Hur kan du köpa AMS AG -aktier?

AMS AG är en av de viktigaste tillverkarna av känsliga sensorer på denna planet. Företaget, vars aktier handlas under beteckningen ”AMS”, har specialiserat sig på utveckling av avancerade sensorlösningar. Sensorerna som produceras av företaget kännetecknas därför inte bara av en begränsad effekt, de har också en mycket hög känslighet och det är möjligt att integrera dem med andra (typer av) sensorer.

Den unika tekniken som används av AMS AG säkerställer att företaget har vuxit till en global aktör. Vill du också investera i detta stora parti? I den här artikeln kan du läsa hur du köper AMS AG -aktier.

Var kan du köpa AMS AG -aktier?

Har du förtroende för AMS AG och tror du att aktien kommer att fortsätta stiga på lång sikt? Då kan du överväga att göra en investering genom att köpa AMS AG -aktier på lång sikt. Vill du köpa AMS AG-aktier? Du kan direkt köpa AMS AG-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”AMS aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Fokus på sensorer för mobil enheter

Ett särskilt stort antal elektroniska produkter som finns på denna planet har en eller flera sensorer från företaget AMS AG. Detta gäller särskilt mobila enheter. Företagets huvudsakliga fokus ligger på chiplösningar för energi- och ljushantering. Detta säkerställer att chipsen som produceras av AMS AG inte bara finns i MP3 -spelare, utan även i smartphones, LCD -TV -apparater och till och med i LED -kamerablixtar.

Medicinsk och industriell utrustning

Under årens lopp har AMS AG: s sensorer också visat sig framgångsrika inom den medicinska och industriella sektorn. De produkter som marknadsförs av AMS AG kännetecknas därför i praktiken av bland annat extrem känslighet. Sensorerna mäter minsta påverkan under extrema förhållanden. Exempel på detta är vibrationer och luftfuktighet, men också temperaturfluktuationer.

AMS AG: s historia

AMS AG grundades 1981 som en joint venture. AMS ägde 51 procent av bolaget medan AG innehade 49 procent. Tio år senare, 1991, blev AMS ett av de 25 snabbast växande företagen i Europa. Två år senare skulle det vara det första så kallade halvledarföretaget att gå offentligt. Wienbörsen valdes för detta ändamål. Tre år senare skulle företaget också öppna sitt första kommersiella kontor i Asien. Försöket att ta över världsmarknaden inleddes därmed definitivt.

En viktig milstolpe nåddes 2001. Det var då testfasen för 200 mm produktionslinjen startades. Samtidigt kom nyheten att ett avtal träffats mellan AMS AG och TSMC, då världens största halvledarfabrik. Testfasen för den nya 200 mm -linjen visade sig vara extremt framgångsrik, varefter massproduktion kunde startas år 2002. Samma år etablerades kommersiella kontor i Singapore.

Sedan 2011 har AMS AG: s strategi varit att få så mycket marknadsandelar som möjligt (inom olika, specifika sektorer). Det har gjort detta främst genom att genomföra strategiska förvärv. Detta var bland annat fallet för den avancerade CMOS -sensorgrenen av NXP. Dessutom blev det ägare till CCMOSS i juni 2016 och tog över MAZeT en månad senare. AMS AG: s marknadsandel fortsatte att växa stadigt, vilket gjorde den till en av världens absoluta aktörer inom sin sektor.

Partnerskap med världens största teknikföretag

AMS AG har lyckats göra det som många företag bara kan drömma om att göra, nämligen att ingå ett avtal med världens största teknikföretag. Till att börja med, till exempel, blev AMS AG: s 3D -sensorteknik exklusivt tillgänglig för sin största kund, Apple. Så är det inte längre.

Tekniken kan därför användas perfekt av Android -utvecklare. Ett ytterligare samarbete mellan AMS AG och teknikjätten Google kan därför bara vara en möjlighet. Å andra sidan kan detta sätta press på partnerskapet med Apple. Potentiella investerare bör därför vara vaksamma i detta avseende.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *