Hur kan du köpa Carnival-aktier?

Carnival är ett välkänt kryssningsföretag med kända varumärken som Princess-kryssningar och AIDA-kryssningar. Funderar du på att köpa Carnival-aktier? I den här artikeln kommer vi att diskutera hur man investerar i Carnival. Du kan också hitta det senaste aktiekursen i Carnival på den här sidan.

Var kan du köpa Carnival-aktier?

Har du förtroende för framtiden för kryssningar? I så fall kan det vara intressant att investera i Carnival genom att köpa aktier. En anledning till att köpa Carnival-aktier är att det globala välståndet ökar: detta gör att fler och fler människor kan betala för en lyxkryssning.

Vill du köpa Carnival-aktier? Du kan direkt köpa Carnival-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadInformationRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Carnival-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!
Degiro€2,50 per transaktion

Vad är Carnival nuvarande aktiekurs?

Är du nyfiken på hur Carnival-aktiekursen utvecklas? Diagrammet nedan visar det pris till vilket du kan köpa och sälja CFD-aktier:

Om företaget Carnival

Det internationella kryssningsföretaget Carnival Corporation & plc driver kryssningsfartyg. Med en marknadsandel på 45% är det världens största rederi. Företaget hade 13 miljoner passagerare 2019, varav mer än hälften kom från USA och Kanada.

Inte alla fartyg ägs av kryssningsfartyget. Fartyg hanteras också under en längre tid genom ett hyresavtal. Huvudkontoret för detta företag, som hade 104 fartyg i drift under 2019, ligger i Miami (USA) och London (Storbritannien).

Kryssningsföretaget, som fokuserar på underhållning, är också verksamt inom transportsektorn. Under första hälften av 1900-talet var många kryssningsföretag engagerade i persontransporter över Atlanten. Behovet av denna persontransport försvann under andra hälften av 1900-talet, varefter många företag bestämde sig för att fokusera på kryssningsfartyg.

Buying Carnival shares

Företagets historia

Ted Arison grundade företaget 1972 under namnet Carnival Cruise Lines. Snart blev detta kryssningsföretag ett av de mest populära kryssningsföretagen i världen. På grund av en ökning av kapitalet blev det möjligt att ta över andra kryssningsföretag.

1989 köptes Holland America Line. 1992 köptes en andel i Seabourn Cruise Lines på 25% som ökade till 50% 1996 och till 100% 1999. 1993 ändrades kryssningsföretagets namn till Carnival Corporation. Sedan blev Carnival Cruise Line, som fortsatte att existera, ett dotterbolag. Carnival Corporation är holdingbolaget som hanterar dessa varumärken.

Det italienska kryssningsföretaget förvärvades för 50% 1997 och 100% 2000. Holdingföretaget förvärvade 68% av aktierna i Cunard Line 1998. Ett år senare köptes också de återstående aktierna. Carnival Corporation & plc förvaltar nu bland annat varumärkena Princess Cruises, AIDA Cruises och P&O Cruises.

Innan du köper Carnival-aktier är det klokt att kontrollera vilka varumärken företaget köper. Undersök hur det går med de olika varumärkena: på så sätt kan du avgöra om det är klokt att köpa Carnival-aktier.

Företaget offentliggörs

1987 började Carnival genom att emittera 20% av aktierna. Det förvärvade kapitalet gjorde det möjligt att finansiera förvärv.

Aktierna i företaget, som har sitt huvudkontor i London och Miami, är noterade på London Stock Exchange och på New York Stock Exchange. På både London Stock Exchange och New York Stock Exchange handlas stamaktierna under symbolen CLL. Carnival specialaktier handlas på New York Stock Exchange under symbolen CUK.

2020: Försäljning av fartyg

Carnival Corporation & plc meddelade i oktober 2020 att de totalt skulle sälja 18 fartyg. Dessa är främst ineffektiva fartyg som i liten utsträckning bidrar till företagets omsättning. Med denna försäljning på 18% av den totala kapaciteten ligger Carnival före förväntningen att antalet kryssningar kommer att minska. Enligt företaget är antalet bokningar för nästa år uppmuntrande.

På lång sikt kan kryssningsfartyg komma under ytterligare tryck: trots allt förorenar kryssningsfartyg miljön, varför regeringarna inte är nöjda med detta sätt att semestra. Det är viktigt att vara medveten om detta när man överväger att investera i Carnival-aktier.

Auteur

Oliver Metz Avatar
Over Oliver Metz

Test

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *