Hur kan du köpa Apple-aktier?

Apple är ett av de mest kända företagen i världen. Det är ett av få företag med ett värde som överstiger 1000 miljarder (en triljon) USD . Om du hade köpt några aktier vid lanseringen hade du varit väldigt rik nu. Men att investera i Apple kan fortfarande vara intressant idag. I den här artikeln kan du hitta en omfattande analys av att köpa Apple-aktier. Du kan också se den aktuella aktiekursen för Apple-aktier här.

Var kan du köpa Apple-aktier?

Apple är ett företag som har uppnått bra resultat år efter år. Är du säker på att denna tillväxt kommer att fortsätta i framtiden? Då kan det vara väldigt intressant att köpa Apple-aktier! Vill du köpa Apple-aktier? Du kan direkt köpa Apple-aktier med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Apple-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är Apples nuvarande aktiekurs?

Är du nyfiken på det aktuella priset på Apple-aktien? Nedan kan du se ett diagram med den senaste prisutvecklingen. Du kan också använda knapparna för att öppna en position direkt.

Företagsinformation för Apple

Nedan hittar du nyckelföretagsinformationen för Apple.

Analyse av Apple-andelar

Innan du bestämmer dig för om du vill köpa eller sälja Apple-aktier är det viktigt att analysera aktien noggrant. I översikten nedan kan du se hur Apple har presterat den senaste perioden.

Apelkurser för Apple under de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Apple för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer Apple att prestera under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Apple kommer att göra under 2024 och de följande åren? Vi har kombinerat analytikers förutsägelser med hjälp av data från Alpha Vantage. Tänk på att den här siffran bara är en förutsägelse om Apples prisrörelse, och att den kanske inte går i uppfyllelse.

Vad gör Apple?

Apple är främst känt som tillverkaren av iPod, iPhone och iPad. En lång historia föregår dessa framgångsrika produkter. Företaget är belägen i staden Cupertino i Kalifornien. 2011 meddelade Steve Jobs att ett nytt huvudkontor i form av ett rymdskepp skulle byggas i Cupertino. Det nya huvudkontoret med plats för 15 000 anställda invigdes 2017.

Hur köper jag Apple-aktier?

Innan du kan köpa Apple-aktier måste du gå igenom några steg. Här är vad du behöver ta hänsyn till när du investerar i företaget.

Investera med en strategi och analys

Det är oklokt att köpa och sälja aktier slumpmässigt. Det är därför lämpligt att först undersöka om det är en bra tid att investera i Apple. Du kan till exempel göra detta genom att använda fundamental eller en teknisk analys.

På grundval av din analys kan du sedan bestämma till vilket pris du ska köpa och till vilket pris du säljer aktien igen. Genom att tänka igenom detta innan du öppnar investeringen, undviker du att ta fel investeringsbeslut baserat på negativa känslor.

Investera bara i Apple med pengar du kan spara lång siktigt. Du måste ha tillräckligt med pengar för att täcka dina grundläggande utgifter. Visst på kort sikt kan andelen gå dåligt. Det är i så fall viktigt att du inte fattar beslut baserad på paniken som uppstår.

Välj en bra mäklare

Många människor överskattar betydelsen av kostnader när de investerar. När du betalar höga transaktionskostnader lämnar du kvar mycket pengar. På lång sikt kan det till och med kosta många tusen kronor. Varje gång du betalar transaktionsavgifter kan du inte återinvestera dessa pengar. Detta minskar din totala lönsamhet avsevärt.

Är du nyfiken på hur dyrt att investera hos de olika leverantörerna? Använd knappen nedan för att direkt jämföra de bästa mäklarna:

Order

När du väl har valt en bra mäklare, så är allt du behöver göra att lägga en order. Du kan välja mellan en marknad och en limit order. En marknadsorder kommer att utföras omedelbart till det tillgängliga priset och en limit order kommer att utföras till ett pris som du anger.

En marknadsorder är ofta den mest attraktiva för investerare som innehar en aktie på lång sikt. En limit order är särskilt bra för den dagliga investeraren som vill ha mycket inflytande över när investeringen öppnas.

I vissa fall kan det fortfarande vara attraktivt att ställa in en stop loss. Med en stop loss undviker du att förlora en stor summa pengar med din investering på en aktie. Din position stängs sedan automatiskt till ett visst pris.

Apple

Vad gör investering i Apple intressant?

Innan du köper Apple-aktier bör du veta vad som gör en investering i företaget potentiellt intressant. Nedan ser vi några argument för att köpa Apple-aktier.

Starka innovationer

Apple har alltid varit känt för sina starka innovationer. Företaget har överraskat världen flertal gånger med introduktionen av nya produkter. Företaget kom med sin första smartphone. Nokia trodde vid den tiden att det inte skulle bli populär, men i slutändan visade sig smartphones vara den nya standarden. Apple kom också med en av de första surfplattorna.

Genom alla dessa innovationer och den unika designen har företaget byggt upp en stor grupp fans. Många som nu använder en Apple-telefon kommer att köpa en ny Apple-telefon när den går sönder. Apple är ett starkt och välkänt varumärke som genererar positiva känslor bland en stor grupp människor.

Det faktum att företaget fortsätter att lansera nya populära produkter leder till en ytterligare försäljningsökning. Det kan därför vara en bra anledning att köpa Apple-aktier.

Realistisk utdelning

En annan fördel med Apple är att de har en mycket realistisk utdelningspolicy. Företaget betalar ut varje kvartal. Under den senaste perioden har Apple kunnat betala utdelningar regelbundet. Utdelningen har till och med ökat den senaste tiden och ökar fortfarande.

Detta är i linje med Apples spekulerautveckling. Den största spekuleraen när du köper Apple-aktier har gjorts tidigare med prisökningar. Men den utdelning är ett intressant ”extra”, vilket innebär att du också kan generera en liten inkomst med aktien.

Återköp av aktier

Apple har ganska mycket pengar i fickan. En del av detta används för att köpa tillbaka aktier. Detta har en fördel för aktieägaren: eftersom det finns färre utestående aktier ökar resultatet per aktie automatiskt. Dessutom ökar vikten av dina rösträtter när antalet utestående aktier minskar.

Företag köper i allmänhet bara tillbaka sina aktier när de ser en ljus framtid. Det kan därför vara en bra signal att investera i Apple-aktier.

Apple är rik

En stor fördel med Apple är att det är en relativt säker investering. Med vissa aktier finns det verkligen en chans att företaget går i konkurs i dåliga tider. Hos Apple är denna risk mycket mindre. Detta beror på att företaget har mycket pengar: företaget kan absorbera möjliga förluster även i dåliga tider.

Risker med att investera i Apple

Men att investera i Apple är verkligen inte utan risk. Här diskuterar vi några av riskerna med att köpa Apple-aktier.

Akta dig för volatilitet

Det är viktigt att vara uppmärksam på volatilitet när man investerar i Apple. Apple-företaget klarar sig bra och har uppnått god avkastning under lång tid. Ändå kan du bara göra misstaget att kliva in på toppen. Det kan sedan ta många år innan du har tjänat tillbaka dina pengar. Lyckligtvis finns det lösningar för detta.

Du kan till exempel välja förskjutna investeringar. Du kan köpa en Apple-aktie varje månad. På detta sätt fördelas avkastningen över olika perioder, vilket minskar chansen att du lägger alla dina pengar i företaget högst upp.

Ett annat alternativ är aktivt daytrading. Du kommer sedan in och ut flera gånger för att dra nytta av mindre valutakursförändringar. Om du tränar tillräckligt med ett demo-konto kan du kanske uppnå bra resultat på detta sätt.

Brist på innovation

När Steve Jobs dog fruktade många att Apple skulle försämras. Tekniskt sett tog företaget färre intressanta, innovativa produkter ut i marknaden. Ändå verkar folk fortfarande vara glada över de nya produkterna som lanserades av Apple.

Tror du att Apple har nått sin topp? Då är det kanske inte den bästa tiden att köpa Apple-aktier på lång sikt.

Steve Jobs

Förutsäga priset på Apple-aktier

Apples aktiekurs är ofta kopplad till företagets tekniska utveckling. När företaget till exempel lanserar en ny, framgångsrik iPhone på marknaden kan detta ha en positiv inverkan på aktiekursen. När investerare fruktar att företaget inte kommer att introducera en ny produkt på marknaden kan priset sjunka.

Om du vet mycket om Apple och följer nyheterna runt företaget har du en fördel. Du kan sedan bättre bedöma om du tror att Apple fortfarande kommer att göra det bra i framtiden. Genom att förutsäga priset bra kan du tjäna pengar med dina investeringar i Apple.

Var uppmärksam på dollarkursen

När du investerar i Apple-aktier är det viktigt att också hålla koll på dollarkursen. Priset på Apple-aktier är noterat i dollar. Om dollarn stiger kraftigt mot din valuta kan din investering i din valuta bli mindre värdefull.

På detta sätt kan du ändå göra förlust på din investering även om Apples aktiekurs stiger. Ta därför alltid hänsyn till växelkursen när du investerar utomlands.

Senaste tipsen för att investera i Apple

Det är inte klokt att investera när du ännu inte har tillräckligt med kunskap. Det kan därför vara tillrådligt att först träna omfattande med en gratis demo. Du kan använda en gratis demo för att testa om du kan uppnå framgångsrika resultat med investeringar. Om så är fallet kan du börja med en liten mängd till exempel $ 100.

När du investerar i Apple och andra aktier är det också viktigt att ha en tydlig plan. Bestäm själv till vilket pris du vill köpa Apple-aktier. Därefter är det viktigt att tänka på de värden som du ska avsluta. Till vilket belopp förlorar du för mycket och till vilket belopp tar du spekulera? Genom att tänka på detta i förväg undviker du att ta fel beslut på grund av panik.

Slutligen är det viktigt i alla investeringar att bara investera med pengar som du kan förlora på längre sikt. När allt kommer omkring riskerar du alltid att förlora en del eller till och med hela din investering.

Skapandet av Apple: från start till framgång

Apples historia började i garaget hos Steve Jobs föräldrar. Det var där Steve Jobs och Steve Wozniak kom med Apple I. Detta var en av de första persondatorerna. Apple I bestod av ett tangentbord, en bildskärm och en mikroprocessor. Den 1 april 1976 grundades Apple Computers av Steve Jobs, Steve Wozniak och Ronald Wayne. De tre grundarna av företaget arbetar inte längre på Apple. Ronald Wozniak och Ronald Wayne lämnade Apple för länge sedan. Steve Jobs dog av bukspottkörtelcancer i oktober 2011.

Känd av Apple II och dess efterträdare

Apple-företaget blev känt efter introduktionen av Apple II. Denna persondator var viktig för uppkomsten av PC-marknaden. Senare kom Apple III, Apple Lisa och Apple Macintosh på marknaden. Denna Apple Macintosh är föregångaren till de välkända Mac-datorer som Apple erbjuder idag.

Hårdvara och mjukvara

Apple utvecklar inte bara hårdvara, till exempel musikspelaren iPod, smarttelefonen iPhone och surfplattan iPad. Apple utvecklar också programvara. Företaget utvecklar programvara för både MacOS och Windows.

Svåra tider 1997

1997 var Apple ekonomiskt på gränsen till kollaps. Ändå gick Apple inte i konkurs. Microsoft investerade 150 miljoner i företaget. Dessutom omorganiserades företaget grundligt av Steve Jobs.

Stora framgångar efter 2007

Apple uppnådde stora framgångar efter 2007. Efter 2007 introducerades de framgångsrika produkterna iPhone, iPod touch och iPad. iPhone var en lättanvänd smartphone. iPad gjorde surfplattan populär. Produkterna som introducerades efter 2007 kombinerar hög kvalitet med enkel användning vilket är hemligheten för Apples framgång.

Apples innovativa styrka

Apple är ett innovativt företag. De första Apple-datorerna var innovativa produkter. Andra innovativa produkter är iPod som dök upp 2001 och iPhone som dök upp 2007. Även efter Steve Jobs död introducerade företaget innovativa produkter på marknaden. Några exempel är Siri, Touch ID och Apple Pay.

Tror du att företaget kommer att fortsätta lansera intressanta innovationer i framtiden? Då kan det vara väldigt intressant att köpa Apple-aktier. I alla fall har Apple gjort det mycket bra tidigare.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *