eToro-granskning: fördelar och nackdelar med denna mäklare

eToro är en modern mäklare som låter dig investera i aktier på flera sätt. eToro är platsen att köpa dina aktier utan provision och att handla aktivt med CFD. Men är eToro en pålitlig mäklare? Denna utökade recension kommer att dela våra detaljerade erfarenheter med mäklaren eToro.

Allmän slutsats granskning

eToro är en mäklare med ett brett utbud av möjligheter: du kan köpa provisionsfria aktier och du kan aktivt handla med CFD. Deras användarvänliga programvara låter dig också följa andra investerare. eToro är det perfekta valet för investeraren som letar efter en social och komplett värdepappersmäklare.

51 % av investerarr förlorar pengar när de handlar med CFD: er med denna leverantör. Du bör överväga om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.51 % av investerarr förlorar pengar när de handlar med CFD: er med denna leverantör. Du bör överväga om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.

Kort sagt: proffsen

 • + Inga fasta kostnader för fysiska aktier
 • + Användarvänlig och professionell programvara
 • + Följ andra investerare en-mot-en
 • + Pålitlig och reglerad part

Kort sagt: nackdelarna

 • – Konton är bara i dollar
 • – Kostnader vid uttag av pengar

eToro utökad granskning

Vill du omedelbart veta mer om en viss eToro-aspekt? Använd länkarna nedan för att navigera i eToro-granskningen:

Vilka investeringsmöjligheter har du på eToro?

eToro tillåter två sätt att investera. Vi kommer att täcka båda metoderna i denna fullständiga genomgång av plattformen.

Fysiska aktier och köpa crypto

eToro kan användas för att fysiskt köpa till exempel aktier och cryptos. I så fall använder du inte hävstångseffekt och du kommer att bli den faktiska ägaren av värdepappret. En stor fördel med denna investeringsmetod är att du inte betalar provision när du köper aktier. Till skillnad från många andra parter kan du investera i exempelvis aktier utan extra kostnader.

Investera i eToro

Aktiv handel med exempelvis aktier

Du kan också välja att aktivt handla med till exempel aktier eller kryptovalutor. Aktiv handel innebär att du lika gärna kan investera i stigande som i fallande priser. Genom att gå kort kan du spekulera i fallande aktiekurser. Detta gör att du kan ta en ordentlig och lönsam position när du förväntar dig dåliga nyheter.

Du har också möjlighet att använda hävstångseffekt. Genom att använda hävstång investerar du inte direkt i aktien. Genom att använda hävstång investerar du i en CFD på en aktie. Med hävstång kan du förstora dina spekuleraer men möjligen också dina förluster. Normalt tjänar du en euro för varje euro ökning. När du använder en 5-mot-1-hävstång tjänar du 5 euro för varje ökning på 1 euro. Detta kan naturligtvis fungera åt båda hållen, med hävstång så kan dina förluster också öka.

Detta sätt att investera är mer lämpligt för spekulanter som vill slå marknaden. Det fantastiska med eToro är att du har båda alternativen under ett konto. När som helst kan du välja att “bara” köpa en aktie på lång sikt eller att aktivt handla med en aktie. Detta är utan tvekan en av de största fördelarna med eToro i vår recension!

Öppna ett konto

Öppna ett konto på eToro är “a piece of cake”: i första hand behöver du bara skicka in lite grundläggande information. Därefter kommer du att kunna testa eToro-plattformen obegränsat med en demo. Demot låter dig köpa och sälja aktier som om det vore den verkliga affären. Resultaten du uppnår är verkliga, den enda skillnaden är att du ännu inte investerar riktiga pengar.

eToro öppnar konto

Vill du investera riktiga pengar? Då är det dags att byta till ett live-konto.

Insättning av medel på eToro

Innan du investerar med riktiga pengar på eToro måste du skicka in ytterligare information. Varje pålitlig mäklare kommer att be om att bekräfta din identitet. Identitetsbekräftelse krävs för att följa regler och föreskrifter och kommer att säkerställa att människor till exempel inte använder sitt konto för penningtvätt.

Dessutom kommer eToro att ställa dig några ganska enkla frågor för att avgöra om du har tillräcklig kunskap om de olika investerings produkterna. Så snart ditt konto har bekräftats kan du göra din första insättning. eToro tillåter insättningar från $ 200 och framåt, att investera små summor är därför fullt möjligt. Insättning av pengar är möjligt via alla kända metoder: PayPal, banköverföring och kreditkort finns tillgängligt inom eToro-plattformen.

Programvaran eToro

En viktig del av varje granskning är mäklarens programvara. Naturligtvis har vi testat omfattande alla olika möjligheter för att hjälpa dig att korrekt avgöra om investering på eToro är din kopp te.

Användarvänlig programvara

Programvaran eToro är extremt användarvänlig. EToro-utvecklarna har helt klart gett sitt bästa för att utveckla en så användarvänlig programvara som möjligt. Alla värdepapper finns enkelt i programvaran med hjälp av sökfunktionen. Ikonerna skapar en mycket visuell plattform som direkt visar dig vad du investerar i.

Du kan öppna en handelsposition genom att använda den användarvänliga programvaran online. Du letar bara efter aktien, du trycker på köp och som smord blixt har du öppnat en position. Sammantaget gör eToro-programvaran mycket bra när det gäller användarvänlighet!

invester med eToro

Socialt nätverk: “social handel”

En annan mycket intressant funktion, som jag aldrig har sett förut, är möjligheten till social handel. Programvaran eToro är lite som Facebook. Du kan starta en diskussion om vilken del du vill prata om, och du kommer att märka att många kommer att ge sin feedback om saken. På så sätt får du värdefulla insatser och feedback vilket naturligtvis är användbart.

eToro social

Copytrader

Inte alla av oss har samma investerings erfarenhet och kunskap. Vissa människor har bara inte tillräckligt med tid för att investera ordentligt. Dessa människor kommer att vara nöjda med copytrader funktionen. Copytrader-funktionaliteten är en unik funktion som du inte ser för många mäklare. Med ett musklick kan du följa en investerare. Därefter kopieras hans eller hennes positioner automatiskt till ditt konto.

Inom plattformen kan du se alla detaljer och resultat för investeraren du överväger att följa. Du kan konsultera avkastningen över tid och avkastningen varje månad. Inom plattformen kan du också hitta riskklassen hos investeraren. Om det behövs kan du också kommunicera direkt med investeraren, vilket passar perfekt med konceptet för social handel.

Det finns några ytterligare funktioner för att skydda ditt konto. eToro till exempel låter dig automatiskt stänga din position när en investerare du följer plötsligt gör betydande förluster. På detta sätt kommer systemet att undvika en galning att spränga ditt konto. Det bästa med copytrader-funktionen är att den här funktionen kan användas utan extra kostnad. När du själv är en bra investerare kan du till och med tjäna lite extra pengar genom att dela dina affärer.

eToro kopierar personer

Tidigare resultat är inte en garanti för framtida resultat

Copy Portfolios

Att sprida sina investeringar är en viktig aspekt inom investerings världen. Genom att sprida dina investeringar på ett smart sätt kommer riskerna kopplade till dina investeringar att minska avsevärt. eToro låter dig därför följa portföljer. En portfölj kan till exempel bestå av en korg med aktier i en viss sektor. Andra portföljer består av flera investerare som följer en viss strategi.

Copy Portfolio är en annan eToro-funktionalitet för att automatisera dina investeringar. Vi tror starkt på “ju fler alternativ, desto bättre” filosofi och därför är detta breda utbud av alternativ ett starkt proffs inom eToro-granskningen.

eToro-marknader

Grafer och teknisk analys

En annan stark punkt i eToro är graferna. Med programvaran kan du enkelt lägga till olika tekniska indikatorer som kan hjälpa dig att fatta ett beslut. Tänk till exempel på horisontella nivåindikatorer som hjälper dig att bestämma det perfekta ögonblicket för att köpa eller sälja en aktie.

Teknisk indikator eToro

Faktaunderlag

En annan stark punkt i vår recension är att du kan begära en mängd bakgrundsinformation. Många delade affärer kommer med en skriftlig analys. Du kan också läsa viktiga fakta och siffror om företaget. Dessutom kan du läsa eToros allmänna känsla och känslor om företaget och du kan få en uppfattning om antalet personer som köper eller säljer aktien. All denna bakgrundsinformation kan användas för att fatta dina egna investeringsbeslut.

Investeringskostnader på eToro

Varje företag behöver tjäna pengar. eToro är inte annorlunda. Men hur tjänar eToro pengar och är de priser som eToro använder rimliga? Detta kapitel i granskningen kommer att berätta allt om kostnaderna för att investera på eToro.

Kostnader för att köpa fysiska aktier

Att köpa fysiska aktier är helt utan provision. Detta är ganska exceptionellt: de flesta mäklare tar fasta transaktionskostnader per aktie. Att köpa aktier utan provision kan därför vara ganska attraktivt för personer som vill öppna en position genom att bara investera en liten summa pengar. En strategi som ofta är omöjlig hos många traditionella mäklare eftersom transaktionskostnaderna tar bort en stor del av din avkastning.

Du betalar en så kallad spread. Spread är skillnaden mellan budet och begärt pris. Varje mäklare debiterar en spread så att detta inte kan undvikas. Spreads kan dock skilja sig från en mäklare till en annan. Enligt vår erfarenhet är eToro-spridningarna lite högre jämfört med vissa andra mäklare. Dock den kommission fria trading aspekt gör att köpa aktier via eToro är oftast fortfarande billigare. Först när du överväger att köpa aktier med betydande belopp kan en annan mäklare vara ett bättre val.

Sammantaget är kostnaderna för att köpa aktier på eToro gynnsamma. Denna gynnsamma position uppnås tack vare bristen på fasta kostnader. En annan stark och viktig punkt i vår recension.

Kostnader för handel med aktier

Om du bestämmer dig för att använda hävstångseffekt när du investerar eller om du kortar aktier måste du överväga ytterligare kostnader. I det här fallet lånar du lite pengar från mäklaren. På samma sätt som att låna pengar från en bank måste du betala transaktionskostnader. På eToro är dessa transaktionskostnader 0,09%.

Du kommer också att behöva hantera finansieringskostnader. Om din position fortfarande är öppen över natten betalar du en ränta på den. Du kan beräkna finansieringskostnaderna genom att dela räntan med 365. Däremot är det absoluta värdet du måste betala per dag oftast fortfarande acceptabelt. Det är ändå viktigt att komma ihåg att investera med hävstång kommer att kosta dig en arm och ett ben på lång sikt. Använd därför bara hävstångseffekt för kortfristiga investeringar.

Kostnader för valutaväxling

eToro-konton visas i dollar och det är tyvärr omöjligt att öppna ett konto i en annan valuta. Både när du tar ut och sätter in pengar tar eToro kostnader för att byta ut andra valutor mot dollar. Växlingskostnaderna är 50 pips eller 0.0005 cent per utländsk valuta. När du sätter in och återtar ut samma belopp är kostnaderna ungefär en procent.

Detta är säkert en svag punkt i vår recension. När allt kommer omkring förlorar du omedelbart lite pengar på grund av växlingskostnader. En förlust som kunde ha förhindrats. Vissa andra online-mäklare, till exempel Plus500 eller Markets, tar inte ut dessa kostnader eftersom du kan öppna ett konto i en utländsk valuta. Men om du planerar att handla med dollar är det naturligtvis inte ett problem.

Att ha ett dollarkonto kan vara bra, även när ditt land använder en annan valuta, detta är särskilt när du planerar att handla amerikanska aktier. Detta gör att du undviker växla dollar mot euro gång på gång, och istället sparar du en betydande summa pengar som du kan använda för att investera. Behovet för att öppna ett obligatoriskt dollarkonto är inte nödvändigtvis en nackdel. Däremot beror allt detta om värdepapper du planerar att investera i är en nackdel för dig.

Andra kostnader

En svag punkt i vår recension är att eToro tar ut extra kostnader när du tar ut pengar. eToro är en av de enda mäklare som tillämpar denna policy. Oavsett vilket belopp du tar ut betalar du alltid en avgift på 5 USD på eToro. När du bara investerar $ 50 är det naturligtvis en enorm extra kostnad. Vi hoppas därför att eToro tar bort dessa löjligt höga kostnader snarare än senare.

Hur pålitlig är eToro?

En avgörande aspekt när man talar om mäklare är naturligtvis deras förtroende. I det här kapitlet kommer vi att kontrollera om det är säkert att sätta in dina pengar på ett eToro-konto.

Om företaget

eToro är en stor och välkänd israelisk mäklare som grundades 2007. eToro betjänar kunder över hela världen. Det är till och med en av få mäklare som accepterar amerikanska kunder. Numera har företaget cirka 10 miljoner kunder. Med tanke på företagets storlek är det troligt att eToro kommer att fortsätta att existera under lång tid.

Är det säkert att sätta in dina pengar på ett eToro-konto?

Enligt vår erfarenhet är det säkert att sätta in pengar på ett eToro-konto. Eftersom kundernas pengar läggs på separata konton är dina pengar till och med säkra i fall av konkurs. Detta innebär också att folket i eToro inte kommer att använda dina insatta pengar för att investera själva. Dessutom har vi båda testat att ta ut och sätta in pengar och i båda fallen inträffade inget onormalt eller misstänkt hos eToro.

ta ut pengar eToro

Att ta ut pengar på eToro på ett ögonblick!

Pålitlighet eToro

Ett annat bevis på tillförlitlighet är att eToro har alla föreskrifter och licenser som krävs. eToro regleras till exempel av CySEC på Cypern och av FCA. En mäklare kan inte regleras om han inte följer och följer en uppsättning regler och förordningar. Allt detta är starka indikationer eToro är en pålitlig mäklare.

Kundtjänst eToro

EToros kundtjänst kan lätt nås via livechat. Du kan ställa dina frågor på ditt modersmål vilket underlättar och fixar problemlösningar. Supportärende är också ett alternativ men inte ett föredraget eftersom det tar mer tid. EToros kundtjänst verkar vara tillförlitlig och lyhörd.

Hur tjänar eToro pengar?

Enligt vissa människor måste eToro vara en bluff. De undrar hur en mäklare kan hålla igång när man köper aktier kostnadsfritt utan avgifter, logiskt sett har en mäklare andra sätt att tjäna pengar. Låt oss till exempel ta investeringar med hävstångseffekt varigenom eToro tjänar pengar tack vare finansieringskostnaderna. Detta kapitel kommer att berätta allt om hur eToro tjänar pengar.

Slutsats: hur pålitlig är den här mäklaren?

eToro verkar vara en mycket pålitlig mäklare. eToro är åtminstone inte en bluff eller en bedrägeri mäklare. eToro är en säker plats att sätta in dina pengar och börja investera.

Vilka investeringar kan göras på eToro?

eToro erbjuder ett brett utbud av säkerhetsinvesteringsmöjligheter. Bland annat kan du investera i:

 • Hundratals internationella aktier
 • Råvaror som olja och guld
 • Olika indexfonder
 • Valutor som euro och dollar
 • Kryptovalutor som Bitcoin och Ripple

Det stora utbudet av värdepapper på eToro är en stark punkt. Chansen att du vill investera i något som inte finns på eToro är mycket liten.

eToro-manual

Den här korta eToro-manualen förklarar för dig hur du säljer eller köper en aktie via denna plattform. Innan du öppnar en position måste du först avgöra vilken värdepapper du vill köpa eller sälja. Med hjälp av deras sökfunktionalitet kan du enkelt bläddra till den säkerhet du vill investera i. Välj värdepapper för att gå till nästa skärm:

beställer eToro

1 köp eller försäljning

Du kan välja att köpa eller sälja ett värdepapper. När du köper en värdepapper förväntar du dig en prisökning och du kommer att uppnå ett positivt resultat när priset faktiskt ökar. När du säljer ett värdepapper förväntar du dig ett prisfall och du kommer att uppnå ett positivt resultat när priset faktiskt sjunker.

2 belopp

Här anger du det belopp du vill spendera på att köpa eller sälja aktier. När du väljer ett belopp som är högre än beloppet på ditt konto använder du hävstång. När du inte gör det köper du fysiskt säkerheten utan att använda en CFD.

3 stoppförlust

En stoppförlust är en prisnivå där du bestämmer dig för att automatiskt köpa eller sälja värdepappret. Vi rekommenderar alltid människor att använda stoppförlust. På detta sätt förhindrar du att förlora hela din investering i en investering.

4 hävstång

Den hävstångseffekt du använder kan konsulteras här. När du inte använder hävstång köper du fysiskt aktien eller kryptovalutan. När du använder hävstång använder du en CFD.

5 handel eller order

Här kan du välja att göra en beställning istället för att handla direkt. Med en order kan du automatiskt öppna en position till ett visst pris. På så sätt kan du automatisera din investeringsstrategi och du behöver inte ständigt stirra på datorns skärm.

eToro-klubben: lojalitet belönas

När du sätter in ett stort belopp får du extra fördelar. EToro-klubben kan i viss utsträckning jämföras med frekvens flygprogrammet för ditt favorit flygbolag. Det finns 5 belöningsnivåer där de första fördelarna tas emot med insättningar från $ 5000. Fördelarna och privilegierna kan öka avsevärt. De högsta nivåerna ger dig till exempel tillgång till exklusiva sport- och galahändelser. På de lägre nivåerna får du betydande rabatter för valutaväxling.

Riskvarningsinvestering på eToro

eToro låter dig investera i ett brett utbud av olika värdepapper. Tänk på aktier och kryptovalutor, det är också möjligt att handla CFD.

CFD är komplexa frågor och kommer på grund av hävstångsanvändningen med hög risk att förlora pengar. 62% av investerarna tappar pengar när de handlar med CFD: er med denna mäklare. Se till att du känner till insatserna för CFD: er och överväga noga om du har råd med den höga risken för din pengarförlust.

Tidigare avkastning på investeringsresultat är ingen garanti för framtida resultat.

Mycket flyktig icke-reglerad investeringsprodukt (CFD). Inget EU-skydd för investerare.

Detta innehåll görs tillgängligt endast för utbildningsändamål och inte för att ge investeringsrådgivning.

De största fördelarna med eToro

 • Den sociala plattformen erbjuder extra unika möjligheter
 • eToro tillåter investering i ett brett utbud av aktier
 • Möjlighet att kopiera andra investerare
 • Programvaran eToro är extremt användarvänlig
 • eToro är en reglerad och pålitlig part
 • En lyhörd och hjälpsam kundservice
 • Du kan köpa aktier utan provision.

Klicka här för att omedelbart öppna ett gratis (demo) konto >>

eToro riskvarning

eToro är en multi-tillgångsplattform som erbjuder både aktier och krypto-tillgångar samt handel med CFD:er.

Observera att CFD:er är komplexa instrument med en hög risk att snabbt förlora pengar på grund av hävstången. 76% av detaljhandelsinvesterarna förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna leverantör. Fråga dig själv om du förstår hur CFD:er fungerar och om du kan bära den höga risken för att förlora pengar.

Resultat från det förflutna är inga garantier för framtida resultat. Handelshistoriken täcker de senaste 5 åren och kanske inte är tillräcklig för att fatta ett investeringsbeslut.

Kopieringshandel är en portföljhanteringstjänst som tillhandahålls av eToro (Europe) Ltd., som är auktoriserat och reglerat av Cyperns värdepappers- och börsmyndighet.

Investeringar i krypto-tillgångar är oreglerade i vissa EU-länder och i Storbritannien. Det finns inget konsumentskydd och ditt kapital är i riskzonen.

eToro USA LLC erbjuder inte CFD:er och lämnar ingen representation och tar inget ansvar för noggrannheten eller fullständigheten i innehållet i denna publikation, som har sammanställts av vår partner med hjälp av offentligt tillgänglig, icke-entitetsspecifik information om eToro.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *