Bitvavo-avgifter: hur mycket kostar det att handla på Bitvavo?

Innan du börjar handla krypto med Bitvavo, du förmodligen vill veta hur mycket det kostar. I den här artikeln kommer vi att diskutera hur mycket du kommer att betala när du investerar i bitcoin och andra kryptovalutor på Bitvavo.

Hur mycket kostar handel med Bitvavo?

Hur mycket du betalar i avgifter hos Bitvavo beror på hur du handlar. Det finns en skillnad mellan människor som tar marknaden och människor som gör marknaden.

Taker-avgift

Om du köper eller säljer en krypto direkt, kommer du att debiteras högre avgifter. Eftersom kryptomarknaden är decentraliserad måste Bitvavo skapa en egen marknad. När alla vill köpa en krypto direkt, kan detta vara mer utmanande.

Maker-avgift

Om du vill handla mot lägre avgifter kan du också göra en beställning. Med en order skapar du en marknad, eftersom Bitvavo kan se hur många som vill köpa och sälja ett krypto till ett visst pris. Kostnaderna för dem som skapar en marknad är därför mycket lägre.

Rabatt för hög handelsvolym

Bitvavo tittar också på din handelsvolym när du bestämmer storleken på de avgifter du betalar. Om du handlar en stor mängd krypto under en 30-dagarsperiod, kommer du att få en betydande rabatt. Om du handlar mycket är Bitvavo till och med villig att ge dig pengar!

Vad kostar Bitvavo?

Om du köper Bitcoin för € 10 000 under en månad betalar du en transaktionsavgift på 0,25%. Kom ihåg att du betalar transaktionsavgifter både vid köp och försäljning av kryptovalutor. Detta innebär att när du säljer ditt krypto igen, betalar du ytterligare 0,25% transaktionsavgift.

Är Bitvavo billigt?

Bitvavos avgifter är låga jämfört med andra krypto leverantörer. Hos många andra leverantörer betalar du ibland mer än 1%, vilket naturligtvis är en enorm skillnad. Detta gör handel med Bitvavo attraktivt: du kommer aldrig att betala mer än 0,25% över det handlade beloppet.

Hur mycket kostar det att sätta in pengar hos Bitvavo?

Det är gratis att sätta in pengar på Bitvavo när du använder, SEPA-kreditöverföring och Bancontact. Du kan också använda EPS Überweisung (1,75% avgift) och Giropay (1,75% avgift).

Är kostnaderna viktiga?

Många nya investerare missbedömde transaktionskostnadernas betydelse. På lång sikt kan en skillnad på 0,25% eller 0,5% göra en enorm skillnad. Detta beror på principen om sammansatt ränta.

När du handlar krypto regelbundet förlorar du alltid en liten procentandel i transaktionsavgifter. Om din avkastning på en kryptotransaktion är 100% och du betalar 1% i transaktionsavgifter förlorar du också 1% i avkastning på varje transaktion. Det är därför värt att noggrant jämföra kostnaderna för olika kryptoplattformar. Genom att göra det undviker du att slösa bort en massa pengar, och du kan optimera din avkastning.

Se upp för spreaden

Slutligen är det viktigt att hålla ett öga på spreaden. spreaden är skillnaden mellan köp- och säljpriset för ett krypto. När utbud och efterfrågan inte är välbalanserade kan spreaden (tillfälligt) öka kraftigt. Din transaktion blir då plötsligt betydligt dyrare.

Detta händer ofta när det finns hög volatilitet, till exempel när många fler människor vill sälja än köpa. Det är tillrådligt att vänta ett tag innan du genomför transaktionen om spreaden är hög. Genom att göra det, undviker du att förlora en betydande mängd pengar på grund av dålig timing.

Vanliga frågor om Bitvavos kostnader

Hur mycket provision du betalar beror helt på din handelsvolym, men i vilket fall som helst kommer kostnaden aldrig att vara högre än 0,25%.

Du kan använda Bitvavos programvara helt gratis. Men du kommer naturligtvis att betala en transaktionsavgift när du utför kryptotransaktioner med Bitvavo. När du öppnar ett konto med den här länken kan du dock handla med dina första € 1000 krypto helt utan transaktionsavgifter.

Med Bitvavo kan du också ta ut dina krypton och lagra dem i din plånbok. Observera att för att göra detta måste du betala en avgift till en miner för att verifiera transaktionen. Dessa avgifter kan variera mycket och bestäms inte av Bitvavo. På Bitvavos webbplats hittar du alltid en uppdaterad översikt över dessa kostnader.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *