Hur kan du köpa ArcelorMittal-aktier?

ArcelorMittal är världens ledande gruv- och stålföretag. ArcelorMittals filosofi är att producera stål säkert och hållbart. Är du säker på att ArcelorMittal kommer att fortsätta leverera detta högkvalitativa stål? Då kan du överväga att investera i företaget genom att köpa aktierna. I den här artikeln kan du läsa hur du köper ArcelorMittal-aktier själv och du kan också se det senaste aktiekursen här.

Var kan du köpa ArcelorMittal-aktier?

Vill du köpa aktier i världens största stålproducent? Det är klokt när du tror att stålbehovet kommer att fortsätta öka. När allt kommer omkring tjänar företaget sina pengar helt på produktion och försäljning av stål. Är du övertygad om att du vill köpa ArcelorMittal-aktier nu? Vill du köpa ArcelorMittal-aktier? Du kan direkt köpa ArcelorMittal-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

 

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”ArcelorMittal-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är ArcelorMittals aktiekurs?

Se det aktuella priset på ArcelorMittal-aktier här! I diagrammet nedan ser du aktuellt aktiekurs för CFD-aktien ArcelorMittal. Du kan också omedelbart börja handla i den här stora stålproducenten.

Är det smart att investera i ArcelorMittal?

När du funderar på att köpa ArcelorMittal-aktier vill du förmodligen veta om det är smart att investera i företaget. I vilket fall som helst är företaget mycket beroende av den globala marknaden. När priser på järnmalm stiger kan detta öka företagets kostnad. ArcelorMittals lönsamhet minskar då, vilket gör en investering mindre attraktiv.

Samtidigt är ArcelorMittals inkomstsida också beroende av den ekonomiska situationen. När ekonomin växer och tillväxtmarknader bygger mer kommer stålefterfrågan att öka. Särskilt i ett land som Kina är konstruktionen fortfarande i full gång vilket kräver mycket stål. Samtidigt är det också mycket konkurrens i denna region; stål kan produceras billigare i Kina, så det kan vara en utmaning för ArcelorMittal att behålla sin position.

Konkurrens

De viktigaste konkurrenterna för ArcelorMittal är ThyssenKrupp AG, Salzgitter AG och States Steel Corporation. Det är smart att jämföra ArcelorMittal med dessa konkurrenter: på detta sätt kan du avgöra om det inte är mer attraktivt att köpa aktier från en konkurrent med bättre resultat.

Lönsamhet

För närvarande hämtar ArcelorMittal större delen av sina spekuleraer från Europa. Den europeiska marknaden skyddas av antidumpningsåtgärder mot billigt stål från Kina. Dessutom har företaget en marknadsandel på 60% inom stålförsäljning från Amerika, vilket ger en solid position.

Förbättringar

Företaget försöker minska skuldbördan och försöker producera stål mer effektivt, vilket minskar kostnaderna. Denna utveckling kan bidra till företagets lönsamhet. ArcelorMittal bygger också upp en position i tillväxtländer som Brasilien och Sydafrika: om detta lyckas kan ArcelorMittals aktiekurs stiga ytterligare.

Hur köper jag ArcelorMittal-aktier?

Innan du kan köpa ArcelorMittal-aktier måste du först öppna ett konto hos en aktiemäklare. En aktiemäklare är en part som gör det möjligt att handla aktier via internet. Hos de flesta moderna mäklare kan du enkelt hitta ArcelorMittal-aktien med sökfunktionen. Du kan sedan välja mellan två typer av order:

  • Market order: som du köper aktien till nuvarande aktiekurs.
  • Limit order: som du köper aktien till ett visst pris.

Det är viktigt att analysera situationen innan du köper aktierna. Undersök till exempel hur ArcelorMittal presterar och undersök de ekonomiska trenderna för att bestämma stålbehovet. En framgångsrik investerare är en väl förberedd investerare!

Vad gör företaget?

ArcelorMittal är en ledande leverantör av högkvalitativa stålprodukter. Stål används för alla typer av produkter och för alla typer av sektorer. Tänk till exempel på stål för bilar, stål för konstruktion, stål för hushållsapparater och stål för förpackningar. Totalt är ArcelorMittal aktiv i mer än 60 städer och 27 länder och har mer än 260 000 anställda över hela världen.

Denna globala spridning är ett attraktivt argument för att köpa ArcelorMittal-aktier. Företag som aktivt säljer sina produkter i flera regioner sprider sina risker. När det går mindre bra i region A kan förluster tas upp i region B.

ArcelorMittal är världens största stålprodukt när vi ser på totalproduktion. Att investera i en marknadsledare kan verkligen vara en bra idé. Håll dock ett öga på om företaget kan behålla denna position.

Företaget i sin nuvarande form uppstod efter sammanslagningen av Arcelor och Mittal Steel 2006. Officiellt är företaget baserat i Luxemburg, men huvudkontoret ligger i London. Med 43,6% av alla aktier är den indiska entreprenören Lakshmi Mittal direktör eller ägare.

Investing in ArcelorMittal

Mittal Steel

1971 tog Mittals far Mohan Mittal, över en liten stålproducent medan Lakshmi studerade företagsekonomi. Efter sina studier gick han till jobbet för sin far, och de fick i uppdrag att sanera en övergiven stålfabrik i Indonesien. Detta var början på deras stora framgång och ett stadigt växande stålimperium. Lakshmi och hans familj bor också i London där huvudkontoret ligger.

Redan före sammanslagningen med Arcelor var Mittal Steel det största stålföretaget i världen. Företaget har vuxit särskilt starkt genom förvärv och rehabilitering av många mindre stålföretag i olika länder. De flesta av dessa företag var sjuka. Vid den tiden var detta multinationella företag fortfarande baserat i Nederländerna, i Rotterdam för att vara exakt.

Arcelor

År 2002 skapades Arcelor genom fusionen av Usinor, ett franskt stålföretag, ARBED från Luxemburg, och Aceralia från Spanien. Arcelor var dock tvungen att nöja sig med två platser över hela världen, bakom Mittal Steel. Företaget hade sitt huvudkontor i Luxemburg.

År 2006 slogs Arcelor sedan samman med Mittal Steel.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *