Hur kan man köpa Ageas-aktier?

Ageas har varit ett företag med ett fåtal försäkringskomponenter sedan 2008. Banker och den belgiska staten har köpt upp de återstående bankdelarna av företaget. Den hårt avskalade företagsformen har fördelen att företaget kan fokusera på den lönsamma verksamheten. Konsumenternas förtroende för företaget har ökat de senaste åren. Funderar du på att själv investera i Ageas? I den här artikeln kan du läsa allt du behöver veta innan du köper Agreas-aktier.

Var kan man köpa eller investera i Ageas aktier?

Om du har förtroende för denna försäkringsgivares framtid kan du köpa Ageas-aktier. Det är bäst att göra detta hos en pålitlig mäklare. Vill du köpa eller investera i Ageas aktier? Översikten nedan visar dig en lista över de mest pålitliga och användarvänliga aktiemäklarna du kan använda för att investera eller köpa Ageas aktier.

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Ageas-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Ageas just nu?

Är du nyfiken på aktiekursen för Ageas? Grafen nedan visar hur Ageas:s aktie har utvecklats under den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna ett gratis konto och börja investera i detta företag.

Information om företaget Ageas:

Nedan hittar du de viktigaste uppgifterna för Ageas.

Analys av Ageas:

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Ageas aktier är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur Ageas aktie har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna:

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Ageas för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer aktiekursen Ageas att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Ageas kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om prisrörelserna för Ageas och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din egna research!

Den stora banken Ageas

Ageas var en gång en storbank och en försäkringsgivare. Företaget var verksamt i Nederländerna och Belgien. Under namnet Fortis Holding var företaget moderbolag till Fortis fram till 2008. 2008 var det finanskris. Fortis varumärke gick förlorat.

Genom ingripande av både de belgiska och de holländska myndigheterna hölls viktiga delar av Fortis från att gå i konkurs. De köpte affärsenheter från Fortis. Det som återstod av Fortis Holding var den belgiska och holländska försäkringsfilialen och en majoritetsandel i en låneportfölj.

Ageas aktieköp

Ageas försäkringsbolag nu

Namnet Fortis hade drabbats av rykteskada. Under 2010 ändrades, med aktieägarnas överenskommelse, namnet på bolaget till Ageas. Livförsäkring och andra försäkringar erbjuds av det belgiska försäkringsbolaget Ageas. Bolaget har 75 % av aktierna i bolaget AG Insurance. Ageas är moderbolag till detta företag. Ageas är en viktig aktör på försäkringsmarknaden. Företaget är verksamt i sex länder:

Aktiv i Europa och Asien

Ageas är främst verksamt i Europa och Asien. Genom joint ventures verkar Ageas i snabbväxande länder i Asien. Länder i Asien där företaget är verksamt inkluderar Folkrepubliken Kina, Filippinerna, Indien, Thailand och Vietnam.

Komponenterna i Ageas

  • En andel på 75 % i AG Insurance. Det ursprungliga namnet på detta företag är Fortis Insurance Belgium.
  • Ageas Insurance International. Det ursprungliga namnet på detta företag är Fortis Insurance International.
  • En andel på 45 % i den strukturerade låneportföljen Royal Park Investments.

Ersättning till tidigare aktieägare Fortis

Aktieägarna har lidit förluster på grund av Fortis bortgång. Under 2016 gjorde Ageas en överenskommelse med dessa tidigare aktieägare. Ageas kunde göra det utan att erkänna något fel. Denna förlikning avslutade den viktigaste av de rättsliga förfarandena. Bolaget uttryckte sin vilja att ersätta de förolämpade aktieägarna genom att betala 1,2 miljarder euro.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *