Kan man lita på Bitvavo? Bitvavos säkerhet

På nyheterna läser du ständigt rapporter om människor som förlorar sina kryptotillgångar på grund av bedrägerier eller stöld. Därför kanske du undrar om Bitvavo är pålitlig. I den här artikeln kommer vi att diskutera säkerheten och tryggheten för kryptobörsen Bitvavo. Vi kommer också att förklara hur du kan skydda ditt konto på Bitvavo.

Tips: prova Bitvavo gratis

Vill du testa Bitvavo själv? Då kan det vara smart att öppna ett gratis konto med denna kryptoväxling. Vår forskning visade att Bitvavo är en pålitlig kryptoväxling. Dessutom betalar du inga transaktionsavgifter under de första € 1000 när du öppnar ett konto via den här länken:

Vår forskning: Bitvavo är tillförlitlig

Jag har använt Bitvavo för handel med krypton under en lång tid. Under dessa år har jag inte haft några obehagliga upplevelser med Bitvavo. Detta räcker dock inte för att med säkerhet säga att man kan lita på Bitvavo.

Därför besökte jag Bitvavos huvudkontor i Amsterdam och pratade med dess anställda. Jag har också undersökt om företaget är helt legitimt.

Till slut kom jag fram till att man kan lita på Bitvavo. I resten av artikeln kommer jag att diskutera hur jag kom fram till denna slutsats.

Kan Bitvavo hackas?

En stor rädsla för många människor som använder en valutaväxlare är naturligtvis hackningar. Detta är av en god anledning: tidigare har hela börser gått i konkurs eftersom alla deras Bitcoin stals. Till och med den välkända Exchange Bitvavo var tvungen att hantera en större hack där ett stort antal Bitcoin stals.

Så ja, som vilken börs som helst, kan Bitvavo hackas. Lyckligtvis gör de allt de kan för att minimera förluster i en sådan händelse.

Kalla plånböcker

Du kan lagra kryptomynt som Bitcoins och Ethereum i både kalla plånböcker och heta plånböcker. Kalla plånböcker är inte anslutna till internet, så de kan inte hackas lätt. De flesta kryptovalutor som hanteras av Bitvavo lagras därför offline och på säkra platser, vilket är mycket säkrare.

Endast den del som behövs för aktiv handel lagras på en varm plånbok. Dessa plånböcker är anslutna till internet, vilket garanterar att medlen är snabbt tillgängliga. Bitvavo använder komplicerade modeller dagligen för att beräkna hur många krypton som sannolikt kommer att handlas. I det osannolika fallet att mer krypto behövs, flyttar de krypton från kalla plånböcker till heta plånböcker. När detta händer, måste någon fysiskt flytta och ansluta krypton i ett väl säkrat valv.

Eftersom Bitvavo har så strikta säkerhetsprotokoll kan du vara säker på att dina pengar hanteras på ett tillförlitligt sätt.

Förvaringsleverantörer

Bitvavo använder flera depåförvaringsleverantörer för att hantera kryptovalutor: dessa är parter som lagrar det mesta av den digitala valutan i kalla plånböcker.

En stor fördel med detta är att tillgångarna är försäkrade upp till ett belopp på 250 miljoner euro. I det osannolika fallet att något går fel, är åtminstone inte alla pengar borta. Flera signaturer krävs också för transaktioner, så en ensam varg kan inte plötsligt tömma hela Bitvavos valv.

Huvudkontor i Nederländerna

Det är också bra att veta att Bitvavos huvudkontor ligger i Nederländerna. Om du vill kan du besöka Bitvavo-kontoret på Herengracht 450 i Amsterdam. De hyr flera herrgårdar där, som de behöver för att rymma sin snabba tillväxt.

Eftersom de är verksamma från Amsterdam måste de också följa den allmänna dataskyddsförordningen (AVG) som är aktiv i EU. Därför kan dina privata uppgifter inte säljas eller delas med någon annan part.

Bitvavo följer också den femte riktlinjen mot penningtvätt (AMLD5) och är ett positivt tecken på Bitvavos trovärdighet. Bitvavo har också alla nödvändiga licenser: till exempel övervakas de av den nederländska banken.

Vad händer om Bitvavo går i konkurs?

Bitvavo gör mycket bra ifrån sig: krypton är mer populära än någonsin, och chanserna att företaget går i konkurs är inte särskilt stora. Det är dock bra att veta att i händelse av konkurs, kommer du inte plötsligt förlora all din krypto.

Detta verkar vara avgjort; om Bitvavo går i konkurs, kommer ingenting att hända med dina pengar. Bitvavo har inrättat Bitvavo Payments Foundation för att skydda användarnas medel i händelse av konkurs.

Som du kan se går det bra för Bitvavo: de betjänar många kunder över hela Europa!

Förbättra din kontosäkerhet

Även om Bitvavo är helt tillförlitlig finns det fortfarande risk för individuella hacks. Därför rekommenderas följande steg för att säkra och skydda ditt konto:

Aktivera tvåfaktorsautentisering

Genom att tillämpa tvåfaktorsautentisering (2FA) gör du det mycket svårare för hackare att stjäla dina kryptos. Inom Bitvavo kan du enkelt ställa in 2FA. När du har konfigurerat 2FA får du en åtkomstkod via din telefon.

2FA-autentisering

Enhets- och IP-hantering

Jag reser mycket, så jag märker ofta att de använder IP och plats baserat kontoskydd. Bitvavo ökar säkerheten genom att hålla reda på varifrån du ofta loggar in. När du loggar in med en ny enhet eller från en ny IP-adress måste du bekräfta detta via e-post. Detta förhindrar en smart hacker utomlands från att snabbt ta ut dina pengar.

Antiphishing skydd

Phishing är en typ av bluff där en brottsling försöker lura dig att tro att e-postmeddelandet är från Bitvavo när det inte är det. Om du klickar på länken och anger dina uppgifter vet de hur de loggar in.

Inom Bitvavos inställningar kan du ange en unik kod med vilken de officiella posterna från Bitvavo kommer att signeras. Detta gör att du kan bekräfta att e-postmeddelandena skickas av Bitvavo och inte av en tredje part.

anti phising Bitvavo

Skydd mot uttag av medel

I den osannolika händelse att en tredje part får tillgång till ditt konto kan de inte bara stjäla dina pengar. Bankkontonumret där du skickar pengarna måste stå i ditt namn. Om du vill ändra detta måste du kontakta Bitvavo direkt.

Om något går fel trots alla åtgärder har Bitvavo ett dedikerat team som hjälper dig i händelse av bedrägeri.

Upplever Bitvavo driftstörningar?

Naturligtvis kan en webbplats aldrig vara 100% skyddad mot driftstörningar. Bitvavo gör dock allt de kan för att minimera stilleståndstiden.

De vill garantera tillförlitlig och oavbruten tillgång genom att vara värd för sina system i zoner. Om en zon misslyckas på grund av ett avbrott omdirigeras trafiken till en säkerhetskopieringsserver.

Slutsats: Är Bitvavo tillförlitlig?

Ja, Bitvavo är helt pålitlig! Av alla kryptobörser jag testat har jag den bästa känslan för Bitvavo. Detta beror på att börsen är baserad i Nederländerna, och de gör uppenbarligen allt för att skydda sina tillgångar så mycket som möjligt.

Men när du investerar stora summor pengar, kan det vara klokt att lagra ditt krypto i en kall plånbok själv. På så sätt kommer du att behålla full kontroll över dina kryptovalutor.

Vill du läsa mer om Bitvavo?

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *