Att bli en investerare: hur man blir en bättre investerare?

Att bli en investerare är lätt, men att bli en bra investerare är inte det. I den här artikeln tittar vi på hur du kan börja investera i några steg. Tipsen i den här artikeln hjälper dig att undvika de värsta misstagen och öka dina chanser att uppnå bra resultat!

Hur kan du själv bli investerare?

Du kan själv bli investerare genom att öppna ett konto hos en mäklare. En mäklare är ett företag som gör det möjligt för investerare att själva handla med aktier och andra investeringsprodukter. Du kan välja att aktivt spekulera på marknaderna, eller så kan du investera på lång sikt genom att köpa aktier och indexfonder.

Hur kan du investera?

Du kan också välja att köpa aktier och andra investeringar på lång sikt. På detta sätt bygger du upp ett större kapital över en längre period. På eToro kan du investera i aktier och aktier utan att betala några provisioner. På den här parten betalar du inga provisioner så att du kan uppnå bättre resultat. Använd knappen nedan för att öppna ett konto på eToro:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Hur kan du investera aktivt själv?

Ett bra ställe att aktivt spekulera med CFD är Plus500. Vill du prova möjligheterna till aktiv handel på Plus500, helt gratis och riskfritt? Använd bara knappen nedan för att öppna ett demokonto:

80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Hur kan du bli en bättre investerare?

Du vet nu på vilka parter du bäst kan bli investerare på. När du börjar investera vill du uppnå goda resultat. I denna del av artikeln kommer vi att diskutera hur du kan bli en bättre investerare.

Välj investeringar som passar dig

Det finns många investeringsmetoder och inte alla är lika lämpliga för alla typer av investerare. Om du vill bli en framgångsrik investerare är det därför viktigt att välja investeringsprodukter som passar dig bra.

Ett viktigt begrepp här är den så kallade riskaptit . Om du är ung och har mycket tid kan du välja att investera i riskabla aktier. Riskabla aktier presterar bra på lång sikt, men de är också mycket volatila. Om du inte har tillräckligt med tid kan du förlora mycket pengar med denna typ av investering.

När du är äldre kanske du inte har den här tiden så att du bättre kan välja mer stabila investeringsprodukter. Det är därför viktigt att först avgöra vilken investeringsprodukt som passar dig bäst.

Lära sig att förlora

En viktig egenskap hos framgångsrik investerare är att han eller hon vågar förlora. Genom att regelbundet ta förluster ser du till att din insats inte avdunstar genom ett felaktigt beslut. Å andra sidan är det viktigt att lämna dina spekuleraer öppna så länge som möjligt så att du uppnår bästa möjliga resultat.

Du gör detta genom att i förväg bestämma vart du ska ta spekuleraer och vart du ska ta förluster . Till exempel kan du bestämma att du kommer att använda den lägsta eller högsta punkten på en dag initialt som punkt för att ta förlust. Därefter kan du bara flytta detta ögonblick, som också kallas stop loss, i den gynnsamma riktning som din maximala förlust blir mindre: på detta sätt ser du till att du maximerar din spekulera utan att exponentiellt öka dina risker.

bli investerare

Få inte panik!

Det största misstaget du kan göra som investerare är att få panik. Aktiemarknaden är instabil och aktiekurserna kommer regelbundet att sjunka kraftigt.

Naturligtvis är det smart att sälja dina aktier när det finns goda skäl till det. När företaget till exempel begår bedrägerier eller när en konkurrent är ett bättre alternativ. En börskrasch är dock inte en bra anledning: efter en börskrasch ser du ofta en återhämtning. Det skulle vara slöseri att sälja alla dina aktier när priset sjunker.

Kom ihåg att det bara är pappersförlust innan du säljer aktierna. Pappersförlust är en orealiserad förlust: när aktiemarknaden återhämtar sig kan denna förlust till och med försvinna helt. Ett bra tips är därför att inte ständigt titta på din skärm, särskilt under en krasch: fokusera inte på de röda siffrorna, fokusera på din framtida plan.

Investera i saker du förstår

När du vill bli en bättre investerare är det viktigt att bara investera i investeringsprodukter som du förstår. För många investerar i saker som de inte ens kan förklara ordentligt. Tänk på komplexa finansiella produkter eller aktier i företag som de inte ens vet om vad de gör.

Den berömda investeraren Warren Buffett följer framgångsrikt denna regel: han investerar bara i företag som han i några meningar kan förklara exakt vad de gör. Med denna strategi lyckas han slå marknadsindexen år efter år.

Gör det så enkelt som möjligt.

Wall Street-filmer ger oss ofta idén att investeringar måste vara mycket komplicerade. I praktiken är en enkel strategi ofta en bättre strategi. Särskilt som nybörjare är det inte nödvändigt att investera med dussintals indikatorer i ett urval av de mer än 20 000 aktier som är noterade på den amerikanska börsen.

Börja istället med att hålla ett öga på en liten korg med aktier. På detta sätt kommer du att hålla dig uppdaterad om den senaste utvecklingen på aktiemarknaden och kunna uppnå bästa resultat.

Acceptera att timing kan vara omöjligt

Det finns mycket debatt om huruvida marknadstiming är möjlig. I vilket fall som helst är det tydligt att tidpunkten för marknaden är mycket komplicerad och att även de bästa fondförvaltarna inte kan göra det. Det är därför viktigare att tillämpa en bra strategi än att tida marknaden väl.

Om du investerar på lång sikt kan du använda genomsnitt av dollarkostnader: du köper regelbundet en viss kvantitet av aktien, vilket innebär att du köper till både lägre och högre priser. Man vet aldrig säkert om marknaden är på en låg eller hög punkt.

När du handlar aktivt är timing också mindre viktigt än du kanske tror. Visst, genom att tajma bra kan du göra en bra avkastning. Men det är viktigare att hantera dina risker väl. Om du till exempel ser till att lönsamma investeringar ger mer än förlustbringande investeringar kostar du bättre investeringsresultat.

timing

Du får göra misstag

Även bra investerare gör misstag. Men för att bli en bättre investerare måste du lära dig av dina misstag. Du gör detta genom att regelbundet analysera dina prestationer. Genom att därefter korrigera systematiska fel i ditt sätt att tänka kan du förbättra dina investeringsresultat. Att göra misstag är 100% förlåtbart, men det är inte att ignorera dem.

Bli superrik med investeringar

Många, särskilt unga människor, väljer att investera eftersom de har hört att det är ett bra sätt att bli rik. Sådana förväntningar förstärks av berättelserna du läser online om människor som aldrig har investerat och blivit miljonärer med bara några pund.

Samtidigt ser du att många människor slutar investera eftersom det inte visar sig vara så enkelt trots allt. Att bli investerare är enkelt, men det är inte lönsamt att investera. Det finns mycket jargong i aktiemarknaden och om du vill ha bra resultat är det viktigt att ha realistiska förväntningar.

I vilket fall som helst är det viktigt att komma ihåg att investering inte är ett snabbt rika-system. Det är ett maraton, inte en sprint. Det finns inga garantier och det är viktigt att bara investera med pengar du har råd att förlora. Genom att börja med korrekta förväntningar kan du bli en bättre investerare.

Att bli investerare är enkelt: nu investerar du framgångsrikt

Många frågar mig varför så få människor blir investerare när det är relativt enkelt. Det här är för att bli investerare är enkelt, men på grund av fel inställning är det svårt för många människor att bli framgångsrika. Av min erfarenhet och erfarenhet från många andra investerare har det regelbundet framkommit att de människor som lyckas inte gör det på grund av sin stora strategi utan på grund av deras sätt att tänka och verkande .

Om du ger tio personer ett starkt system, kommer alla dessa tio personer att uppnå ett annat resultat. Det beror på att vi alla har olika värden , känslor och karaktärsdrag . När du förstår vad dina styrkor och svagheter är som investerare kan du uppnå bättre resultat.

Vill du försöka investera med en riskfri demo? Använd knappen nedan för att jämföra de bästa demo-kontona:

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *