Hur kan du köpa BlackBerry-aktier?

Det kanadensiska teknikföretaget BlackBerry blev känt främst på grund av smarttelefonen från detta företag. Smarttelefonen är inte längre särskilt populär, men företaget finns fortfarande kvar. Genom att investera i BlackBerry-aktier kan du fortfarande göra en bra spekulera. I den här artikeln kommer du att lära dig den bästa metoden för handel med BlackBerry-aktier. Du kan också se den aktuella aktiekursen för BlackBerry på den här sidan.

Hur köper jag BlackBerry-aktier?

Vill du köpa BlackBerry-aktier? Du kan direkt köpa BlackBerry-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”BlackBerry-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på BlackBerry?

Är du nyfiken på aktiekursen på BlackBerry? I grafen nedan kan du se hur BlackBerry-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för BlackBerry

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för BlackBerry.

Analys av BlackBerry

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja BlackBerry är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur BlackBerry-aktien har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för BlackBerry för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer BlackBerry aktiekurs att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att BlackBerry kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om BlackBerry prisrörelser och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din research!

Intressanta fakta om den en gång framgångsrika BlackBerry

Mike Lazaridis grundade det kanadensiska företaget Research In Motion Ltd (RIM) 2010 i Waterloo, Ontario. Företaget blev välkänt genom hans smartphone. Den välkända smarttelefonen ”BlackBerry” uppskattades av företagsanvändare. Däremot ägnade företaget ingen uppmärksamhet åt innovation.

Affärsanvändare sa adjö till BlackBerry. De många underhållsfrågorna gjorde inte heller företaget någon nytta. Från och med 2016 kommer BlackBerry inte längre att producera några telefoner. Andra företag säljer fortfarande BlackBerry-telefoner.

Köpa björnbärsaktier

The CrackBerry

Blackberry-telefonen var från början mycket populär. Användare kallade sin enhet CrackBerry. Crack hänvisar till de beroendeframkallande effekterna av crack, även känd som kokain. Användare var beroende av sin enhet. Detta berodde på att alla, tack vare den här enheten, nu var permanent tillgängliga. Någon kunde nås hemma såväl som på jobbet. Som ett resultat blev gränsen mellan hem och arbete suddig.

En kraftigt lägre aktiekurs

Fram till räkenskapsåret 2011 gick BlackBerry igenom en spektakulär utveckling. 2003 fanns det 545 000 aktiva BlackBerry-användare. 2012 fanns det 77 000 000 användare. Det ökande antalet användare påverkade också aktiekursen. I februari 2011 var aktiekursen till exempel cirka 70 dollar per aktie. För närvarande är aktierna bara värda en bråkdel av det beloppet.

Tror du att priset kommer att sjunka ytterligare? Med en kort position tjänar du pengar när kursen sjunker. Tror du att botten just är nådd? Då kan du överväga att köpa BlackBerry-aktier.

BlackBerrys nuvarande aktiviteter

Bolagets verksamhet är för närvarande inriktad på mjukvara. All mjukvara för produkterna är utvecklad av BlackBerry själv. De huvudsakliga programmeringsspråken som används är C++ och Java. Dessutom utvecklar BlackBerry teknologi för trådlösa applikationer. Denna teknik säljs till andra företag.

Kompensation från Qualcomm

Domaren tilldömde BlackBerry ett skadestånd på 815 miljoner dollar mot chiptillverkaren Qualcomm 2017. Varför tilldelades denna ersättning? Enligt domaren var BlackBerry tvungen att betala för mycket för användningen av Qualcomms teknologi. Qualcomm kommer också att ersätta kostnaderna för de rättsliga förfarandena.

BlackBerry stämd av Facebook

I september 2018 stämdes BlackBerry av Facebook. Varför stämde Facebook BlackBerry? Facebook stämde Blackberry för att företaget skulle ha tagit över patent från Facebook utan tillstånd. BlackBerry använde röstteknik och GPS-datateknik från Facebook utan tillstånd.

Tidigare samma år, Facebook stämdes av BlackBerry. BlackBerry stämde Facebook för att de hade kopierat meddelandekrypteringsteknik.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *