Hur kan du köpa BAM aktier?

Royal BAM Group är en europeisk byggkoncern med operativa företag inom bygg- och teknik-, fastighets- och offentlig-privata partnerskapssektorer. Vill du aktivt handla i BAM-aktier? Är du nyfiken på aktieanalysen? I så fall är den här sidan rätt plats för dig. Här kan du omedelbart upptäcka det bästa stället för att köpa BAM-aktier. Du kan också hitta det aktuella aktiekursen för BAM här.

Var kan du köpa BAM-aktier?

Är du intresserad av att köpa BAM-aktier trots riskerna? Vill du köpa BAM-aktier? Du kan direkt köpa BAM-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”BAM-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Strategi som investerar i BAM

BAM är ett mycket cykliskt aktie. Cykliska aktier är aktier som fluktuerar starkt med den ekonomiska situationen. När ekonomin presterar bra fungerar BAM ofta bra. Det är inte förvånande när man tänker på att BAM: s inkomster huvudsakligen kommer från byggprojekt. När ekonomin presterar bra görs många fler beställningar för byggande av byggnader.

När det blir tufft kostar det BAM mycket pengar. De får färre order, vilket minskar deras inkomst. De har också högre kostnader. Personal avskedas inte alltid lätt och företaget måste fortsätta att betala löner. En bra strategi för att investera i BAM är därför att hålla ett öga på den allmänna ekonomiska situationen. Om saker hotar att bli värre kan det vara en bra tid att sälja dina BAM-aktier.

Investera i BAM

BAM-aktiekursutveckling

BAM: s aktiekurs är alltid mycket volatil. Detta beror delvis på att resultaten av order som utförs av BAM kan variera kraftigt. Om en order inte går bra kan detta ha en stark inverkan på aktiekursen. När allt kommer omkring är BAM ett mycket cykliskt företag och är starkt beroende av nya order.

Som investerare kan du dra nytta av denna volatilitet genom att aktivt handla. Du kan till exempel öppna en kort position på aktien när dåliga nyheter kommer ut. När du öppnar en kort position spekulerar du i ett fallande pris. På detta sätt kan du perfekt förutse rörelser av detta cykliska aktie.

BAM-prisrörelse

Varför ska du investera i BAM-aktier?

Innan du köper BAM-aktier vill du naturligtvis veta varför detta är intressant. Nedan ser vi vad som kan vara bra skäl att investera i BAM på lång sikt.

En växande byggbransch

Byggbranschen växer kraftigt efter den ekonomiska återhämtningen. Så länge det är fallet kan det vara intressant att köpa BAM-aktier. För närvarande är det brist på byggpersonal. Ett företag som BAM kan dra nytta av detta genom att ta på sig olika projekt. Dessutom kan BAM vara mer kritisk när tillräckliga order strömmar in. De kan sedan välja de mest intressanta projekten.

Politiskt stöd

Politiska planer har starkt inflytande på BAM-aktier. En regering som tillkännager stora investeringar i infrastruktur säkerställer att ett företag som BAM har mycket mer arbete. Den nuvarande regeringen (2020) verkar vilja investera kraftigt i infrastruktur. Detta kan vara en bra anledning att köpa BAM-aktier.

Växande rykte

BAM har utvecklat ett starkt internationellt rykte som ett resultat av att förvärva större projekt. Exempel är London flygplats och Afsluitdijk. Sådana internationella uppdrag säkerställer att BAM också kommer att få uppmärksamhet internationellt. Tror du att BAM kan fortsätta den här trenden? Då kan det vara en bra anledning att köpa BAM-aktier.

Ambitiösa planer

BAM har funnits mycket länge: detta visar en viss stabilitet. Det finns mycket kunskap inom företaget och denna kunskap kan tillämpas på nya projekt. BAM har därför ambitionen att investera mycket i projekt utanför Nederländerna. Genom att utöka sitt arbete till Europa kan företaget tillämpa skalfördelar. Stordriftsfördelar gör det möjligt att ta på sig stora projekt till mer attraktiva priser.

BAM ägnar också ökad uppmärksamhet åt hållbarhet. Med det växande fokuset på klimatet kommer det att finnas en ökande efterfrågan på hållbara lösningar. Om BAM kan uppfylla dessa löften kan det vara intressant att investera i aktien.

Risker med att investera i BAM

Naturligtvis finns det också risker med att investera i BAM. Vi diskuterar de saker du bör tänka på innan du köper BAM-aktier och lägger till dem i din portfölj.

Kvävekris

Kvävekrisen i Nederländerna påverkar byggbranschen mycket negativt. Om regeringen inför restriktioner för utsläpp kan detta avsevärt minska antalet projekt som BAM kan ta på sig. Så innan du investerar i BAM, undersök vad regeringens planer är.

Brist på råvaror

Mängden råvaror minskar över hela världen. För närvarande används 40% av råvarorna i byggandet. BAM: s hållbara planer är därför mer än en möjlighet: de hållbara planerna är väsentliga. Tror du att BAM kan överleva i en framtid där material blir alltmer knappa och dyra?

Låg spekuleramarginal och beroende

BAMs spekuleramarginal är mycket begränsad. När misstag görs, vilket var fallet med byggandet av Eindhoven Airport, sätter detta marginalen ännu mer. Dessutom är BAM mycket beroende av regeringen för genomförandet av större projekt. Allt detta kan vara problem som får dig att välja att inte köpa BAM-aktier.

Företaget

BAM är ett företag som genomför projekt över hela världen. Företaget är för närvarande verksamt i inte mindre än 30 länder. Alla dessa projekt hanteras huvudsakligen från huvudkontoret i Bunnik. Nedan hittar du en översikt över strukturen i BAM-företaget.

BAM byggnad

I Nederländerna finns en BAM Construction and Property-avdelning som arbetar med att inrätta stora byggprojekt. BAM Infra, å andra sidan fokuserar på att sätta upp infrastruktur som vägar.

Historia

Royal BAM Group NV grundades redan 1869. Då öppnade Adam van der Wal en snickeri i Groot-Ammers, nära Alblasserwaard. Det företaget specialiserade sig på att reparera vindkraftverk. De gjorde också kistor.

I slutet av 1800-talet tog son Jan över verksamheten. Han började också arbeta utanför regionen som entreprenör. Joop van der Wal gick med i pappa Jan 1926. Företagsnamnet ändrades sedan till Fa. J. van der Wal en Zoon. År 1927 omvandlades familjeföretaget till ett aktiebolag, ”NV Bataafse Aanneming Maatschappij van Bouw- en Betonwerken v / h Firma J. van der Wal en Zoon”. På grund av namnets längd förkortades det snart till ”BAM”.

Första projekten BAM

Några stora projekt genomfördes i början, inklusive kontorsbyggnaden för Bataafse Petroleum Maatschappij i Haag (senare Shell), AVRO-byggnaden i Amsterdam, Diaconessen-sjukhuset Bronovo i Haag, ett laboratorium för KEMA i Arnhem och till och med ett omvandling av Soestdijk-palatset.

Företaget har varit noterat på Amsterdam-börsen sedan 1959, varefter företagsnamnet ändrades till BAM Verenigde Bedrijven NV 1971 och till BAM Holding NV 1973. 1994, vid tiden för BAM: s 125-årsjubileum, fick de till och med beteckningen ”Royal”.

BAM sysselsätter för närvarande cirka 25 000 personer som tillsammans genomför tusentals projekt.

BAM: s strategi

BAM har en ledande position i Nederländerna, Belgien, Storbritannien, Irland och Tyskland. BAM är alltid nära sina kunder tack vare sitt omfattande regionala nätverk av kontor. BAM erbjuder sina kunder ett omfattande paket med produkter och tjänster i dessa länder. Företaget utför specialiserade bygg- och anläggningsprojekt på nischmarknader över hela världen.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *