Hur kan du köpa SAP-aktier?

Företaget SAP är ett pålitligt och stort företag som har utvecklat programvaror för företag i många decennier. Överväger du att investera i SAP? Läs först hur du kan köpa SAP-aktier! Du kan också studera den aktuella aktiekursen för SAP-aktier på den här sidan.

Hur kan du köpa SAP-aktier?

Datorer är framtiden: alla företag som förhåller sig till den senaste tekniken kan därför vara en bra investering. Det är dock klokt att analysera om företaget fortsätter att göra det bra i förhållande till sina konkurrenter. Det är också smart att gå in i en förskjuten basis: på detta sätt undviker du att förlora en betydande summa pengar genom att kliva in på toppen. Vill du köpa SAP-aktier? Du kan direkt köpa SAP-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla SAP-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på SAP?

Är du nyfiken på aktiekursen på SAP? I grafen nedan kan du se hur SAP-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för SAP

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för SAP.

Analys av SAP

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja SAP är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur SAP-aktien har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för SAP för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer SAP aktiekurs att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att SAP kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om SAP prisrörelser och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din research!

Är det smart att investera i GSP?

Det finns både fördelar och nackdelar att köpa SAP-aktier. Först och främst är SAP känt för att vara ett av de viktigaste oberoende mjukvaruföretagen i världen. Detta, i kombination med den stora expertis som företaget har, gör SAP till ett starkt varumärke inom IT-världen. Trots detta stora namn har förväntningarna på företaget inte alltid varit positiva.

I januari 2019 tillkännagavs till exempel av GSP att de skulle minska så många som 4.000 jobb. Minskningen av arbetskraften passar in i planen att fokusera mer på modern molnbaserad teknik. För detta ändamål, tekniker som blockchain, quantum computing och det förutnämnda Sakernas Internet övervägs. Om denna utveckling lyckas kan detta leda till mer spekulera för företaget.

Företaget har byggt upp en mer stabil inkomstkälla efter kreditkrisen. De får nu mycket mer återkommande inkomster, vilket gör det lättare att förutsäga hur mycket pengar som kommer in varje månad. Mycket av den inkomsten kommer dock från stora kunder. Håll därför ett öga på om stora kunder drar sig tillbaka: om så är fallet kan SAP: s aktiekurs förvänta sig de nödvändiga nederlagen.

På lång sikt kan SAP verkligen vara en bra investering. Företag använder fler och fler datorer och ett företag som svarar på detta på ett smart sätt kan vara en bra investering. Jämför företaget med konkurrensen och undersök om de fortfarande introducerar tillräckligt med ny teknik.

köp SAP-aktier

Vad gör företaget?

SAP är ursprungligen ett tyskt programvaruhus som såg dagens ljus 1972. Genom åren har mjukvaruföretaget vuxit till ett globalt företag som specialiserat sig på mjukvarulösningar för företag. Dessa lösningar erbjuds för små, medelstora och internationella företag.

Alla som är intresserade av att investera i SAP-aktier kan göra det på två börser. Aktierna är listade under SAP-ticker på både New York Börsen och Deutsche Börse.

Grundades av tidigare IBM-anställda

Det tyska mjukvaruhuset SAP har betydande expertis ända sedan det grundades. Denna expertis berodde till stor del på det faktum att den grundades av tidigare anställda hos den kända IBM.

Inte bara tidigare, men också i skrivande stund är SAP fortfarande en av de viktigaste aktörerna i världen inom sin sektor. SAPs huvudsakliga verksamhet är att hjälpa företag att optimera sin affärsprogramvara. Detta inkluderar leveranskedjor men även affärsprocesser. Idag erbjuds SAPs tjänster i 130 länder.

SAPs historia

År 197 med rätta betraktas som ett av de viktigaste åren för hårdvaruindustrin. Ankomsten av Xerox och dess avtal med IBM markerade en viktig milstolpe. Men det gav också en bitter eftersmak till fem IBM-anställda. De hade gjort stora ansträngningar för att förverkliga en speciell mjukvara, bara för att få veta att samarbetet mellan Xerox och IBM innebar att projektet inte längre var nödvändigt.

Istället för att överge projektet valde de (tidigare) IBM-anställda att starta ett eget företag. I juni 1972 grundades därför företaget ”SAP-systemanalys och programutveckling”.

Den första kommersiella produkten skulle lanseras av företaget ett år efter grundandet, varefter företaget SAP GmbH Systeme, Anwendungen und Produkte in der Datenverarbeitung (SAP GmbH Systeme, Anwendungen und Produkte in der Datenverarbeitung) grundades 1976. Efter detta beslutades det, att flytta SAPs huvudkontor till Walldorf i Tyskland. Företagets ursprungliga börsintroduktion ägde rum 1988. Från och med den 4 november 1988 var det möjligt att handla aktierna offentligt. Aktierna noterades inte bara på Frankfurtsbörsen utan också på Stuttgartsbörsen.

År 2016 var SAP ett av de företag som tillkännagav betydande investeringar i den innovativa tekniken Internet of Things. Investeringarna är en viktig del av företagets strategi för att dra nytta av den tillväxt som kan uppnås på den marknaden. De investeringar som SAP planerade utgjorde cirka 2 miljarder euro.

Tror du att SAP kommer att fortsätta att ge goda resultat i framtiden med sådana innovationer? Då kan det vara intressant att köpa SAP-aktier.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *