Öppettider för börsen i Brasilien

Är du nyfiken på den brasilianska börsen öppettider? Vill du investera i Ibovespa? Då är du på rätt adress på den här sidan! Här kan du läsa exakt vilka dagar den brasilianska börsen är öppen och stängd.

När är den brasilianska börsen öppen?

Nedan hittar du den lokala öppettiden samt öppettider för den brasilianska börsen:

  • Den brasilianska börsen är öppen från 10:00 till 17:30 lokal tid.
  • Den brasilianska börsen är öppen från ##T|13:00## till ##T|20:00## lokal tid.

Att investera på den brasilianska börsen är därför idealisk för alla som gillar att investera sena tider. Brasilien är fortfarande en framväxande ekonomi, vilket innebär att företagspriserna fortfarande kan växa avsevärt. Den brasilianska börsen är inte öppen under helgen.

Investera Brasilien

När öppnar / stänger Brasiliens aktiemarknad?

I timern nedan kan du se när börsen öppnas eller stängs igen. På så sätt är du alltid redo för en ny handelssession!

Vilka dagar är den brasilianska börsen stängd?

På speciella helgdagar kan den brasilianska börsen stängas. Vill du veta vilken dag Bovespa är stängd? I översikten nedan kan du se omedelbart när börsen är stängd:

Datum helgdag
1 januari Nyårsdagen
12 och 13 februari Karneval
14 februari Ask onsdag
29 mars Långfredagen
30 maj Corpus Christi dag
15 november Republikens dag
20 november Svart Medvetenhets Dag
24 och 25 december Jul
31 december nyårsafton

Som du kan se finns det en hel del speciella dagar då den brasilianska börsen är stängd. Den kristna tron spelar fortfarande en viktig roll i landet. Ibland kan Brasilien också oväntat besluta att stänga börsen. De gör detta när en negativ händelse kan leda till panik på börserna. En tillfällig nedläggning kommer alltid att meddelas.

Vad är öppettiderna för Bovespa-indexet?

Indexet Bovespa eller även kallat Ibovespa är ett välkänt index som följer den brasilianska börsen. Indexet består av en korg med 60 aktier som handlas på B3 eller Brasil Bolsa Balcao. Indexet erbjuder en trevlig möjlighet att diversifiera dina risker i Brasilien.

Ibovespas öppettider är desamma som för den brasilianska börsen. Detta innebär att du kan investera i indexet och de aktier som är associerade med det från 10:00 till 17:30 lokal tid eller från ## T | 13:00 ## till ##T|20:00 ## lokal tid.

Investera själv i Brasilien?

Du kan också välja att investera i Brasilien själv. Brasilien är en del av de så kallade BRICS-länderna. BRICS-länderna är länder som utvecklas snabbt. Detta gör Brasilien till ett land som potentiellt är mycket intressant för en investering. Men med vilka mäklare kan du investera mest fördelaktigt i Brasilien? eToro är en mäklare där du kan köpa och sälja aktier utan courtage, använd knappen för att öppna ett konto hos eToro direkt:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Vilken valuta används på Brasiliens börs?

Aktier på Brasiliens börs handlas i den brasilianska real. Observera att din investering kan minska i värde om din valuta stärks i förhållande till Brasiliens valuta.

Var hittar du Brasiliens börs?

Brasiliens börs finns i Rio de Janeiro, som är huvudstaden i Brasilien. Du kan besöka börsens webbplats här. De fullständiga adressuppgifterna finns här:

B3 CentroPraça Antonio Prado, 48Rua XV de Novembro, 275São Paulo – SP, 01010-010

Du kan också nå börsen via valores.mobiliarios@b3.com.br eller +55 11 2565-599.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *