Bitvavo vs Binance: vilken kryptomäklare är bäst?

I denna omfattande jämförelse kommer vi att undersöka vilken kryptoväxling som är bäst: Bitvavo eller Binance. Detta gör att du kan bestämma vilken kryptomäklare du vill börja handla Bitcoins och andra krypton med.

Vill du testa Bitvavo och Binance?

Vill du själv ta reda på om du gillar Bitvavo eller Binance? Du kan öppna ett gratis konto med dessa kryptomäklare direkt:

På Bitvavo, via länken ovan, betalar du tillfälligt inga transaktionsavgifter på dina första € 1000 transaktioner!

Kryptos tillgängliga för handel: Bitvavo vs Binance

På Bitvavo kan du handla med mer än 150 olika kryptovalutor. Alla kända kryptovalutor kan handlas på Bitvavo, inklusive Bitcoin, Ethereum och Dogecoin. Bitvavo analyserar ständigt marknaden och tillför regelbundet nya, relativt stabila altcoins till sin plattform. En fördel med detta tillvägagångssätt är att du inte lätt hittar ett kryptobluff mynt på plattformen.

Om du föredrar att handla med exotiska altcoins är Binance det bästa valet. Binance erbjuder betydligt fler handelsalternativ än Bitvavo. Vissa aktiva handlare gillar att köpa okända mynt i hopp om att de kommer att öka i värde kraftigt.

Hos Binance är kryptotillbudet mer omfattande, men hos Bitvavo finns det mer kontroll.

Kostnader: är Bitvavo eller Binance billigare?

På Bitvavo betalar du aldrig mer än 0,25% i transaktionsavgifter. Om du handlar stora belopp kan din transaktionsavgift till och med minska till 0%. För den mindre handlaren är dock avgiften 0,25%: detta är fallet när du handlar mindre än 100 000 euro per månad. Klicka här för att läsa mer om avgiftsstrukturen på Bitvavo.

Kostnaderna är klart lägre vid Binance: de maximala kostnaderna du betalar där är 0,1%. På Binance minskar transaktionskostnaderna också när du handlar mycket. Du kan också ytterligare minska dina transaktionsavgifter genom att köpa Binance Coins.

Båda kryptobörserna är billiga, men Binance är helt klart billigast. Om du vill börja handla aktivt, är Binance ett bättre val. Om du bara vill köpa kryptos sporadiskt för att hålla dem på lång sikt, är Bitvavo också ett bra alternativ.

Programvara: Binance vs Bitvavo

En viktig del av en krypto exchange, är naturligtvis programvaran. På Bitvavo använder du dig av en användarvänlig webbhandlare. På grund av den enkla designen kan även en nybörjare snabbt hitta och köpa kryptovalutor.

Bitvavo trader

Handelsprogramvaran i Binance är mer komplicerad: menyerna är ganska omfattande, vilket kan göra Binances programvara ganska överväldigande, särskilt för nybörjare. I gengäld finns det dock många extra alternativ.

Binance-trader

Vilket programvarupaket som är bäst beror väldigt mycket på din personliga preferens. Om du vill handla aktivt kanske du vill välja Binance. Om detta inte är ditt mål, Bitvavo kan vara det bästa alternativet.

Tillförlitlighet: Bitvavo vs Binance

När det gäller tillförlitlighet vinner Bitvavo helt klart: det finns helt enkelt inte så mycket känt om Binance. Jag kunde till och med besöka Bitvavos kontor, där de förklarade allt de gör för att hålla dina tillgångar säkra. Krypton lagras till exempel i datacenter utan att vara anslutna till internet. I den här artikeln kan du läsa allt om de åtgärder Bitvavo genomför.

Binance å andra sidan framställs regelbundet i ett negativt ljus: detta beror främst på att de inte alltid följer lokal lagstiftning. Som ett resultat av detta blockerar lokala banker regelbundet betalningsalternativ och det finns lite mer osäkerhet om företagets framtida förlopp. Personligen tror jag inte att dina pengar bara försvinner, men det känns säkrare att ha en tydlig och lokal kontaktpunkt.

För mig är Bitvavos högre tillförlitlighet ett bra skäl att välja denna leverantör.

Kundsupport: Bitvavo vinner

På grund av den snabba tillväxten av kryptovalutor kämpar många börser med sin kundservice. På både Bitvavo och Binance är det inte möjligt att få någon på telefon. Lyckligtvis kan Bitvavo hjälpa dig ganska snabbt via e-post eller livechatt på nederländska.

Mina erfarenheter med kundtjänsten på Binance var inte lika bra: de kan vara svåra att nå (jag fick bara ett svar efter flera e-postmeddelanden) och de hjälper bara kunderna på engelska. Bitvavo vinner därför på Binance när det gäller kundservice.

Betalningsalternativ: Bitvavo eller Binance?

Bitvavo är det bästa valet om du vill sätta in eller ta ut pengar till ditt konto snabbt. Eftersom det är ett nederländskt företag beläget i EU kan du snabbt sätta in pengar på iDEAL eller din lokala bank. Du kan sedan få pengarna betalade tillbaka till ditt bankkonto på nolltid också. Det är synd att kreditkort inte stöds: detta beror på att den nederländska centralbanken är rädd för att människor använder dem för att köpa krypto med lånade pengar

Binance är ett bättre val om du vill sätta in pengar på ditt konto med ditt kreditkort. Eftersom Binance inte alltid följer lokala lagar är det inte möjligt att sätta in / ta ut pengar från ett europeiskt bankkonto. Detta är uppenbarligen en stor nackdel och en bra anledning att föredra Bitvavo framför Binance.

Möjligheter och unika egenskaper

Bitvavo utvecklades för ett specifikt ändamål: att snabbt kunna köpa och sälja kryptovalutor. Därför är kryptobörsen mycket väl utvecklad för detta specifika ändamål.

Men om du letar efter ett utbyte med mer ”unika” funktioner, är Binance ett bättre val. Till exempel, på Binance, kan du ansöka om ett särskilt kreditkort som gör att du kan göra betalningar med krypto. Binance erbjuder också fler olika kryptoprodukter och en mer avancerad handlare, vilket ger dig fler alternativ.

Naturligtvis är fler alternativ inte alltid bättre: om du bara behöver en solid handelsplattform är Bitvavo ett bra val. Men om du vill handla med mer exotiska produkter, kan Binance vara ett bättre val.

Staking vid Bitvavo och Binance

Du kan tjäna ytterligare avkastning på dina investeringar genom att satsa krypto. Detta är möjligt vid både Bitvavo och Binance. Hos Bitvavo är avkastningen på staking inte särskilt hög jämfört med andra leverantörer.

Om du vill delta i insatsen kan du överväga att öppna ett konto hos Binance. Hos den här leverantören kan du också delta i swappar och lanseringspooler. Det är dock viktigt att du undersöker vilka dessa är så att du kan göra en korrekt bedömning av riskerna.

Bitvavo eller Binance som är bättre?

Efter att ha läst denna jämförelse, kanske du undrar vilket utbyte som är bäst: Bitvavo eller Binance. Det är svårt att ge ett definitivt svar, eftersom detta starkt beror på din personliga preferens. Personligen tycker jag att Bitvavo är en bättre plattform på grund av dess högre tillförlitlighet och användarvänlighet. Men om du vill handla med mer exotiska produkter, kan Binance vara ett bättre alternativ.

Är du inte säker på vilken plattform som passar bäst? Då är det verkligen tillrådligt att öppna ett konto med både kryptobörser. Detta är helt gratis och låter dig upptäcka vilket utbyte som passar dig bättre.

Klicka här för att öppna ett konto hos Bitvavo & Klicka här för att öppna ett konto hos Binance

vanliga frågor

Är du övertygad om Bitvavos tillförlitlighet? Då kan du snabbt överföra dina krypton till Bitvavo. Du kan välja att helt enkelt sälja dina kryptos på Binance och köpa dem igen på Bitvavo. Det är dock också möjligt att överföra krypton i ditt konto till din Bitvavo-plånboksadress.

Är du övertygad om de lägre kostnaderna och de mer omfattande möjligheterna på Binance? Då kan du byta till Binance. Du kan välja att sälja och köpa dina kryptomynt igen på Binance. Men det är också möjligt att överföra dina kryptomynt från Bitvavo till din plånbok på Binance.

Bitvavo har ett bättre rykte i Europeiska unionen, eftersom de arbetar enligt den senaste lagstiftningen och är registrerade i den nederländska banken. Detta garanterar att Bitvavo hanterar dina medel med försiktighet. Binance har inte heller en dålig historia när det gäller tillförlitlighet. Även efter den omfattande hackningen 2019, de såg till att deras användare inte förlorade några pengar. Det enda problemet med Binance är den instabilitet som orsakas av att de inte följer lokala lagar. Som ett resultat av detta kommer det inte längre att vara möjligt att sätta in och ta ut pengar via bankkonton i EU under 2021.

Vill du läsa mer om kryptohandel?

Auteur

Oliver Metz Avatar
Over Oliver Metz

Test

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *