Öppettider för börsen Belgien

Belgien är känt för sina läckra öl och goda pommes frites. Du kan också välja att investera på den belgiska börsen. Den belgiska börsen eller Euronext Bryssel eller BEL20 har fasta öppettider och stängningstider. Men när öppnar den belgiska börsen egentligen?

När öppnar den belgiska börsen?

Den belgiska börsen öppnar kl 9:00 lokal tid och stänger igen kl 17:30 lokal tid. Mellan dessa timmar kan du fritt handla aktierna på den belgiska börsen. Börsen är stängd under helgen.

Vi använder ett program för att beräkna öppettiderna för den belgiska börsen baserat på din plats. I din tidszon är börsen öppen från ##T|8:00## till ##T|18:30##

Investera Belgium

När öppnar / stänger den belgiska börsen?

I timern nedan kan du se när börsen öppnas eller stängs igen. På så sätt är du alltid redo för en ny handelssession!

Vilka dagar är den belgiska börsen stängd?

Den belgiska börsen är stängd på speciella dagar. På dessa helgdagar kan du inte investera i aktier på börsen. Nedan följer en översikt över de dagar då den belgiska börsen är stängd:

Datumhelgdag
29 marsLångfredagen
1 aprilpåsk
1 majArbets dag
24-26 decemberJul
31 decembernyårsafton

Vilka öppettider har BEL20?

BEL20 är det viktigaste indexet på Euronext Bryssel. De 20 aktierna inom detta index väljs av experterna från Euronext på grundval av olika kriterier. Det belgiska indexet är en bra indikator på den ekonomiska situationen i Belgien. Företag som ingår i indexet inkluderar KBC och Umicore.

BEL20 har samma öppettider som den vanliga börsen. Detta innebär att de aktier som är förknippade med BEL20 kan handlas från 9:00 på morgonen till 17:30 på kvällen. Vissa mäklare tillåter dig dock att handla BEL20 utanför ordinarie öppettider. Kostnaderna kan då bli högre och handelsvolymerna lägre.

Investerarsjälv på den belgiska börsen?

Vill du själv investera i den belgiska börsen? Det är möjligt med en aktiemäklare. En aktiemäklare är en part som gör det enkelt att köpa och sälja olika aktier. I tabellen nedan kan du se vilka mäklare du kan köpa belgiska aktier till de lägsta räntorna:

Vilken valuta används på den belgiska börsen?

Aktier på den belgiska börsen handlas i euro. Observera att din investering kan minska i värde om din valuta stärks i förhållande till Belgiens valuta.

Vart kan du hitta börsen i Belgien?

Belgiens börs finns i Bryssel, som är huvudstaden i Belgien. Du kan besöka börsens webbplats här. De fullständiga adressuppgifterna finns här:

  • 1 Rue du Marquis, bte 1
  • 1000 Bryssel

Du kan också nå börsen via infobrussels@euronext.com eller +32 2620 15 00.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *