Hur kan du köpa Acer-aktier?

Inom elektronikområdet är Taiwans Acer en av de största tillverkarna i världen. Företaget är känt för att producera bärbara datorer med ett starkt pris-kvalitetsförhållande. Förutom bärbara datorer tillverkar företaget många fler olika produkter. Funderar du på att investera i Acer? I den här artikeln kan du läsa allt du behöver veta innan du köper Acer-aktier.

Hur kan du köpa Acer-aktier?

Har du förtroende för Acers framtid? Då kan det vara smart att lägga till Acer-aktier i din portfölj. Det är viktigt att göra en bra analys först. På så sätt kan du vara säker på att företaget kommer att fortsätta att gå bra i framtiden. Vill du köpa Acer-aktier? Du kan direkt köpa Acer-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Acer-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad gör Acer?

Acer är mest kända för sina bärbara datorer. Dessa bärbara datorer är kända för sin starka valuta för pengarna. Acer gör dock inte bara bärbara datorer. Andra elektroniska Acer-produkter inkluderar datorer, smartphones, bildskärmar, projektorer och LCD-TV. Denna stora aktör på elektronikmarknaden säljer miljontals produkter varje år. Företagets huvudkontor ligger i Taipei, Taiwan.

Som en stationär säljare går det bra för Acer världen över. Marknadsandelen i Nordamerika har dock sjunkit något. I Europa går företaget dock fortfarande mycket bra och är en ledande aktör inom försäljning till myndigheter och allmänheten. Företaget fick världsomspännande berömmelse genom att sponsra vinter-OS i Vancouver.

Acer försöker förbättra sina service kvalitet genom att inte längre lägga ut kundservice på entreprenad. Det gör att de hoppas kunna locka fler kunder, vilket förstås kan göra en investering i aktien mer attraktiv.

Köp acer-aktier

Stark konkurrens

När du investerar i Acers aktie är det viktigt att ha stenkoll på konkurrenterna. Detta eftersom konkurrensen inom elektroniksegmentet är hård. Följande parter kan ses som företagets främsta konkurrenter:

När du överväger en investering i Acer är det tillrådligt att undersöka hur företaget presterar i jämförelse med dessa konkurrenter. Genom att göra det undviker du att köpa en aktie som inte presterar lika bra som andra företag i samma sektor.

Acers historia

1976 grundades Acer i Taipei av Stan Shih. Vid tiden för dess grundande tillverkades inga bärbara datorer av företaget. Företaget hette inte ens Acer ännu. Under namnet Multitech fokuserade företaget på att producera mikroprocessorer.

I början av 1980-talet utvecklade Multitech de första datorerna. Den första PC som utvecklades för konsumenter var Microprofessor 2. Företagets namn ändrades till Acer 1986. Det namnet gjorde företaget tillgängligt för en bredare publik. Acer fick en plats på den snabbt växande marknaden för datorer. Redan före den välkända datortillverkaren IBM släppte Acer en 32-bitars dator.

Acers bärbara datorer

Texas Instruments förvärvade sin verksamhet för bärbara datorer 1997. Det övertagandet var inte utan konsekvenser. Acer marknadsförde bärbara datorer för affärsmän. Acer Travelmate tilltalade kunderna. 1999 började Acer göra Acer Aspire-serien för konsumenter. Den första bärbara datorn i denna serie var Acer Aspire 1511. Den här bärbara datorn var utrustad med en Intel Pentium-processor på 200 MHz.

Nya affärsenheter

2010 lades affärsenheten Acer Smartphones till företaget. Affärsenheten Acer New LED/multimedia TV förvärvades. I och med detta flyttade företagets fokus bort från datorer och bärbara datorer

2016: nya produkter

Under 2016 visade Acer nya produkter. Acer Spin laptop kan öppnas längre än vanligt för bärbara datorer. Genom att vika upp den bärbara datorn upp till 360 grader blir den faktiskt en surfplatta. Acer Switch, för alla ändamål, är en surfplatta. Men genom att klicka på surfplattan på ett tangentbord blir den en dator.

Acer visade också upp Acer Swift 2016. Tjockleken på detta flaggskepp bland bärbara datorer är mindre än 10 millimeter på dess tjockaste punkt. Den bärbara datorn var den tunnaste bärbara datorn i världen under introduktionen.

Innovations av Acer

Företaget arbetar ständigt med innovationer. Till exempel utvecklade Acer produkter relaterade till den bärbara datorn. Det var så Acer marknadsförde Chromebooks. Acers första Chromebook var C620. Acer blev den största tillverkaren av Chromebooks. En annan innovation var en bärbar dator med olika användningsfunktioner. 2001 utvecklades en bärbar dator med en horisontellt roterande skärm. Detta gjorde det möjligt att enkelt visa skärmen för andra.

Tror du att Acer kommer att ta med ännu fler tekniska innovationer på marknaden i framtiden? Då kan det vara attraktivt att köpa Acer-aktier.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *