Hur kan du köpa Arcadis-aktier?

Vill du investera i Arcadis-aktier? I den här artikeln ser du omedelbart hur man köper Arcadis-aktier. Du kan också hitta aktiekursen för Arcadis på den här sidan.

Var kan du köpa Arcadis-aktier?

Tror du att Arcadis kommer att visa bra resultat? Tidigare var Arcadis en mycket stabil andel som konsekvent uppnådde ganska liknande resultat. Tror du att den här trenden kommer att fortsätta? I så fall är det attraktivt att köpa Arcadis-aktier som en investering. Vill du köpa Arcadis-aktier? Du kan direkt köpa Arcadis-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Arcadis-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad gör Arcadis?

Arcadis erbjuder råd om bland annat infrastruktur, vatten, miljö och byggnader. De är också aktiva i design och ledning av olika projekt. Arcadis stöder både företag och regeringar i mer än 70 olika länder.

En fjärdedel av intäkterna kommer från miljön och ytterligare en fjärdedel från infrastruktur. 15% av intäkterna kommer från vatten och de återstående 35% kommer från byggnader. Merparten av intäkterna kommer från Europa. Detta följs av en stor andel av intäkterna från Nord- och Sydamerika.

Arcadis är ett ganska cykliskt aktie: när ekonomin går bra görs mer byggnadsarbete. När det finns en ekonomisk kris ser du att företagets resultat försämras. Därför är det lämpligt att analysera den ekonomiska situationen innan du köper Arcadis-aktier.

Arcadis resultat

Över hela linjen är Arcadis inte ett spännande aktie. Även under den ekonomiska krisen 2008 lyckades företaget göra en spekulera på 57 miljoner euro. Under perioden 2005 till 2014 lyckades företaget göra en konstant spekulera. Sedan 2015 har denna trend vänt och företaget har haft flera förluster.

Dessa förluster berodde främst på goodwillavskrivningar. Problemen i Mellanöstern tvingade Arcadis att vara mer selektiva. De har gjort detta för att minska risken i portföljen. I säkrare regioner, som Storbritannien, växer omsättningen.

Historia

För mer än 100 år sedan, 1888, grundades Nederlandsche Heidemaatschappij. Vid den tiden var det fortfarande en förening. Denna förening hade olika rådgivande uppgifter. Till exempel gav de råd om återvinning av odlad mark och om byggande och underhåll av skogar. De var också ansvariga för rådgivning om konstruktion och underhåll av bevattningsarbeten och markförbättringsarbeten.

Olika kunder

I början, även långt efter andra världskriget, var de allra flesta klienter privatpersoner. Ett exempel på en välkänd klient var kung Willem III. Efteråt blev också skolor, vattenstyrelser, provinskontor och kommuner kunder.

1963 fick de beteckningen Royal, vilket innebar att de från och med nu kallades Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (Royal Dutch Heath Society). Senare 1997, efter övertagandet av NS-teknikföretaget Articon, ändrades namnet till Arcadis. Detta namn härstammar från Arcadia, som enligt grekisk mytologi är det trevligaste stället på jorden att bo.

Arcadis verkar för närvarande i mer än 70 länder och har nästan 19 000 anställda över hela världen.

Om Arcadis i korthet

Arcadis är ett holländskt konsult- och ingenjörsföretag med huvudkontor i Amsterdam. De är involverade i infrastruktur, byggd miljö och miljö över hela världen. Fram till 1997 var Arcadis känd som Nederlandsche Heidemaatschappij, Heidemaatschappij eller Heidemei.

Företaget som kom ut ur Heidemei 1972 kallas fortfarande Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij eller KNHM.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *