Hur kan du köpa Barrick Gold-aktier?

Om du vill investera indirekt i guld, kan du välja att investera i ett guldgruvföretag som Barrick Gold . Men var kan du investera i detta kanadensiska aktie och vad behöver du veta innan du köper Barrick Gold-aktier?

Var kan jag köpa Barrick Gold-aktier?

En investering i Barrick Gold kan också vara intressant, särskilt när du litar på att guld kommer att bli mer värdefullt i framtiden. Du kan också tänka på en investering i Barrick Gold som en säkring: Guldaktier tenderar att göra det bättre i ekonomiskt osäkra tider. När dina andra aktier faller i värde finns det utrymme för Barrick Gold-aktien att stiga ytterligare. Vill du köpa Barrick Gold-aktier? Du kan direkt köpa Barrick Gold-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Barrick aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Barrick Gold?

Är du nyfiken på aktiekursen på Barrick Gold? I grafen nedan kan du se hur Barrick Gold-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Barrick Gold

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Barrick Gold.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Barrick Gold för de senaste 5 dagarna:

Är det klokt att investera i Barrick Gold?

En stark punkt för en investering i Barrick Gold är spridningen av företaget runt om i världen. Företaget har kontor i flera länder och på grund av detta kommer regionala problem inte att få företaget att stänga av produktionen helt. Detta gör en investering i Barrick Gold lite säkrare.

Företagets gruvor innehåller uppskattningsvis 130 miljoner oz guld, vilket innebär att företaget fortfarande kommer att tjäna mycket pengar på att sälja guld under de närmaste decennierna. Eftersom efterfrågan på guld fortsätter att öka är det inte heller svårt att hitta en marknad för försäljning av allt det guldet.

Barrick Gold investerar också mer och mer pengar i miljöinitiativ: detta är nödvändigt efter att företaget gjorde negativa nyheter på grund av bristande efterlevnad av regler i Sydamerika. En investering i Barrick Gold kan verkligen fungera bra eftersom företaget också investerar tillräckligt i utvidgningar. Detta gör det möjligt att uppnå kapitaltillväxt med investeringar i Barrick Gold.

köp Barrick Gold-aktier

Om Barrick Gold, företaget

Det välkända gruvföretaget Barrick Gold, som producerar både guld och koppar, var det största guldbrytningsföretaget i världen fram till 2019. Det är ett företag med sexton filialer i tretton länder. Företagets gruvor finns i Argentina, Australien, Kanada, Chile, Peru, USA och Zambia.

Mer än 75% av det guld som Barrick Gold producerar kommer från Amerika. 90% av omsättningen kommer från guld och 10% från koppar. Företaget har sitt huvudkontor i Toronto, huvudstaden i den kanadensiska provinsen Ontario.

Företagets historia

Barrick Gold-företaget, som grundades av Peter Munck, härrör från Barrick Resources Corporation grundat av Peter Munk. När han led stora förluster i olja och gas bestämde han sig för att fokusera på guld. 1986 bytte han namn på sitt företag till American Resources Corporation. Han gjorde det för att han ville skilja sig från sina sydafrikanska konkurrenter. I februari 1987 ändrades företagets namn till Barrick Gold Corporation.

Barrick Gold har förvärvat flera företag. År 2005 gjorde företaget ett fientligt uppköpserbjudande på 9,6 miljarder dollar för den kanadensiska guldgruvan Placer Dome. I december 2006 slutfördes transaktionen till en kostnad av 10,6 miljarder dollar. Barrick Golds fusion med Randgold Resource 2018 var en affär på 6,5 miljarder dollar.

Som investerare är det smart att hålla koll på den här typen av förvärv. Undersök om förvärven kommer att ha en positiv inverkan på företagets resultat. Om så är fallet kan du överväga att köpa Barrick Gold-aktier.

Barrick Gold börsnoteras

I februari 1987 började Barrick Gold börsnoteras på börsen i Toronto. Sedan förvärvet av Randgold Resources är företaget också noterat på New York Stock Exchange. Som en del av förvärvet förvärvade företaget viktiga gruvor. Företaget lyckas producera guld till ett pris som är ett av de lägsta i denna sektor.

Det är ett företag med en tydlig vision för framtiden och en dokumenterad meritlista. När guldpriset stiger är det en attraktiv aktie, medan ett fallande guldpris kan kasta en skruvnyckel på gång.

Barrick Gold: kontroverser

Barrick Golds aktiviteter orsakade kontroverser på olika ställen. År 2011 till exempel blev Barricks privata säkerhetsstyrka vid Porgera-gruvan i Papua Nya Guinea anklagad till att vara skyldig till våldtäkt och andra våldsamma övergrepp.

År 2014 försvann mer än en miljon liter cyanidlösning i en flod i Argentina efter ett spill. År 2016 tog aktieägarna Barrick Gold till rättegång, där de hävdade att företaget medvetet hade vilselett aktieägarna om överrenskommelsen av miljöregler i Argentina och Chile.

Sådan utveckling kan sätta press på Barrick Golds aktiekurs. Därför är det som investerare klokt att hålla koll på den senaste prisutvecklingen.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *