Hur kan man köpa Ageas-aktier?

Ageas har varit ett företag med ett fåtal försäkringskomponenter sedan 2008. Banker och den belgiska staten har köpt upp de återstående bankdelarna av företaget. Den hårt avskalade företagsformen har fördelen att företaget kan fokusera på den lönsamma verksamheten. Konsumenternas förtroende för företaget har ökat de senaste åren. Funderar du på att själv investera i Ageas? I den här artikeln kan du läsa allt du behöver veta innan du köper Agreas-aktier.

Hur köper jag Ageas-aktier?

Om du har förtroende för denna försäkringsgivares framtid kan du köpa Ageas-aktier. Det är bäst att göra detta hos en pålitlig mäklare. Vill du köpa Ageas-aktier? Du kan direkt köpa Ageas-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadInformationRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
Degiro€2,50 per transaktion

Hur kan du aktivt investera i Ageas?

Genom att aktivt investera i prisutvecklingen av Ageas kan du uppnå ett bra resultat i både goda och dåliga tider. Under en ekonomisk kris ser man ofta att finansiella företag går dåligt. Genom att öppna en kort position kan du uppnå ett bra resultat med din investering även i dessa tider. En bra aktiemäklare för att aktivt investera i Ageas genom att använda CFD:er är Plus500. Hos Plus500 kan du testa aktiv investering riskfritt med en demo. Använd knappen nedan för att öppna ett konto direkt:

86% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Vad är aktiekursen för Ageas?

Är du nyfiken på hur det går för Ageas för tillfället? I den här grafen kan du se kursutvecklingen för CFD Ageas-aktien under den senaste perioden. Du kan också använda knapparna för att öppna en investeringsposition på företaget omedelbart.

Den stora banken Ageas

Ageas var en gång en storbank och en försäkringsgivare. Företaget var verksamt i Nederländerna och Belgien. Under namnet Fortis Holding var företaget moderbolag till Fortis fram till 2008. 2008 var det finanskris. Fortis varumärke gick förlorat.

Genom ingripande av både de belgiska och de holländska myndigheterna hölls viktiga delar av Fortis från att gå i konkurs. De köpte affärsenheter från Fortis. Det som återstod av Fortis Holding var den belgiska och holländska försäkringsfilialen och en majoritetsandel i en låneportfölj.

Ageas aktieköp

Ageas försäkringsbolag nu

Namnet Fortis hade drabbats av rykteskada. Under 2010 ändrades, med aktieägarnas överenskommelse, namnet på bolaget till Ageas. Livförsäkring och andra försäkringar erbjuds av det belgiska försäkringsbolaget Ageas. Bolaget har 75 % av aktierna i bolaget AG Insurance. Ageas är moderbolag till detta företag. Ageas är en viktig aktör på försäkringsmarknaden. Företaget är verksamt i sex länder:

Aktiv i Europa och Asien

Ageas är främst verksamt i Europa och Asien. Genom joint ventures verkar Ageas i snabbväxande länder i Asien. Länder i Asien där företaget är verksamt inkluderar Folkrepubliken Kina, Filippinerna, Indien, Thailand och Vietnam.

Komponenterna i Ageas

  • En andel på 75 % i AG Insurance. Det ursprungliga namnet på detta företag är Fortis Insurance Belgium.
  • Ageas Insurance International. Det ursprungliga namnet på detta företag är Fortis Insurance International.
  • En andel på 45 % i den strukturerade låneportföljen Royal Park Investments.

Ersättning till tidigare aktieägare Fortis

Aktieägarna har lidit förluster på grund av Fortis bortgång. Under 2016 gjorde Ageas en överenskommelse med dessa tidigare aktieägare. Ageas kunde göra det utan att erkänna något fel. Denna förlikning avslutade den viktigaste av de rättsliga förfarandena. Bolaget uttryckte sin vilja att ersätta de förolämpade aktieägarna genom att betala 1,2 miljarder euro.

Tips: testa trading gratis med en demo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *