktion är Total det fjärde största företaget i världen. Idag är Total även verksamt inom förnybar el och energi.

Analys av Total

Innan du investerar i Total-aktier är det viktigt att analysera aktien noggrant. Först och främst är det viktigt att komma ihåg att priset på Total är starkt kopplat till priset på råolja olja . När priset på råolja stiger kan företaget göra mer spekulera. Totals aktiekurs och priset på råolja har därför en positiv korrelation. Det säger sig självt att Totals affärsverksamhet också spelar en viktig roll för aktiens slutliga kursutveckling.Det är också klokt att noggrant studera Totals gröna energipolitik. I framtiden kommer fossila bränslen att bli allt mindre populära. Först när Total kommer med nya innovationer kommer de att kunna behålla en stark position i en avlägsen framtid. Tror du att Total kommer att lyckas hänga med i tiden? Då kan du säkert överväga att köpa Total-aktier.Det är också viktigt att hålla ett öga på det politiska läget. Tänk till exempel på relationen mellan Total och Iran. I Iran kan vi hitta den tredje största gasreserven i världen. Spänningar i regionen kan då påverka företagets resultat negativt.På lång sikt väntas efterfrågan på olja fortsätta att öka. När ekonomin växer ökar efterfrågan på energi. Om efterfrågan ökar med lika utbud kommer detta att ha en positiv effekt på den totala aktiekursen på lång sikt. Det är viktigt att ta hänsyn till alla dessa faktorer innan du köper Total-aktier.Totalt

Total styrka

Innan du börjar köpa Total-aktier vill du förmodligen veta vad företagets styrkor är. En bra poäng med Total är att produktionen är väl spridd över olika regioner. En del av råoljan produceras till exempel i Nigeria och en annan del i Norge, vilket begränsar produktionsriskerna. När allt kommer omkring kan problem i en region hanteras i en annan.En annan styrka med Total-beståndet är att de är utmärkta på att tillämpa de senaste teknikerna som gör att de kan arbeta effektivt. Som ett resultat är det mindre sannolikt att Total-aktien minskar i värde när efterfrågan på olja sjunker. De kan absorbera en del av den förlorade spekuleraen genom att spara kostnader.

Konkurrenter till Total

Det gäller att ha stenkoll på Totals konkurrenter. Jämför hur Total presterar jämfört med sina konkurrenter. På så sätt säkerställer du att du köper rätt aktie. Men vilka är Totals största konkurrenter?

  • Royal Dutch Shell : Royal Dutch Shell är Totals största konkurrent.
  • ExxonMobil är baserat i Amerika och uppnår dessutom en enorm omsättning.
  • BP är ett Storbritannien-baserat företag med en betydande årsomsättning.
  • Chevron fungerar inte lika bra som Total och är belägen i USA.

Samarbeten

Samarbeten är alltid viktigt för ett företag. De kan vara en bra informationskälla och generera ytterligare inkomster. Total arbetar för närvarande med Samsung och förser dem med olja till den kemiska sektorn. Företaget har också arbetat med PSA i mer än 50 år: Total är den enda leverantören av smörjmedel till PSA:s fabriker. Nya samarbeten kan lyfta Totals aktiekurs. Innan du köper Total-aktier är det smart att undersöka de framtida planerna för Total.

Historien om Total

CFP (Compagnie Francaise des Pétroles) bildades 1924. Oljan producerades sedan i Mellanöstern. Med åren blev Total ett välkänt namn i den internationella världen. 1985 ändrades namnet på företaget CFP-Total till Total 1991. Idag är Total verksamt i mer än 130 länder.

Total och bättre energi

Totals anställda är alla engagerade i att generera bättre energi. Deras tjänster och produkter hjälper kunder över hela världen. Totals produkter ska vara säkra, effektiva och verkande. Total vill förse människor runt om i världen med prisvärd, pålitlig och ren energi. Bolagets mål är därför att bli både den mest ansvarsfulla och viktigaste leverantören av energi.

Total vill fortsätta växa

Total har som mål att öka den totala olje- och gasproduktionen med 5 % varje år fram till 2022. Under 2017 ökade olje- och gasproduktionen med mer än 20 %. Företaget startar ständigt nya projekt. Tror du att Totals nya projekt kommer att bidra till framtida verksamhetsresultat? I så fall kan det vara klokt att köpa Total-aktier.

Airbus
Airbus
Altice
Altice
AXA
AXA
BNB Paribas
BNB Paribas
Danone
Danone
Christian Dior
Christian Dior
Hermès
Hermès
L'Oréal
L'Oréal

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *