Hur kan du köpa AIG-aktier?

Företaget AIG (American International Group) är ett amerikanskt försäkringsbolag. Bokstäverna AIG står för American International Group. Bolaget är en klassiker på börsen som klarade finanskrisen fint. Funderar du på att investera i AIG? I den här artikeln kommer du att läsa allt du behöver veta innan du köper AIG-aktier!

Vad gör AIG?

AIG är ett stort, amerikanskt försäkringsbolag. Denna försäkringsgivare tillhandahåller ett brett utbud av tjänster. Dessa inkluderar livförsäkringar, olycksfallsförsäkringar och olika pensionsförsäkringar. Överlägset de flesta kunder till detta företag bor i USA. AIG är även verksamt i Storbritannien och Japan. Företagets huvudkontor ligger i New York City.

Hur kan du köpa AIG-aktier?

Har du förtroende för AIG-aktiens framtid? Då kan det vara smart att köpa aktierna. Detta gör du oftast hos en aktiemäklare. En aktiemäklare kan köpa aktierna för din räkning. Du kan välja att köpa aktierna direkt, eller så kan du bestämma dig för att lägga en beställning. När du lägger upp en order köper du bara aktierna när ett visst pris har uppnåtts. Vill du köpa AIG-aktier? Du kan direkt köpa AIG-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla AIG-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är det aktuella priset för AIG?

Är du nyfiken på det aktuella priset på AIG-aktien? Grafen nedan visar den historiska prisrörelsen för AIG. Genom att använda knapparna kan du direkt köpa eller sälja aktierna.

Företagsinformation för AIG

Nedan hittar du AIGs viktigaste företagsinformation.

Analyse av AIG-aktier

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja AIG-aktier är det viktigt att analysera aktien noggrant. Översikten nedan visar resultatet för AIG under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

Tabellen nedan visar aktiekurserna för AIG för de senaste 5 dagarna:

Vad är utsikterna för AIG under 2024?

Är du nyfiken på analytikers förutsägelser för AIG under 2024 och de kommande åren? Vi har kombinerat analytikers prognoser med hjälp av data från Alpha Vantage. Kom ihåg att dessa siffror bara är förutsägelser om AIGs framtida aktieutveckling och kanske inte är korrekta.

AIG-strategi

Efter kreditkrisen har AIG gjort en kraftig förändring av sin strategi. Sedan dess har företaget varit begränsat till att erbjuda sakförsäkring på den internationella marknaden. Livförsäkringar och relaterade produkter erbjuds också på den amerikanska marknaden. Genom att göra det kan företaget fullt ut fokusera på den bransch där deras styrka ligger. Tror du att denna strategi kommer att leda till goda resultat i framtiden? Då kan det vara smart att köpa aktierna.

Mestadels företagskunder

AIG grundades 1919 och är ett av världens största försäkrings- och finansiella tjänsteföretag. AIG sysslar främst med kommersiella och industriella försäkringar. Därför fokuserar företaget främst på affärsapplikationer. Dessa affärsapplikationer står för huvuddelen av företagets intäkter. Exempel på finansiella tjänster som företaget tillhandahåller är att leasa flygplan och tillhandahålla pensioner och lån till företag.

AIG och kreditkrisen

Kreditkrisen fick AIG att stöta på stora ekonomiska problem. Problemen orsakades främst av de mycket sålda Credit Default Swaps av AIG FP. Under 2008 gick bolaget med betydande förluster och för att förhindra att bolaget utsätts för fara krävdes nytt kapital.

Under 2008 skedde även förvärvet av Merril Lynch och investeringsbanken Lehman Brothers uppskovsansökan. AIG:s aktiekurs kollapsade. Företaget räddades med ett kapitaltillskott på 85 miljarder dollar från den amerikanska regeringen. Detta stöd på mångmiljarddollar förhindrade att företagets eget kapital blev negativt. I mitten av mars 2009 ägdes AIG:s aktiekapital till 80 % av den amerikanska regeringen. Totalt har staten investerat 181 miljarder euro i företaget.

Tror du att företaget är mer motståndskraftigt mot en kris nu? Då kan det vara smart att investera i AIG genom att köpa aktierna.

Avyttring av affärskomponenter

Finansiella problem efter kreditkrisen fick AIG att avyttra verksamheten. På så sätt kan den amerikanska regeringen få ersättning.

  • Försäljningen av dess asiatiska dotterbolag AIA till Prudential i Storbritannien misslyckades. Det beslutades att ta AIA till Hongkongbörsen. Det sista aktiepaketet i AIA såldes 2012. Försäljningen av AIA-aktier genererade totalt 35 miljarder dollar.
  • AIG sålde sitt flygplansleasingbolag International Lease Finance Corporation under 2018. Flygplansleasingbolaget Aercap köpte flygplansleasingbolaget för 5 miljarder dollar. Förvärvet betalas delvis med aktier. AIG blev 48 % aktieägare. 2015 sålde AIG 95 % av sina aktier i AerCap. Intäkterna från aktieförsäljningen var 3,7 miljarder dollar.

Flytta från London till Luxemburg

Britterna har beslutat att lämna EU. Detta är anledningen till att AIG flyttade sitt europeiska kontor från London till Luxemburg 2019. Dessutom kommer en del av Londonverksamheten att flyttas från London till Schweiz. Företaget kommer att förbli verksamt i Storbritannien.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *