Hur kan du köpa Airbnb-aktier?

Airbnb är ett modernt företag som passar bra in i dagens moderna ekonomi. Bolaget hyr ut fler och fler lägenheter och får provision på varje uthyrning. En investering i Airbnb-aktier kan därför vara intressant. I skrivande stund (oktober 2020) förbereder Airbnb för en börsintroduktion. I den här artikeln kommer vi att diskutera den bästa metoden att investera i Airbnb-aktier i framtiden.

Var kan du köpa Airbnb-aktier?

Det är för närvarande inte möjligt att köpa Airbnb-andelar. När det är möjligt att investera i detta företag kommer vi att meddela dig omedelbart!

Du kan redan öppna ett konto hos eToro. Hos eToro kan du köpa andra teknikaktier helt utan provision. Använd knappen nedan för att öppna ett konto direkt:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Hur kan du investera i Airbnb-aktier?

I skrivande stund kan du inte direkt investera i Airbnb-aktier, eftersom företaget ännu inte handlas på börsen. Det förväntas bli offentligt under fjärde kvartalet 2021.

Vissa mäklare låter dig handla med Airbnb-aktier på den grå marknaden. På den grå marknaden spekulerar investerare om värdet på en aktie kommer att vara högre eller lägre än dess nuvarande värde under börsintroduktionen. Spreaden eller transaktionsavgifterna på denna marknad är vanligtvis mycket högre.

Du kan dock redan nu välja att handla aktivt i prisutvecklingen hos jämförbara konkurrenter. Med CFD:er kan du till exempel spekulera i att öka och sänka aktiekurserna för Booking.com och Expedia. Med knappen nedan kan du omedelbart öppna en gratis demo på Plus500 för att testa möjligheterna:

79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Vad är Airbnbs aktiekurs?

Airbnb-aktien är ännu inte noterad på börsen. När aktien är omsättbar kan du se den senaste aktiekursen här:

Vad gör Airbnb?

Airbnb är en gemenskap som bygger på delning. På en online marknadsplats kan människor erbjuda privat boende. På webbplatsen finns miljontals privata boenden i mer än 190 länder. På Airbnb kan resenärer och värdar skapa konton gratis.

Airbnb tjänar pengar genom att ta ut en provision på alla hyror. Eftersom de fungerar som mellanhand är kostnaderna de ådrar sig för varje transaktion minimala.

Köpa Airbnb-andelar

Tillförlitligare tjänster

Att dela privat boende med gäster görs enkelt, säkert och roligt av Airbnb. Personliga profiler och annonser verifieras av företaget. Både privata boende leverantörer och deras gäster kan kommunicera säkert genom ett smart kommunikationssystem. Betalningar kan överföras och tas emot via den företags hanterade, pålitliga plattformen.

Airbnb:s historia

2008 hade Brian Chesky och Joe Gebbia ett tomt utrymme kvar. Dessa två designers erbjöd en plats att sova för besökare på Industridesigner Konferensen för att tjäna en extra slant. Till slut sov tre gäster på en luftmadrass, och de kunde äta frukost på morgonen dagen efter. Med detta skapade Brian och Joe konceptet för Airbnb (Airbed & Breakfast) i San Francisco.

Gästerna sov ofta på en luftmadrass i början av företaget. Den ursprungliga Airbnb-webbplatsen erbjöd gästerna en kort vistelse och frukost. För affärsresenärer som inte bokat hotell var det ett bra sätt att nätverka. Företaget växte snabbt och 2011 var det redan värt 1 miljard dollar.

Att fastställa det aktuella värdet på Airbnb är ingen lätt uppgift, eftersom företagets ekonomiska data knappast tillhandahålls av företaget. Enligt Morningstar var Airbnb 2018 värt mellan 53 och 65 miljarder dollar.

investerar i Airbnb

Problem med Airbnb

Airbnb är ett nystartat företag som skiljer sig från status quo: Airbnb är kontroversiellt. Många väljer Airbnb för att det är lätt att boka boende. Dessutom gillar många att leva som en lokal . Ändå är inte alla lika nöjda med detta innovativa företag.

Företaget har orsakat oro i många storstäder. Den regelbundna uthyrningen av en plats orsakar brist på lägenheter för lokalbefolkningen. Dessutom kan kommunen och polisen inte övervaka situationen ordentligt. Vissa investerare köper till och med hus att hyra ut via Airbnb. Turister betalar ofta mer för en fastighet än vanliga hyresgäster, vilket gör den dyrare.

Ny lagstiftning

Airbnbs hemsida undergräver också hotellens ställning. Det besvär som Airbnb orsakar har lett till ytterligare lagar och förordningar som reglerar uthyrning av ett rum eller lägenhet. I exempelvis Nederländerna ska all uthyrning anmälas till kommunen. Dessutom får ett ockuperat rum eller lägenhet hyras i högst 30 dagar per år.

Ur juridisk synvinkel behandlas Airbnb alltid olika i olika länder. I Amsterdam slogs till exempel fast att hyresgäster inte får betala dubbla medlingsavgifter , även om dessa debiteras av tredje part. Det gör att företaget plötsligt måste betala tillbaka servicekostnader till hyresgästerna. Problem av det här slaget kan givetvis sätta press på företagets lönsamhet.

Denna trend kan ses i många länder och är ett stort hot mot Airbnbs överlevnad. Airbnb tjänar pengar genom att ta ut en provision på uthyrning. När städer förvisar företaget sätter detta press på företagets resultat.

Svåra slag under pandemin

Airbnb är ett företag som främst drar nytta av turister. När människor reser mindre har detta en omedelbar negativ effekt på företagets rörelseresultat. Detta är uppenbart till exempel under corona krisen: företaget var tvungen att säga upp 1 900 av sina 7 500 anställda och tog ett nytt lån på två miljarder dollar. Räntan på detta lån är 10%. Värdet på företaget har också sjunkit från uppskattningsvis 30 miljarder USD till cirka 20 miljarder USD.

Detta visar omedelbart på en risk för en framtida investering i företaget: när människor reser mindre står företaget direkt med mindre inkomster. När allt kommer omkring tjänar Airbnb bara pengar på provisionerna på hyrda fastigheter. För att göra vinst måste därför bostäder hyras ut.

Trots det verkar företaget väldigt motståndskraftigt: i juni 2020, efter den första vågen, ökade redan antalet bokningar. Jämför man detta med bokningarna 2019 var siffran för denna månad ännu högre. När corona pandemin i stort sett är över kommer Airbnb att kunna nå bra resultat igen.

Genom att aktivt investera i Airbnb-aktier kan du svara på denna utveckling.

Varför vill Airbnb offentliggöras?

Det kan vara intressant för ett företag som Airbnb att bli börsnoterat. Det är i alla fall billigare att skaffa kapital genom att ge ut aktier. Till exempel betalar företaget över 10 % ränta på lånet som det tog 2020.

En börsnotering gör det också möjligt att bygga upp mer kapital i framtiden. Börsbolag tas också ofta på större allvar, vilket gör det mer sannolikt att andra bolag kommer att ansluta sig till plattformen. I framtiden kanske du också kan boka en dag på ett nöjesfält eller en trevlig middag genom Airbnb.

Airbnb blir offentligt

När kan vi köpa Airbnb-aktier? Bolaget är fullt upptaget med att förbereda en börsnotering. Bolaget kommer sannolikt att börsnoteras 2020, men det beror på investeringsklimatet vid den tidpunkten.

Tip: testa trading gratis med en demo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *