Hur kan du köpa ASR Nederländska aktier?

Det holländska försäkringsbolaget ASR Nederland är ett börsnoterat försäkringsbolag. Vill du investera i detta försäkringsbolag genom att köpa aktier? I den här artikeln kommer vi att diskutera hur man bäst investerar i ASR. Du kan också hitta det senaste ASR-aktiekursen på den här sidan.

Hur handlar jag aktivt i ASR Nederländerna?

ASR Nederländerna aktie kan variera kraftigt under påverkan av den globala utvecklingen. Till exempel har en ekonomisk kris en tydlig negativ effekt på aktiekursen. Samtidigt kan du se att försäkringsgivaren lyckades fördubbla aktiekursen mellan 2017 och 2019. Genom att aktivt handla i ASR-aktier kan du dra nytta av både upp- och nedgångar.

 

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”ASR-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad består företaget ASR av?

En del av den nederländska börsnoterade försäkringskoncernen ASR är varumärkena asr, de Amersfoortse, European Verzekerings, Ardanta och Ditzo. Detta försäkringsbolag, som är ett av de största försäkringsbolagen i Nederländerna, erbjuder sina kunder ett brett utbud av försäkrings- och spar-, investeringsprodukter. Till exempel kan företaget teckna skadeförsäkring, livförsäkring, inkomstförsäkring och begravningsförsäkring. Företagets huvudkontor ligger i Utrecht.

Företagets historia

Företagets historia börjar 1720. Vid den tiden grundades Maatschappij ter Discontering en de Belening. Under lång tid var detta företag det näst största försäkringsbolaget i världen, efter Lloyd’s i London. Efter förvärvet av European Insurance och Amersfoortse av City of Rotterdam Group bildades ASR Insurance Group 1997. Denna försäkringsgrupp förvärvades av Fortis år 2000. Fortis erbjöd 3,1 miljarder dollar för alla ASR-aktier och skapade Fortis ASR 2003.

2008 stötte Fortis på stora problem. Företaget nationaliserades och Fortis-enheten Fortis Corporate Insurance såldes separat. ASR, som inte ingick i det, och som fortsatte under namnet ASR Insurance, ett namn som ändrades till ASR 2013.

ASR offentliggörs

I juni 2016 började ASR offentliggöras. Den holländska staten sålde sedan 60 miljoner aktier. I januari 2017 sålde den nederländska staten ytterligare 20,4 miljoner aktier. De återstående aktierna såldes av den nederländska staten i april 2017 och i september 2017. Med en total intäkt på 3,8 miljarder euro hade den nederländska staten gjort en liten spekulera, för vid tidpunkten för nationaliseringen av Fortis 2008 betalades 3,65 miljarder för aktierna.

Inblandad i räntepolitiken

ASR var också inblandat i den räntepolicy affären. Investeringsförsäkringen som många personer tecknade var komplex och relativt dyr. Efter en överenskommelse. Kom det att betalas ut ett belopp på 780 miljoner euro försäkrade personer som har eller har haft en investeringsförsäkring i något av följande företag: ASR, De Amersfoortse, Falcon, Interlloyd Leven, VSB Leven, AMEV, City of Rotterdam och Woudsend.

En rättegång väcktes mot ASR av fordringsorganisationen Vereniging Woekerpolis för att undersöka den utpressande handeln. Denna rättegång vann ASR 2019. Domstolen ansåg att företaget hade lämnat tillräcklig information om kostnaderna och farorna med deras finansiella produkter. Enligt domstolen var den utpressande policyn inte ”bristfällig”, men i vissa fall hade ASR överdrivit administrationsavgifter.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *