Hur kan du köpa CaixaBank-aktier?

CaixaBank är ett spanskt finansföretag med huvudkontor i Barcelona och verksam inom bank, kapitalförvaltning och försäkring. På den här sidan kan du läsa hur man investerar i CaixaBank genom att köpa CaixaBank-aktier. Du hittar också aktuell aktiekurs på denna sida.

Var kan du köpa CaixaBank-aktier?

CaixaBank är en stor spansk bank. En banks resultat är ofta starkt kopplat till den ekonomiska situationen. Går ekonomin bra? I så fall kan köp av CaixaBank-aktier vara ett bra beslut. Vill du köpa CaixaBank-aktier? Du kan direkt köpa CaixaBank-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadInformationRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”CaixaBank-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!
Degiro€2,50 per transaktion

Vad är aktiekursen för CaixaBank?

Vill du veta hur CaixaBanks aktiekurs utvecklas? I översikten nedan kan du omedelbart se hur aktiekursen för CaixaBank har utvecklats under den senaste perioden. Du kan också använda knapparna för att direkt öppna en ny handelsposition på aktien.

CaixaBanks historia

En föregångare till CaixaBank är Criteria CaixaCorp som grundades 2007. Företaget börsnoterades vilket var den största börsintroduktionen i Spanien någonsin. 2011 omstrukturerades företaget för denna finansiella tjänsteleverantör och namnet på företaget ändrades till CaixaBank.

CaixaBank vill växa vidare. I mars 2012 meddelade CaixaBank sin avsikt att gå samman med Banca Civica, som genomfördes under tredje kvartalet 2012. Denna sammanslagning skapade den största banken i Spanien.

År 2017 meddelade Caixabank att man kommer att flytta sitt huvudkontor från Barcelona till Valencia. Anledningen till omplaceringen är den politiska osäkerheten i Katalonien.

Caixabank

2018: Förlust av jobb på CaixaBank

År 2018 hade CaixaBank 36 972 anställda. CaixaBank meddelade sin avsikt att minska cirka 2500 jobb. Nedskärningarna är en del av en ny strategisk plan. Tidigare hade CaixaBank redan meddelat sin avsikt att stänga mer än 800 filialer av banken. CaixaBank kommer att omvandla vanliga bankkontor till bankaffärer. Genom att göra detta hoppas företaget kunna förbättra sin lönsamhet. Tror du att detta beslut kommer att bidra till resultatet på CaixaBank? I så fall kan det vara intressant att investera i CaixaBank.

Auteur

Oliver Metz Avatar
Over Oliver Metz

Test

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *