Hur kan du köpa Accenture-aktier?

Accenture är ett internationellt företag som erbjuder IT-tjänster och konsulttjänster. Med IT som spelar en allt viktigare roll i världen kan en investering i Accenture-aktier fungera bra. I den här artikeln diskuterar vi hur du själv kan investera i Accenture-aktier.

Var kan du köpa Accenture-aktier?

Att IT-tjänstesektorn fungerar bra kan vara tydligt: inte ens coronakriset fick företaget Accenture ner. Det beror på att även när ekonomin är nere behöver företagen fortfarande alla sina IT-tjänster. Vill du köpa Accenture-aktier? Du kan direkt köpa Accenture-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadInformationRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Accenture-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!
Degiro€2,50 per transaktion

Vad är Accentures aktiekurs?

Är du nyfiken på hur Accenture-aktiekursen utvecklas? Diagrammet nedan visar det pris till vilket du kan köpa och sälja Accenture-aktier:

Om företaget Accenture

Företaget Accenture är ett internationellt erkänt managementkonsultföretag som erbjuder tjänster inom teknik, management och outsourcing. Dessa tjänster erbjuds inom olika branscher. Det internationella huvudkontoret för detta företag, som verkar i 52 länder, ligger i Dublin, Irland.

Företagets historia

Accenture, grundat 1989, började som konsultarm för ett företag som heter Arthur Andersen 1953. När konsultgruppen skildes från Arthur Andersen-företaget 1989 hette det nya företaget Andersen Consulting.

Under 1990-talet uppstod en tvist om att Andersen Consulting, det mer lönsamma av de två företagen, var tvungen att betala 15% av vinsten varje år till Arthur Andersen-företaget. Detta avtalades vid tidpunkten för separationen 1989. I augusti 2000 avbröt Andersen Consulting alla kontraktsbanden med Arthur Andersen och fick byta namn på företaget till Accenture. Namnet baserades på ”Accent on the future”, en symbol för företagets önskan att vara en internationell ledare inom konsultverksamhet.

Accenture offentliggörs

Accentures börsintroduktion var den 19 juli 2001. Vid den tiden emitterade Accenture aktier i primäremission på New York Stock Exchange. Aktiens öppningskurs var 14,50 dollar. Aktierna handlades till 15,17 dollar vid handelens slut. Accenture tog upp 1,7 miljarder dollar dagen för börsintroduktionen.

Omorganisation vid Accenture

Konsult- och teknikföretaget Accenture har cirka 500 000 anställda världen över. Detta gör företaget till en av de största leverantörerna av företagstjänster i världen.

Som svar på den globala Covid-19-krisen lanserade Accenture ett stort kostnadsbesparingsprogram i augusti 2020. Konsekvensen av en omfattande omorganisation är att cirka 25 000 anställda kommer att förlora sina jobb till 2020. Den omfattande omorganisationen är oundviklig, eftersom en betydande del av företagstjänstleverantörens kontrakt har skjutits upp eller annullerats.

Auteur

Oliver Metz Avatar
Over Oliver Metz

Test

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *