Hur kan du köpa Canon-aktier?

Smile! Jag känner Canon främst från de högkvalitativa kamerorna som jag regelbundet använder på mina resor. Men visste du att en stor del av detta japanska företags intäkter kommer från kontorsprodukter som skrivare och kopiatorer? Om du tror att Canon kommer att prestera bra i framtiden, skulle det vara klokt att investera i Canon genom att köpa aktier. Vi kommer att undersöka var du bäst kan investera i Canon och du kan se aktuellt Canon-aktiekurs på den här sidan.

Var kan jag köpa Canon-aktier?

Priset på Canon-aktier är starkt kopplat till den ekonomiska situationen. När allt går bra är det mer sannolikt att andra företag köper nya kontorsmaterial som skrivare och kopiatorer. Tror du att ekonomin kommer att utvecklas bra i framtiden? Vill du köpa Canon-aktier? Du kan direkt köpa Canon-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Canon-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Canon?

Är du nyfiken på aktiekursen på Canon? I grafen nedan kan du se hur Canon-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Canon

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Canon.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Canon för de senaste 5 dagarna:

Är det klokt att investera i Canon?

De flesta konsumenter använder kameran på sin telefon, eftersom kvaliteten på bilderna har ökat avsevärt. Under 2010 såldes 121 miljoner digitalkameror över hela världen, medan detta antal under 2018 hade sjunkit till bara 19 miljoner. Därför verkar en investering i Canon inte vara det mest attraktiva alternativet till en början.

Ändå kan du uppnå goda resultat genom att investera i Canon. Företaget förutsåg konsumenternas minskande intresse för kameror och är inte beroende av kameror för lönsamhet. Canon har spridit sina risker tillräckligt genom att dela upp sin verksamhet i fyra divisioner. De nedslående resultaten från kameramarknaden kompenseras av de positiva resultaten från de skrivare som företaget producerar.

En annan stor fördel med en investering i Canon är att du kan göra detta med gott samvete. Företagets produktionsprocess är fri från konfliktmineraler och företaget har strikta krav på sina produktionskedjor.

Canons företagshistoria

Canons historia börjar 1933 med skapandet av Precision Optical Laboratory. Företaget utvecklade en 35 mm kamera utrustad med Nikkor-objektiv. Kameran, Kwanon, dök upp på marknaden 1934.

Canon utvidgade sitt omfång: för film- och tv-industrin producerade Canon flera linser och kameror. En SLR-kamera, Canonflex, introducerades också på marknaden. I början av 1980-talet släppte Canon bläckstråleskrivare med den nya bubblestråltekniken på marknaden.

Canon stärkte sin position på marknaden för kontorsutrustning genom att köpa det holländska företaget Océ 2009. För närvarande är Canon tillverkare av kopiatorer, skrivare, allt-i-ett-enheter, miniräknare, medicinsk utrustning och kameror. Denna diversifiering mellan olika produktgrupper kan göra det mer intressant att investera i Canon-aktier.

canon shares

Ett pålitligt varumärke med en företagsfilosofi

Canon är ett varumärke med ett gott rykte. Varumärket ses som pålitligt över hela världen. Canons företagsfilosofi är Kyossei. Vad menas med detta? Det betyder att Canon vill samexistera och arbeta för det allmänna bästa. De vill uppnå detta genom att utveckla hållbara produktionsmetoder och genom att erbjuda konsumenten många val.

De viktigaste regionerna och affärsenheterna för omsättning

Canon har fyra huvudmarknader: Japan, Europa, Nord- och Sydamerika och Asien. Varje utlopp bidrar med cirka 25% till omsättningen.

Canon har också fyra affärsenheter varav Office Business Unit är det viktigaste. Enheten (kopiatorer och skrivare) genererar hälften av omsättningen. En annan intäktsviktig affärsenhet är affärsenheten Imaging. Denna affärsenhet (t.ex. SLR-kameror och bildskannrar) står för 25% av försäljningen.

Övriga affärsenheter är den medicinska enheten där till exempel MRT- och röntgenmaskiner tillverkas. Företaget är också verksamt inom branschen och annan affärsenhet, som till exempel producerade dataterminaler och halvledare. Dessa enheter tillsammans svarar för de återstående 25% av omsättningen. Denna spridning över olika produktgrupper kan göra det intressant att investera i Canon.

Canons aktieanalys

Vill du analysera hur företaget presterar? I så fall är det klokt att titta på den ekonomiska utvecklingen på huvudmarknaderna. Ökar Canons potentiella marknad i dessa regioner? Naturligtvis kan detta vara uppmuntrande för Canons lönsamhet och detta kan ha en positiv effekt på priset.

Det är också viktigt att titta på de olika affärsenheterna. Kontorsenheten svarar för hälften av omsättningen. Följaktligen är det relativt viktigt vad som händer där. Fokusera därför på de sektorer som genererar mest intäkter och kom ihåg att tillväxtpotential kan höja aktiekurserna i framtiden.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *