Hur kan du köpa American Airlines aktier?

American Airlines är det största flygbolaget i världen. Har du förtroende för flygets framtid och tycker du att American Airlines har byggt upp en bra position? I så fall kan det vara smart att köpa American Airlines aktier! I den här artikeln kommer vi att diskutera hur man investerar i American Airlines och du kan också se det aktuella aktiekursen här.

Var kan du köpa American Airlines aktier?

Det kan också vara klokt att köpa aktier på lång sikt. Innan du gör det är det viktigt att noggrant undersöka framtidsutsikterna för ett företag som American Airlines. Tror du att företaget kan fortsätta växa i framtiden? Då kan det vara klokt att köpa aktierna. Vill du köpa American Airlines aktier? Du kan direkt köpa American Airlines aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla American Airlines aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är den aktuella aktiekursen för American Airlines?

Vill du veta hur aktiekursen på American Airlines utvecklas? I diagrammet nedan kan du se direkt till vilket pris du kan köpa och sälja American Airlines-aktier:

Företagsdata för American Airlines

Nedan hittar du American Airlines viktigaste företagsdata.

Analyse av American Airlines aktier

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja American Airlines-aktier är det klokt att analysera aktien noggrant. I översikten nedan kan du se hur American Airlines har utvecklats den senaste perioden.

Aktiekurser för amerikanska flygbolag under de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för American Airlines för de senaste 5 dagarna:

Hur ser utsikterna ut för American Airlines under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att American Airlines kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Vi har kombinerat analytikerprognoser med hjälp av data från Alpha Vantage. Tänk på att den här siffran bara är en förutsägelse om American Airlines aktieutveckling och att denna förutsägelse kanske inte går i uppfyllelse.

Är det klokt att investera i American Airlines?

Innan du investerar i American Airlines-aktier är det viktigt att titta närmare på den ekonomiska situationen. Undersök hur efterfrågan på flygresor utvecklas. År 2020 har efterfrågan på flygbiljetter drabbats hårt av coronapandemin: det återstår att se om denna efterfrågan kommer att återhämta sig i framtiden.

Just på grund av coronapandemin har många företag upptäckt att långa resor inte är nödvändiga för att ha ett möte. Som ett resultat kan affärsresesegmentet minska permanent, vilket är dåligt för företagets lönsamhet. Dessutom har American Airlines tagit på sig betydande skulder 2020 för att överleva: dessa skulder sänker framtida resultat, vilket gör det mindre attraktivt att köpa American Airlines aktier.

Glöm inte att jämföra American Airlines med stora konkurrenter som Delta Air Linesand United Airlines. Att investera i flygbolag har alltid varit riskabelt, men det verkar som att den nuvarande trenden är ännu mer negativ än vanligt. Det finns också en risk att regeringar kommer att avskräcka från att flyga ytterligare på grund av den negativa påverkan på klimatet. Att köpa American Airlines aktier är därför verkligen inte utan risk!

buy American Airlines shares

Om American Airlines

American Airlines är det största flygbolaget i världen när det gäller flottans storlek, antal passagerare och passagerarens körsträcka. Tillsammans med sina regionala partners driver American Airlines ett stort internationellt och inhemskt nätverk. American Airlines driver 6800 flygningar per dag till 350 destinationer i 50 länder. Flygbolaget har sitt huvudkontor i Fort Worth, Texas (USA).

De regionala flygningarna som drivs av American Airlines drivs av oberoende företag och dotterbolag under varumärket American Eagle. American Airlines och American Eagle opererar från 19 nav, varav Dallas / Fort Worth (DFW) är störst. I Tulsa driver American Airlines sin största underhålls- och reparationsbas. Underhållsplatser finns också på dessa nav.

Företagets historia

American Airlines har sitt ursprung i företagen Robertson Aircraft Corporation och Colonial Air Transport. Dessa två företag slogs samman 1929 för att bilda The Aviation Corporation. 1930 förvandlades detta holdingbolag till ett operativt företag. Namnet ändrades sedan till American Airways. År 1934 ordnades flygbolagets rutter till ett slutet system. Namnet på företaget ändrades till American Airlines.

American Airlines hade en direkt roll i utvecklingen av DC 3. Flygbolaget bad Douglas att, baserat på DC-2, utveckla ett sovplan med 14 till 16 bäddar. En prototyp av DST (Douglas Sleeper Transport) gjorde sin jungfrun 1935. En version med 21 platser kom också på marknaden under namnet DC-3. Den första DC-3 som sprang av produktionslinjen levererades till American Airlines. American Airlines startade en passagerartjänst med detta flygplan i juni 1936.

2011 minskade luftfarten. AMR Corporation, moderbolaget till American Airlines, ansökte om konkursskydd. American Airlines slogs samman med US Airways 2013. Namnet American Airlines ändrades inte eftersom American Airlines var det mest kända varumärket internationellt. Fusionen skapade det största flygbolaget i United Streets och i världen.

Tror du att denna sammanslagning har bidragit till att stärka American Airlines ställning? I så fall kan det vara klokt att köpa American Airlines aktier.

Företaget offentliggörs

Den 10 december 2013 genomfördes fusionen mellan US Airways och American Airlines. Handel med aktier startade sedan på New York Stock Exchange.

Testflyg med Boeing 737 Max

Två Boeing 737 Max-flygplan kraschade i slutet av 2018 och början av 2019 på grund av designfel. Alla flygplan av denna typ är för närvarande på marken. I november 2020 startade piloter från United Airlines testflygningar med detta mycket diskuterade flygplan. Det kan vara möjligt att flyga detta flygplan igen före slutet av 2020.

Immobilisering av flygplan kan sätta press på aktiekursen. Tror du att American Airlines kommer att kunna flyga Boeing 737 Max snart igen? I så fall kan det vara intressant att investera i American Airlines genom att köpa aktierna.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *