Hur kan du köpa Activision Blizzard-aktier?

Activision Blizzard är en välkänd spelutvecklare. Spel blir allt mer populärt: årliga intäkter är över 160 miljarder dollar!. Genom att köpa Activision Blizzard-aktier kan du dra nytta av denna intressanta marknad. Men var kan man investera i denna aktie? Och vad gör företaget? I den här artikeln kan du läsa allt om det!

Var kan du köpa Activision-aktier?

Tror du att Activision Blizzard kommer att fortsätta att prestera bra? Då kan det vara klokt att köpa Activision-aktier. Det är dock viktigt att analysera konkurrenterna noggrant. Utforska om företaget kan förbli konkurrenskraftigt med spel som utvecklats av andra utvecklare. Om detta är fallet kan du enkelt lägga till några aktier till din portfölj. Vill du köpa Activision Blizzard-aktier? Du kan direkt köpa Activision Blizzard-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadInformationRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Activision aktivt till låg kostnad med en gratis demo!
Degiro€2,50 per transaktion

Vad är Activisions nuvarande aktiekurs?

Är du nyfiken till vilket pris Activision-aktien handlas? I grafen nedan kan du se hur aktien har utvecklats den senaste perioden. Knapparna låter dig omedelbart öppna en CFD-position på aktien:

Tips för att investera i Activision

En stor fördel med att investera i ett företag som Activision är att spel är icke-cykliska. Även i dåliga tider spelar folk många spel. Ibland spelar folk ännu fler spel när de känner sig oroliga. Under coronakrisen fick folk till exempel vistas mycket inomhus. Som ett resultat var folk mer intresserade av underhållningsalternativ som kunde användas inomhus.

En aktie som Activision kan reagera starkt på resultaten av nya releaser. När ett spel är utmärkt och säljer bra kan det ge aktiekursen ett bra lyft. Det är därför klokt att hålla ett öga på vilka projekt företaget är involverat i. Är spelen som Activision arbetar med mer intressanta än spelen konkurrenterna jobbar med? Då kan det absolut vara ett bra drag att köpa några aktier.

Köp Activision aktier

Vad gör Activision Blizzard?

1979 grundades det amerikanska datorspelsföretaget Activision. Detta företag har banat väg för andra företag inom denna sektor. Varför? Eftersom detta företag var den första oberoende utvecklaren och distributören av underhållningsprogramvara. Activision släpper populära spel. Genom att fokusera på populära spel som Game of Duty-serien, uppnår företaget goda resultat. Företagets huvudkontor ligger i Santa Monica, Kalifornien.

Skapandet av Activision

Företaget grundades 1979 av ett antal tidigare anställda på Atari. Företaget började tillverka spel för Atari-2600. Atari ville hindra Activision från att marknadsföra sina spel för Atari-konsolerna. De lämnade in en stämningsansökan som de förlorade.

Activision fick marknadsföra spel för varje spelkonsol, från Atari eller från en annan tillverkare. Andra dataspelsföretag fick göra detsamma. Activision var det första företaget som gjorde spel för olika konsoler. De släppte spel för Commodore 64, MSX och Sega Master System.

Datorspelsföretag går i konkurs

Det fanns ett överutbud av datorspel i början av 1980-talet. På grund av den låga kvaliteten på många spel tappade konsumenten förtroendet. Som ett resultat gick många datorspelsföretag i konkurs. Activision gick också igenom svåra tider. Företaget gick i konkurs. Företaget förvärvades av Robert Kotick. Han lyckades göra företaget till en framgång.

Sammanslagning med Blizzard Entertainment

Activision bestämde sig för att gå samman med Blizzard Entertainment. Detta tillkännagavs i december 2009. Dataspelsföretaget Blizzard Entertainment är känt för datorspelen World of Warcraft och StarCraft. Sammanslagningen är ett smart drag. Varför? Eftersom båda företagen har en starkare position på dataspelsmarknaden till följd av sammanslagningen. Activisions dataspel kan nu även spelas på Blizzards onlineplattform Battle-net.

Tror du att denna sammanslagning kommer att leda till ökad lönsamhet i framtiden? Då kan det vara attraktivt att köpa Blizzard Entertainment-aktier från din aktiemäklare.

Många välkända spel

Activision släppte populära spel. En stor framgång är Call of Duty-serien. Andra spel som är kända för allmänheten inkluderar Spider-Man och Guitar Hero. Spelen som utvecklats av företaget kan oftast spelas på olika konsoler. Detta är ett smart drag, eftersom det säkerställer höga försäljningssiffror. Kvaliteten på spelen ökar. Genom att använda nyare tekniker kan allt bättre spel utvecklas.

Ett lönsamt företag

Activision är ett lönsamt företag. Detta är fördelaktigt för aktieägarna. Under perioden 2014-2019 ökade både omsättningen och nettovinsten varje år. Aktiekursen har stigit rejält under den perioden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *