Hur kan du köpa Airbnb-aktier?

Airbnb är ett modernt företag som passar bra in i dagens moderna ekonomi. Bolaget hyr ut fler och fler lägenheter och får provision på varje uthyrning. En investering i Airbnb-aktier kan därför vara intressant. I skrivande stund (oktober 2020) förbereder Airbnb för en börsintroduktion. I den här artikeln kommer vi att diskutera den bästa metoden att investera i Airbnb-aktier i framtiden.

Var kan du köpa Airbnb-aktier?

Innan du köper Airbnb-aktier, så är det klokt att jämföra bolaget med andra välkända konkurrenter. På så sätt kan du avgöra om Airbnb är det bästa valet för en investering. Vill du köpa Airbnb-aktier? Du kan direkt köpa Airbnb-aktier med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Airbnb-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är den aktuella aktiekursen för Airbnb?

Är du nyfiken på det aktuella priset på Airbnb-aktier? I diagrammet nedan kan du se hur Airbnb-aktier presterar. Med köp- och säljknapparna kan du dessutom börja handla med Airbnb-aktier direkt.

Företagsinformation för Airbnb

Nedan hittar du nyckelföretagsinformationen för Airbnb.

Analyse av Airbnb-andelar

Innan du bestämmer dig för om du vill köpa eller sälja Airbnb-aktier är det viktigt att analysera aktien noggrant. I översikten nedan kan du se hur Airbnb har presterat den senaste perioden.

Aktiepriser på Airbnb under de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiepriserna för Airbnb för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer Airbnb att prestera under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Airbnb kommer att göra under 2024 och de följande åren? Vi har kombinerat analytikers förutsägelser med hjälp av data från Alpha Vantage. Tänk på att den här siffran bara är en förutsägelse om aktiens utveckling och att den kanske inte visar sig vara korrekt.

Vad gör Airbnb?

Airbnb är en gemenskap som bygger på delning. På en online marknadsplats kan människor erbjuda privat boende. På webbplatsen finns miljontals privata boenden i mer än 190 länder. På Airbnb kan resenärer och värdar skapa konton gratis.

Airbnb tjänar pengar genom att ta ut en provision på alla hyror. Eftersom de fungerar som mellanhand är kostnaderna de ådrar sig för varje transaktion minimala.

Köpa Airbnb-andelar

Tillförlitligare tjänster

Att dela privat boende med gäster görs enkelt, säkert och roligt av Airbnb. Personliga profiler och annonser verifieras av företaget. Både privata boende leverantörer och deras gäster kan kommunicera säkert genom ett smart kommunikationssystem. Betalningar kan överföras och tas emot via den företags hanterade, pålitliga plattformen.

Airbnb:s historia

2008 hade Brian Chesky och Joe Gebbia ett tomt utrymme kvar. Dessa två designers erbjöd en plats att sova för besökare på Industridesigner Konferensen för att tjäna en extra slant. Till slut sov tre gäster på en luftmadrass, och de kunde äta frukost på morgonen dagen efter. Med detta skapade Brian och Joe konceptet för Airbnb (Airbed & Breakfast) i San Francisco.

Gästerna sov ofta på en luftmadrass i början av företaget. Den ursprungliga Airbnb-webbplatsen erbjöd gästerna en kort vistelse och frukost. För affärsresenärer som inte bokat hotell var det ett bra sätt att nätverka. Företaget växte snabbt och 2011 var det redan värt 1 miljard dollar.

Att fastställa det aktuella värdet på Airbnb är ingen lätt uppgift, eftersom företagets ekonomiska data knappast tillhandahålls av företaget. Enligt Morningstar var Airbnb 2018 värt mellan 53 och 65 miljarder dollar.

investerar i Airbnb

Problem med Airbnb

Airbnb är ett nystartat företag som skiljer sig från status quo: Airbnb är kontroversiellt. Många väljer Airbnb för att det är lätt att boka boende. Dessutom gillar många att leva som en lokal . Ändå är inte alla lika nöjda med detta innovativa företag.

Företaget har orsakat oro i många storstäder. Den regelbundna uthyrningen av en plats orsakar brist på lägenheter för lokalbefolkningen. Dessutom kan kommunen och polisen inte övervaka situationen ordentligt. Vissa investerare köper till och med hus att hyra ut via Airbnb. Turister betalar ofta mer för en fastighet än vanliga hyresgäster, vilket gör den dyrare.

Ny lagstiftning

Airbnbs hemsida undergräver också hotellens ställning. Det besvär som Airbnb orsakar har lett till ytterligare lagar och förordningar som reglerar uthyrning av ett rum eller lägenhet. I exempelvis Nederländerna ska all uthyrning anmälas till kommunen. Dessutom får ett ockuperat rum eller lägenhet hyras i högst 30 dagar per år.

Ur juridisk synvinkel behandlas Airbnb alltid olika i olika länder. I Amsterdam slogs till exempel fast att hyresgäster inte får betala dubbla medlingsavgifter , även om dessa debiteras av tredje part. Det gör att företaget plötsligt måste betala tillbaka servicekostnader till hyresgästerna. Problem av det här slaget kan givetvis sätta press på företagets lönsamhet.

Denna trend kan ses i många länder och är ett stort hot mot Airbnbs överlevnad. Airbnb tjänar pengar genom att ta ut en provision på uthyrning. När städer förvisar företaget sätter detta press på företagets resultat.

Svåra slag under pandemin

Airbnb är ett företag som främst drar nytta av turister. När människor reser mindre har detta en omedelbar negativ effekt på företagets rörelseresultat. Detta är uppenbart till exempel under corona krisen: företaget var tvungen att säga upp 1 900 av sina 7 500 anställda och tog ett nytt lån på två miljarder dollar. Räntan på detta lån är 10%. Värdet på företaget har också sjunkit från uppskattningsvis 30 miljarder USD till cirka 20 miljarder USD.

Detta visar omedelbart på en risk för en framtida investering i företaget: när människor reser mindre står företaget direkt med mindre inkomster. När allt kommer omkring tjänar Airbnb bara pengar på provisionerna på hyrda fastigheter. För att göra spekulera måste därför bostäder hyras ut.

Trots det verkar företaget väldigt motståndskraftigt: i juni 2020, efter den första vågen, ökade redan antalet bokningar. Jämför man detta med bokningarna 2019 var siffran för denna månad ännu högre. När corona pandemin i stort sett är över kommer Airbnb att kunna nå bra resultat igen.

Genom att aktivt investera i Airbnb-aktier kan du svara på denna utveckling.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *