Hur kan du köpa Ab InBev-aktier?

Om du vill investera i en ölproducent kommer du inte runt InBev .I den här artikeln tittar vi på hur man köper InBev-aktier. Men innan du gör detta är det klokt att undersöka om det fortfarande är klokt att investera i Ab InBev. I denna omfattande analys diskuterar vi aktien. Du kan också se den senaste Ab InBev aktiekursen här.

Var kan man köpa eller investera i Ab InBev aktier?

Vill du köpa eller investera i Ab InBev aktier? Översikten nedan visar dig en lista över de mest pålitliga och användarvänliga aktiemäklarna du kan använda för att investera eller köpa Ab InBev aktier.

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Ab InBev-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Ab InBev just nu?

Är du nyfiken på aktiekursen för Ab InBev? Grafen nedan visar hur Ab InBev:s aktie har utvecklats under den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna ett gratis konto och börja investera i detta företag.

Information om företaget Ab InBev:

Nedan hittar du de viktigaste uppgifterna för Ab InBev.

Analys av Ab InBev:

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Ab InBev aktier är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar AB InBev aktie har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna:

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Ab InBev för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer aktiekursen Ab InBev att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Ab InBev kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om prisrörelserna för Ab InBev och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din egna research!

Är det smart att investera i Ab InBev?

Som ägare till många av världens mest kända och populäraste ölmärken verkar det som ett ganska självklart och säkert val att investera i Ab InBev. Eftersom de verkar i olika regioner och äger olika varumärken är riskerna väl spridda. Det finns dock även potentiella risker förknippade med Ab InBev-aktier.

Jämfört med Ab InBevs toppår verkar det som att företaget kan sälja mindre öl. Till exempel, under år 2017 (ett absolut toppår för Ab InBev) fanns det en årlig volym på 613 miljoner hl. Under 2018 minskade den volymen avsevärt till 567 miljoner hl. Om denna nedåtgående trend fortsätter kan aktiekursen komma under ytterligare press.

Den nedåtgående trenden verkar orsakas av att fler byter från öl till sprit. Samtidigt ser man att allt fler struntar i alkohol helt och hållet. Farorna för hälsan blir mer och mer uppenbara och människor väljer alltmer en medveten livsstil.

Köp AB inBev-aktier

Allt fler går också över till specialöl. Dessa öl produceras ofta av små, lokala producenter. Ab InBev försöker stärka sin position genom att köpa specialöl som produceras av bryggerier. Det återstår dock att se om detta kommer att återställa försäljningen tillräckligt.

Som tur är är företaget inte helt passivt. Till exempel har de nyligen satt upp ett ”öltåg” där öl kan transporteras till hamnen med tåg istället för lastbil. Detta minskar företagets CO2-utsläpp med inte mindre än 75%. Detta kan vara en bra anledning för den gröna investeraren att köpa aktier i Ab InBev.

Företaget försöker också öppna upp nya marknader. Tror du att företaget kommer att kunna erövra nya marknader med den här typen av nya produkter? Då kan det vara klokt att investera i Ab Inbev.

Om InBev

Ab InBev, skapat av ett sammanslagna Interbrew och AmBev, kan i skrivande stund kalla sig världens största bryggerikedja. Det multinationella företaget har sitt huvudkontor i Belgien i staden Leuven.

Flera av världens mest kända och mest omtalade öl som Stella Artois, Leffe, Hoegaarden och Budweiser tillhör företaget. Ab InBevs aktier är noterade på Euronext och New York Stock Exchange. Tickern på Euronext är ABI och tickern på New York Stock Exchange är BUD.

Ab InBevs nyckelvarumärken

Det finns många olika varumärken som tillhör Ab InBev-företaget runt om i världen. När det gäller globala varumärken bör man skilja mellan tre huvudnamn. Dessa är Stella Artois, Budweiser och Corona. Belgisk öl Stella Artois säljs i skrivande stund i 80 olika länder världen över.

Amerikanen Budweiser är stolt över att kalla sig det mest populära ölmärket i USA. Det dricks inte bara i USA utan även i Kanada. Dessutom är det ingen offentlig hemlighet att Ab InBev har seriösa planer på att lansera detta varumärke i många andra länder runt om i världen i framtiden. Exakt vilka länder som skulle vara inblandade är ännu inte känt i skrivande stund. Ölmärket Corona är särskilt viktigt för företaget eftersom det är den dominerande aktören på den mexikanska marknaden.

Utöver dessa varumärken finns det även så kallade ”Multi Island brands” som utgör en viktig länk inom Ab InBevs nätverk. Även om dessa varumärken kan räkna med en inte obetydlig framgång världen över, tilltalar de bara en (mer) begränsad målgrupp. Detta beror till exempel på att många av dessa öl är mörka öl. De kan också innehålla en ingrediens som gör att de smakar avsevärt annorlunda än de ”klassiska ölen”.

Några välkända exempel på sådana varumärken i flera länder som ingår i Ab InBevs portfölj inkluderar Leffe, Hoegaarden, Goose Island, Beck’s och andra.

Ab InBevs historia

Ab InBev grundades 2004. Företaget skapades genom en sammanslagning av Interbrew- och AmBev-företagen. Efter sammanslagningen gjordes flera förändringar av Ab InBev. Dessa förändringar resulterade i att bolaget nådde en högre spekuleramarginal. Dessa förändringar ansågs vara avgörande för företagets förmåga att säkra sin framtid. Dessutom har de bidragit till att stärka företagets konkurrensposition avsevärt.

Ett stort förvärv gjordes av företaget Ab InBev år 2012. Den 29 juni tillkännagavs att de hade förvärvat mexikanska Grupo Modelo. Fram till förvärvet ägde Ab InBev 50 procent av bolaget.

Den 1 juli 2012, kort efter tillkännagivandet av det strategiska förvärvet, nådde Ab InBev ett börsvärde på Euronext på över 100 miljarder euro.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *