Hur kan du köpa Caterpillar-aktier?

Det amerikanska företaget Caterpillar bygger tunga maskiner för gruv- och anläggningsarbete. Företagets prestation används ibland för att förutsäga hur ekonomin utvecklas. Det beror på att aktien är mycket cyklisk. Detta kan göra det attraktivt att aktivt handla med Caterpillar-aktier. I den här artikeln hittar du tips som du kan använda för att investera i Caterpillar-företaget på ett smart sätt.

Hur köper jag Caterpillar-aktier?

Om du har förtroende för Caterpillars framtid kan du välja att köpa aktier. Det är då smart att tajma sin investering väl. I en kris kan det till exempel ändå vara attraktivt att köpa aktierna. Det kan du göra så fort priset har fallit tillräckligt. Du kan sedan göra ett ”fynd”. Vill du köpa Caterpillar-aktier? Du kan direkt köpa Caterpillar-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Caterpillar-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är den aktuella aktiekursen för Caterpillar?

Om du vill veta den aktuella aktiekursen för Caterpillar är du på rätt plats på denna sida. Nedan kan du se grafen över Caterpillar-aktier. Du kan öppna en position direkt med knapparna.

Företagsinformation för Caterpillar

Nedan hittar du Caterpillars viktigaste företagsinformation.

Analyse av Caterpillar-aktier

Innan du bestämmer dig för att köpa eller sälja Caterpillar-aktier är det viktigt att analysera aktien noggrant. I översikten nedan kan du se hur Caterpillar har presterat den senaste perioden.

Aktiekurser för Caterpillar under de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Caterpillar för de senaste 5 dagarna:

Vad gör Caterpillars aktiekurs under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker förutspår att Caterpillar kommer att göra under 2024 och de följande åren? Vi har kombinerat analytikers förutsägelser med hjälp av data från Alpha Vantage. Kom ihåg att denna siffra bara är en prognos för prisrörelsen för Caterpillar och kanske inte går i uppfyllelse.

Steg-för-steg-plan: en investering i Caterpillar

Innan du köper Caterpillar-aktier måste du gå igenom några steg. Först måste du skapa en bra strategi. Fundera över till vilket pris du vill köpa aktien och när du vill sälja den igen. Du måste också se hur aktien passar in i hela din portfölj. Caterpillar är en cyklisk aktie som är starkt beroende av den ekonomiska utvecklingen. Om du vill bygga en stabil portfölj bör du också köpa aktier som är mindre cykliska.

Innan du lägger beställningen måste du öppna ett konto med en aktiemäklare. En bra aktiemäklare är både pålitlig och billig. Du vill inte att din mäklare ska stjäla dina pengar eller påverka aktiekurserna. Det är därför viktigt att undersöka var man kan investera. I vår översikt över mäklare kan du direkt se vilka mäklare som är ett bra val.

När du väl har ett konto och bestämt dig för att handla med Caterpillar är allt du behöver göra att öppna en position. Du kan göra detta genom att öppna en market order eller limit order. Med en market order öppnar du handeln till det aktuella marknadspriset. Med en limitorder sätter du ett pris som du köper aktien till. Genom att använda en limitorder kan du välja ett attraktivt värde där du öppnar din investering.

Det rekommenderas ofta att använda en stop loss. Med en stop loss stänger du automatiskt investeringen när en viss förlust uppnås.

köp Caterpillar-aktier

Vad gör Caterpillar?

Caterpillar är en av de största tillverkarna av stora maskiner som används i ett brett spektrum av industrier. Företaget tillverkar även diesel- och gasmotorer. Dessa motorer kan ge mycket kraft. Caterpillar tillverkar även industriella gasturbiner. Bolaget erbjuder även sina kunder finansiella produkter och försäkringar. Huvudkontoret för denna största tillverkare av anläggningsmaskiner i världen ligger i Deerfield, Illinois.

Caterpillars födelse

1925 skapade en sammanslagning av Holt Manufacturing Company och CL Tractor Company det Kalifornien-baserade Caterpillar Tractor Company. Efter en omorganisation 1986 blev företaget ett Delaware-företag. Maskiner tillverkade av Caterpillar är lätta att känna igen. De har den distinkta ”Caterpillar Yellow-färgen” och ”CAT”-logotypen.

Monopol på marknaden

För årtionden sedan hade Caterpillar nästan monopol i världen av byggmaterial och utrustning. Efter andra världskriget var många länder tvungna att byggas upp igen. Caterpillar var nära involverad i denna process. Detta gjorde det möjligt för företaget att få en stark position på marknaden. Trots kraften hos andra aktörer på marknaden gav företaget aldrig riktigt upp den positionen. Caterpillar är fortfarande ett stabilt företag.

Expansion av företaget i tillväxtmarknadsländer

Efter andra världskriget byggde Caterpillar fabriker i Ryssland, Kina, Brasilien, Indien och andra länder.

  • I den ryska staden Tosno byggde Caterpillar sin första ryska fabrik på sexton månader. År 2000 började fabriken tillverka maskinkomponenter.
  • I Folkrepubliken Kina byggdes Caterpillar Suzhou-fabriken för 125 miljoner dollar. Här tillverkas medelstora hjullastare och väghyvlar. De är främst avsedda för den asiatiska marknaden.
  • Caterpillar har tillverkat i Brasilien sedan 1960. 2010 tillkännagav företaget byggandet av en ny fabrik i Brasilien. Den nya fabriken tillverkar grävlastare och små hjullastare.
  • Caterpillar har tre filialer i Indien. I Indien tillverkas deras maskiner, motorer och generatoraggregat.

Om du vill investera i Caterpillar är det klokt att hålla ett öga på den här typen av expansioner. När de tillväxtmarknader som Caterpillar verkar på går bra kan företagets lönsamhet öka ytterligare. Det kan då vara attraktivt att köpa fler Caterpillar-aktier.

Caterpillar-maskiner

Vissa maskiner tillverkade av Caterpillar är hydrauliska grävmaskiner, hjullastare och jordbrukstraktorer. Dessa maskiner används inom gruvdrift, skogsbruk och vägbyggen.

Lastbilar

2011 började Caterpillar tillverka lastbilar: ett exempel är CAT CT 660. 2016 beslutade Caterpillar att stoppa produktionen av dessa lastbilar. Varför bestämde sig Caterpillar för att stoppa produktionen? Eftersom det krävdes för mycket extra investeringar för att vara en livskraftig konkurrent på denna marknad.

Motorer och gasturbiner

Caterpillars diesel- och naturgasmotorer och gasturbiner används inte bara i Caterpillars egna fordon. De är också huvudmotorerna i lok, fartyg och oceangående fartyg. De är också en energikälla för kraftverk.

Caterpillar Defence Products

Dotterbolaget Caterpillar Defence Products levererar stridsteknik, tanktransporter, lätta pansarfordon, militära lastbilar och infanteristridsfordon. Krig kan därför vara bra för Caterpillars verksamhet. I krigstid kan det vara klokt att kontrollera om företaget tar in många nya beställningar.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *