Vart kan du investera mot låga avgifter?

Vill du investera mot låga kostnader? I den här artikeln kommer vi att avslöja de mäklare som har de lägsta transaktionsavgifterna. Genom att använda denna jämförelse kan du spara dina årliga kostnader hos din mäklare.

Vad är den billigaste mäklaren för aktiv handel?

Är du en mer aktiv investerare? Vill du öppna flera transaktioner och kunna satsa på en sjunkande marknad? Vill du kunna använda hävstångseffekt? Då är en traditionell mäklare ofta inte det bästa eller billigaste alternativet. När du vill handla aktivt kan en CFD-mäklare vara ett bra val.

En av de billigare CFD-mäklarna är eToro. På eToro betalar du inte avgifter när du öppnar en position. Dessutom kan du prova möjligheterna riskfritt med en demo på $ 100 000. Vill du veta mer om Läs den här omfattande recensionen. Du kan också öppna ett konto direkt med knappen nedan:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Vart kan du köpa aktier billigt?

Kostnader kan kraftigt minska din spekulera! När du köper aktier betalar du ofta en provision för varje transaktion. Kostnaden för att betala en provision varje gång är mycket högre än bara provisionen själv. Det belopp du betalar kan inte investeras i nya aktier, vilket innebär att du kommer att missa mycket spekulera på lång sikt.

Lyckligtvis finns det mäklare som säljer aktier utan att debitera provision. Detta gör det möjligt att uppnå goda resultat på aktiemarknaden även med små investeringar. En bra mäklare som inte tar ut transaktionsavgifter är eToro. Använd knappen nedan för att öppna ett gratis konto direkt:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Varför måste du jämföra avgifterna?

Det är viktigt att jämföra mäklare kostar väl. En kostnadsskillnad på 0,5% kan göra stor skillnad. Vi vill illustrera detta med en investering med en avkastning på 8% eller 7,5% efter avdrag för kostnader. I det här exemplet har ett belopp på 100 000 dollar investerats. Med en avkastning på 8% får du följande resultat:

  • Efter 10 år är investeringen värt $21,589 dollar.
  • Efter 30 år är investeringen värt $100,626.
  • Efter 50 år är investeringen värt $469,016 dollar.

Med en avkastning på 7,5% får du följande resultat:

  • Efter 10 år är investeringen värt $20,610.
  • Efter 30 år är investeringen värt $87,459.
  • Efter 50 år är investeringen värt $371,897.

0,5% av kostnadsskillnaden verkar väldigt liten, men i praktiken kan det kosta dig tusentals eller tiotusentals!

investera billigt

Skjut dig inte i foten

Många investerare väljer att placera i sin bank av bekvämlighet. Detta är nästan aldrig en bra idé. Räntorna är mycket högre hos en bank än hos en mäklare. Banker vet att många människor inte bryr sig om att ordentligt undersöka var de kan investera billigt. De har ett välkänt namn och får därför tillräckligt många kunder.

I en bank betalar du ofta höga avgifter på dina investeringar. Många banker tar till och med årliga fasta avgifter bara för att äga ett konto. Om detta är fallet, så betalar du också pengar när du inte öppnar nya befattningar. Ta därför en stund och välj en aktiemäklare med låg ränta. Detta kan göra mycket för dig på lång sikt.

Välj fördelaktiga investeringsprodukter

När du köper bröd från två olika bageri kan priserna variera kraftigt. Detsamma gäller mäklare. Fastän du tror att bröd är bröd. Detta gäller även med börsmäklare. Oavsett om du köper aktier från eToro eller DEGIRO är det liten skillnad. Andelen är 100% identisk. Men så är inte fallet med de olika investeringarna Produkter . Vissa investeringsprodukter är mycket dyrare än andra. Undersök därför också om kostnaderna för investeringsprodukten är berättigade.

När du tittar på fonder upptäcker du ofta att aktiva fonder tar ut mycket högre transaktionsavgifter än passiva fonder. Ändå uppnår de flesta aktiva fonder inte bättre resultat än fonder som helt enkelt spårar ett index. Undersök därför alltid om de högre kostnaderna för investeringsprodukten är värda det.

Vad är den billigaste mäklaren?

För detta test köpte vi 30 aktier i Philips. En Philips-aktie kostade € 40 när detta skrevs. Värdet av den totala transaktionen är därför 1 200 euro. För varje mäklare beräknar vi transaktionsavgiften för att avgöra om investering är billigare. Kostnaderna är en ögonblicksbild tagen den 28 maj 2020. För aktuella kostnader kan du gå till mäklarnas webbplatser.

  • eToro: 0 avgifte, vi betalade inte transaktionsavgifter för denna transaktion
  • DEGIRO: 1,75 + 0,014%, vi betalade 2,30 för denna transaktion.
  • Lodjur : 0,09%, minst 6, total kostnad är 6
  • Saxo Bank : 0,1%, minimum 12, totalkostnaden uppgår till 12

eToro är helt klart den billigaste mäklaren för denna order. När du gör många aktietransaktioner kan du snabbt spara hundratals per år med den här mäklaren. Vill du testa eToro gratis med en demo? Använd knappen nedan för att öppna ett gratis konto direkt:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Jämför investeringskostnader

Innan du öppnar ett konto hos en mäklare är det en bra idé att jämföra kostnaden för dina investeringar. Olika leverantörer har olika priser.

Kommissioner

De flesta börsmäklare debiterar en courtage för varje transaktion. Det finns några leverantörer där du kan köpa billiga eller till och med helt gratis aktier. Välj en mäklare med låga provisioner, särskilt när du vill investera med mindre belopp.

Utbredd

Förutom en provision betalar du också en spread med varje mäklare. Spridningen är skillnaden mellan inköps- och försäljningspris. Det är klokt att välja en mäklare som tar ut en attraktiv spread. Detta ökar lönsamheten för dina investeringar.

Aktiveringsavgifter

Vissa mäklare tar ut aktiveringsavgifter när du vill handla på en viss börs. Det kan därför vara smartare att handla med till exempel Avanza eller eToro. Med dessa parter betalar du inte aktiveringsavgifter.

Andra utgifter

Läs alltid mäklarens avgiftssida noggrant innan du investerar. Mäklare gömmer regelbundet smygande ytterligare priser i sina villkor. Du kan till exempel behöva betala några mäklare för att ta ut pengar eller för att få utdelning.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *