Kostnader för handel med CFD: er

När du handlar med CFD: er måste du betala transaktionsavgifter. En stor fördel med CFD är att dina transaktionskostnader är relativt det belopp du handlar med. Som ett resultat är det också möjligt att uppnå ett positivt resultat när du handlar med en liten summa. Men vilka kostnader måste du betala när du börjar investera i CFD?

Var kan du handla kostnadseffektivt med CFD?

När du öppnar många positioner är det viktigt att välja en CFD-mäklare med låga avgifter. När allt kommer omkring betalar du avgifterna för varje separat transaktion. Även till låga kostnader kan dina totala transaktionskostnader stiga snabbt. För att hjälpa dig har vi listat några högkvalitativa och användarvänliga CFD-mäklare åt dig. Tryck på knappen nedan för att direkt jämföra de mest fördelaktiga mäklarna:

Måste du betala provision?

Hos de flesta banker betalar du ett fast belopp per transaktion. När du köper ett visst antal aktier i din lokala bank betalar du alltid en minsta fasta provision oavsett din handelsvolym. Detta gör det nästan omöjligt för konsumenter att investera med några hundra dollar.

Vissa CFD-mäklare tar också ut en fast provision. Det har man brutit mot i många fall. För de allra flesta CFD-mäklare betalar du inte provision alls när du handlar med aktier. Detta gör att du kan uppnå bra resultat även med små summor pengar.

Spridningen

När du handlar med CFD kommer du direkt att märka att transaktionskostnaderna alltid är relativt den investering du gör. Kostnaderna hänvisas att sprida, vad är skillnaden mellan inköps- och försäljningspris.

När man handlar med flera valutor så är spread ofta tydligt markerad. Om spread är två punkter betyder det att du betalar 0,0002 cent per handlad enhet. Vid EUR / USD är en handlad enhet 1000. Så när du handlar i EUR / USD med en spridning på 2 punkter betalar du tjugo cent i transaktionsavgifter (0,0002 X 1000).

C:\Users\Administrator\Desktop\MOsha\total_costs_spread_CFD.png

Det betyder att du kommer att tjäna pengar så snart priset stiger med mer än 0,0002 cent! Transaktionskostnaderna är mycket låga, så du kan också investera lönsamt med ett mindre belopp.

Du betalar också en spread på aktier och råvaror. Hos din mäklare kan du alltid se vad kostnaden spread är. Den exakta spread kan ibland vara dynamisk: det betyder att transaktionskostnaderna kan öka eller minska beroende på handelsvolymen. Det är därför alltid tillrådligt att kontrollera spridningen innan du öppnar en position.

CFD_costs

Det är viktigt att komma ihåg att du betalar spread på varje aktie du köper. Med hävstång kan du ibland köpa $ 1000 i aktier med $ 100. Du betalar sedan transaktionsavgiften för hela transaktionsbeloppet. När du öppnar en position på 10 aktier om 100 $ och transaktionskostnaderna per aktie är 0,20 $ blir dina totala transaktionskostnader 1 $. På en total investering på 100 $ skulle detta uppgå till 1% i transaktionsavgifter.

Finansieringsavgifter

När du handlar med CFD kan du använda en hävstångsverkan. Hävstång gör det möjligt att investera på marginal. Mäklaren finansierar sedan en stor del av investeringen åt dig. När du använder en hävstång på 1: 5 behöver du bara lägga in 20% av det totala beloppet. Genom att använda hävstång kan du uppnå en potentiellt högre avkastning med en mindre summa pengar. Notera även att risken kan öka parallellt när du använder hävstång.

Användningen av en spak är dock inte gratis. När du använder en spak betalar du finansieringsränta. Denna ränta beräknas endast om du lämnar positionen öppen i mer än en dag. Som en day trader behöver du inte betala några finansieringskostnader.

För korta positioner får du ibland en finansieringspremie och för långa positioner dras finansieringspremie av. Det är klokt att kontrollera finansierings villkoren och kostnaderna för varje instrument. Dessa kostnader beräknas ofta genom att ta ut en markering över marknadsräntan. Dessa kostnader divideras sedan med 365 (antalet dagar under ett år).

Finansieringskostnaderna per dag är vanligtvis låga och beror helt och hållet på mäklarens specifika villkor. På Plus500 du hittar enkelt den exakta finansieringspremie per CFD. På bilden ser du ett exempel på hur detta ser ut med Plus500. Även om handel med CFD vanligtvis huvudsakligen används under korta perioder (1-30 dagar), gör de låga finansieringskostnaderna det också möjligt att investera i CFD under en längre tid.

På grund av finansieringskostnaderna är CFD särskilt lämpade för kortfristiga investeringar. Finansieringskostnader kan avsevärt minska den långsiktiga avkastningen. Det är viktigt att komma ihåg att du betalar finansieringskostnaderna under tre dagar under helgen. På helgerna är utbytet stängt, så din position förblir automatiskt öppen i flera dagar.

cost_Plus500_CFDs

De premie du betalar och får deklareras som dag premie. Illustrativa priser.

Notera kostnaden för glidning

När du investerar kan du behöva hantera glidning. När du anger en stop loss anger du att du vill sälja aktien till ett visst pris. Om marknaden är mycket volatil kan priset röra sig lite innan positionen faktiskt säljs. Som ett resultat kan förlusten på din handelsposition vara högre än förväntat.

Du kan lösa detta med hjälp av en garanterad stoppförlust. Användningen av en garanterad stoppförlust är dock inte gratis. Du betalar för detta genom att till exempel betala en högre spread. Använd därför denna typ av stoppförlust endast när du förväntar dig hög volatilitet.

Skuld konverteringskostnad

Vissa mäklare betalar avgifter för investeringar i utländsk valuta. Ditt investeringskonto finns alltid i en viss valuta. När du äger ett eurokonto måste du först köpa dollar innan du kan köpa en aktie noterad i dollar. Ta därför en titt på hur mycket du betalar när du byter en valuta mot en annan.

Akta dig för andra kostnader

Vissa CFD-mäklare kan vara väldigt lömska. De tar till exempel extra ut när du vill ta ut pengarna eller om du inte använder plattformen under en viss tid. Innan du öppnar ett konto, undersök därför ordentligt om mäklaren tar ut irriterande dolda avgifter.

Hur dyr är trading med CFD i praktiken?

I det här exemplet visar vi hur dyrt att investera i CFD: er kan vara. I det här exemplet investerar vi i olja med en hävstång på 1:10. Vi investerar i med ett belopp på $ 1000 och priset på ett fat olja är $ 40. Vår totala investering är värd 10 000 dollar. För detta belopp handlar vi med 250 oljefat.

Vi betalar en omedelbar fördelning över oljefat. I vårt test är spridningen 0,08 cent per fat. Vi betalar sedan totalt $ 20 i direkta transaktionsavgifter. Detta uppgår till 2% på vår investering på 1 000 $.

Vi kommer att hålla positionen i detta exempel öppen i en vecka. Vi betalar en natt premie – köp 0,0055% per dag. Totalt betalar vi 0,0385% i ränta på det totala beloppet för vår position på en vecka. Vår position är värt $ 10.000 * 0,0385% vilket motsvarar $ 3,85. I procent av vår investering är finansieringskostnaderna ytterligare 0,385%.

Våra totala transaktionsavgifter är $ 20 plus $ 3,85, vilket motsvarar $ 23,85. På vår investering på 1 000 USD betalar vi 2,385% i transaktionsavgifter. Vi får dock investera med ett belopp på 10 000 USD och våra potentiella spekuleraer är tio gånger så höga. Som du kan se behöver handel med CFD inte alls vara dyrt! Vi gör redan spekulera med vår investering när oljefat ökar minst 0,40 dollar i värde.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.