Hur kan du köpa AkzoNobel-aktier?

AkzoNobelAkzoNobel är ett holländskt multinationellt företag med huvudkontor i Amsterdam. Som arbetar inom färg, lack och specialkemikalier. De är även världsledande inom beläggningsområdet. AkzoNobel har kontor i mer än 80 länder och sysselsätter totalt över 43 000 personer. Funderar du på att investera i AkzoNobel? På den här sidan kommer du omedelbart att ta reda på hur du bäst köper AkzoNobel-aktier.

Var kan du köpa AkzoNobel-aktier?

När du har förtroende för AkzoNobels framtid kan det vara attraktivt att investera genom att köpa aktier. Det är dock ännu viktigare att granska företagets utsikter noggrant. Analysera till exempel om AkzoNobel har en bra framtidsvision och om företaget fortfarande är konkurrenskraftigt. Vill du köpa AkzoNobel-aktier? Du kan direkt köpa AkzoNobel-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

 

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”AkzoNobel-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är AkzoNobels aktiekurs?

Om du är nyfiken på hur AkzoNobels företagets CFD-aktiekurs har utvecklats, visar diagrammet nedan det pris till vilket du kan köpa och sälja AkzoNobels CFD-aktier:

Ska du investera i AkzoNobel nu?

Att investera är en färdighet: det kan därför vara svårt att avgöra om man ska köpa eller sälja AkzoNobel-aktier. Innan du fattar detta beslut är det viktigt att överväga om du vill investera i aktierna på kort eller lång sikt.

När man investerar på kort sikt är det viktigare än att aktien visar tillräcklig volatilitet. När allt kommer omkring kan du som spekulant dra nytta av prisrörelser på kort sikt. Med en kort position, till exempel kan du till och med tjäna på ett fallande aktiekurs.

De flesta väljer att investera i aktier på lång sikt. Detta kan vara fördelaktigt eftersom det låter dig spara tid med dina investeringar. Dessutom ökar aktiekurserna mer stadigt på lång sikt, medan de fluktuerar mycket mer på kort sikt.

Huruvida man ska investera i AkzoNobel-aktier beror starkt på den globala ekonomiska situationen. Eftersom AkzoNobel är ett multinationellt företag är de mycket beroende av den globala ekonomiska situationen. Det är därför lämpligt att först analysera denna situation noggrant.

Företagets delar

Gruppen beläggningar, där AkzoNobel är världsledande, består av följande enheter:

  • Dekorativa färger (deco): dekorativa lacker och färger
  • Industrial Finishes (IF): lack och färg för industriella applikationer
  • Car Refinishes (CR): målar för fordonsindustrin
  • Pulverlackering (POW): pulverlack
  • Marine and Protective Coatings (MPC): skyddande färg, t.ex. fartyg.

Kända varumärken i denna grupp inkluderar Flexa®, Sikkens®, International®, Crown® och Interpon®. Dessa specialprodukter har använts på Sontbrug-bron mellan Danmark och Sverige, pariserhjulet i London, London Eye och operahuset La Scala i Milano.

Historia

AkzoNobel har funnits i över 200 år och har under den tiden haft flera moderbolag, varav det första var Det Holmbladske Selskab från Danmark. På holländska är Sikkens den äldsta föregångaren. Sikkens, tillverkaren av lack och färger, har funnits sedan 1792.

På senare år tillkom flera kända namn på grund av olika fusioner:

  • Zwanenberg 1887
  • Holländska konstgjorda sidenfabriken Enka 1911
  • Royal Dutch Salt Industry 1918
  • Duyvis 1961 och avyttrade igen 1987

Namnets ursprung:

Efter fusionen 1969 av Algemene Kunstzijde Unie (AKU) med Koninklijke Zout Organon döptes företaget om till AKZO. En mammutgrupp enligt holländsk standard då med mer än 100 000 anställda över hela världen.

Med förvärvet av Nobel Industries av AKZO bildades AKZO Nobel 1994, varefter AKZO Nobel döptes om till AkzoNobel 2008. Det var då den nya logotypen introducerades.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *