Hur kan du köpa Bank of China Limited-aktier?

Bank of China är ett statligt ägt företag. Banken grundades 1912 och är en av de viktigaste statliga bankerna i Kina. Med den starkt stigande kinesiska ekonomin kan det vara intressant att investera i Bank of China genom att köpa aktier. I den här artikeln kan du läsa hur du kan investera i detta företag. Du kan också hitta den aktuella aktiekursen för Bank of China på denna sida.

Hur kan du köpa Bank of China-aktier?

Det är också möjligt för utlänningar att köpa Bank of China-aktier på Shanghai-börsen. För att kunna köpa Bank of China-aktier måste man vara smart. Det är möjligt att köpa aktierna via Hong Kong-börsen. Denna börs är tillgänglig för investerare från alla länder. Vill du köpa Bank of China-aktier? Du kan direkt köpa Bank of China-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Bank aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är den aktuella aktiekursen för Bank of China?

När du investerar är det viktigt att hålla ett öga på Bank of Chinas aktiekurs. Detta diagram visar CFD-aktiens pris. Med knapparna kan du direkt öppna en handelsposition i aktien.

Om Bank of China

Banken bildades för att ersätta Imperial Bank of China. Banken fyllde rollen som centralbank fram till 1948. Av de fyra storbanker som Kina har är detta den som har flest internationella kontakter. Banken erbjuder ett brett utbud av banktjänster främst till företagskunder och även till privatkunder. Bankens huvudkontor ligger i Peking.

Bankens historia

Från 1912 och framåt spelade denna bank en viktig roll i Kinas handel med andra länder. Efter 1949 blev Bank of China ansvarig för valutahandeln.

Efter 1949 spelade banken också en stödjande roll i handeln mellan kinesiska företag och utländska parter. Banken kom i statens händer 1994. Det blev sedan en kommersiell organisation. I augusti 2004 blev banken ett publikt aktiebolag.

I början ägde staten alla aktier. Detta ändrades i juni 2006 när bankens aktier noterades på Hongkongbörsen. I juli 2006 noterades även aktierna på Shanghaibörsen.

Köp Bank of China-aktier

Bankens huvudägare

Central Huijn Investments är huvudägare i banken. Detta är ett holdingbolag för staten, eftersom Huijn inte har någon egen kommersiell verksamhet. Det är en statlig förmögenhetsfond som har en andel på 65 % i denna bank. Denna fond har också intressen i de tre andra stora kinesiska bankerna.

Bank of China är en stor och globalt aktiv bank

I Kina är Bank of China den näst största långivaren. Sett till börsvärde är det den femte största banken i världen. Banken blev 100 % statligt ägd i juni 2006.

Den globalt aktiva banken har filialer på alla kontinenter. Utanför Kina är banken verksam i 27 länder och territorier. Till exempel är banken aktiv i Kanada, Australien, Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Japan, Malaysia, Thailand, Indonesien och Sydafrika. Banken har ett filialkontor på Caymanöarna. Banken är även verksam i USA. 2010 var bankens filial i New York den första kinesiska banken som erbjöd Remini-produkter till amerikaner.

Bankens dotterbolag

Bank of China har ett antal dotterbolag. De största dotterbolagen är:

  • BOC Hong Kong-komponenten, som är noterad på Hong Kong Stock Exchange. Detta dotterbolag ansvarar för bankens verksamhet i Hong Kong.
  • BOC International-divisionen är verksam inom investment banking
  • Försäkringarna hanteras av Bank of China Insurance division.
  • Bankens egna investeringar och tredje parts kapitalförvaltning hanteras av Bank of China Group Investment.
  • Investeringsmedlen har placerats hos Bank of China Management-avdelning.
  • Division BOC Aviation är bankens flygplansleasingbolag. Banken äger och förvaltar flygplan. Under 2014 hade banken 230 egna flygplan. Dessutom fanns det under det året 20 flygplan under deras ledning.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *