Hur kan du köpa aktier i Cisco Systems Inc.?

Cisco Systems är en stor och värdefull amerikansk tillverkare av routrar. Med ett värde på över 200 miljarder dollar kan en investering i denna jätte säkert vara intressant. I den här artikeln kommer vi att diskutera var och hur man köper Cisco-aktier. På den här sidan kan du också hitta den senaste aktiekursen för Cisco.

Var kan du köpa Cisco Systems-aktier?

Det kan också vara attraktivt att köpa Cisco Systems-aktier på lång sikt. Speciellt om du tror att företaget kan öka sin försäljning genom att dra nytta av de nya teknologierna. Vill du köpa Cisco Systems-aktier? Du kan direkt köpa Cisco Systems-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”CiscoSystems-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Cisco Systems just nu?

Är du nyfiken på aktiekursen för Cisco Systems? Grafen nedan visar hur Cisco Systems:s aktie har utvecklats under den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna ett gratis konto och börja investera i detta företag.

Information om företaget Cisco Systems:

Nedan hittar du de viktigaste uppgifterna för Cisco Systems.

Analys av Cisco Systems:

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Cisco Systemsaktier är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur Cisco Systemsaktie har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna:

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Cisco Systemsför de senaste 5 dagarna:

Vad kommer aktiekursen Cisco Systemsatt göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Cisco Systems kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om prisrörelserna för Cisco Systems och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din egna research!

Är en investering i Cisco Systems intressant?

En investering i Cisco Systems kan säkert vara intressant: marknaden för nätverk växer fortfarande och företaget erbjuder solida produkter för denna marknad. Till exempel levererar företaget produkter som gör de senaste standarderna som 400G, 5G och WiFi6 tillgängliga. Företag vill uppdatera sina system till dessa nya standarder och måste därför köpa produkter från leverantörer som Cisco Systems Inc.

Företaget utvecklar också tillräckligt med nya produkter. Till exempel kom Cisco med Qwilt som är en videoströmningsplattform och säkerhetsprogrammet SecureX är också en succé. Eftersom Cisco Systems redan är stort behöver du som investerare inte förvänta dig en enorm relativ tillväxt. Men om du letar efter en relativt säker och stabil investering kan Cisco Systems Inc. vara ett bra val.

Köp Cisco Systems-aktier

Om Cisco Systems

Det amerikanska företaget Cisco Systems specialiserade sig till en början på routrar. Nu tillverkar Cisco all slags nätverksutrustning för telekomföretag och stora företag. Nätverksutrustningsföretaget, som har byggt upp ett starkt rykte för nätverksutrustning och nätverkslösningar, tillverkar routrar, switchar, brandväggar och servrar.

Dessutom erbjuder företaget olika certifieringsprogram. Dessa certifieringsprocesser gör det möjligt för IT-proffs som specialiserat sig på ett visst område att bevisa att de har nödvändiga specifika kunskaper och färdigheter. Företaget är baserat i San Jose. Kalifornien, mitt i Silicon Valley.

Företagets historia

Cisco Systems grundades 1984 av Sandra Lerner och Leonard Bosack som båda arbetade på datoravdelningen på ett universitet. En kollega till Leonard Bosack hade skrivit programvaran som användes vid Stanford University för den så kallade ”blå lådan”. Tack vare denna multiprotokollrouter kunde datorsystemen vid Stanford University kommunicera med varandra.

Bosack anpassade programvaran skriven av hans kollega. Det hade redan funnits företag som hade utvecklat och sålt en router tidigare. Routern utvecklad av Cisco Systems var den första framgångsrika multiprotokollroutern som gjorde det möjligt för tidigare inkompatibla datorer att kommunicera med varandra.

Från mitten av 1990-talet använde datorer IP-protokollet för att kommunicera med varandra. Med introduktionen av produkter som modemets accesshyllor och GS-kärnroutrarna blev Cisco Systems en viktig aktör på den marknaden. I början av 2000, med ett marknadskapital på 500 miljarder dollar, var företaget det mest värdefulla företaget i världen.

För att växa ytterligare tog företaget över många andra företag. Under perioden 1995-1996 övertogs 11 företag. På så sätt skaffade företaget alla typer av produkter och duktiga medarbetare. Förvärvet av Lynksys 2003, en populär tillverkare av nätverksutrustning, gav företaget en ledande position på marknaden för små kontor och hemmakontor.

Cisco Systems har varit noterat på Nasdaq-börsen sedan 1990.

Cisco Systems: kontroverser

I april 2001 väcktes en stämningsansökan mot företaget. Företaget anklagades för insiderhandel och vilseledande av aktieköpare. Cisco förnekade alla anklagelser men betalade över 90 miljoner dollar för att lösa rättegången.

Cisco kritiserades för sin inblandning i censur i Folkrepubliken Kina. Internetutrustningen som tillhandahålls av Cisco och andra leverantörer av nätverksutrustning ska ha använts av den kinesiska regeringen för att övervaka användares onlineaktiviteter och för att blockera webbplatser. Cisco hävdar att de inte har anpassat eller utvecklat några unika filtreringsfunktioner som skulle tillåta den kinesiska regeringen att blockera webbplatser.

Kontroverser och skandaler kan sätta Ciscos aktiekurs under press. Det är därför tillrådligt att följa denna utveckling noga när du överväger en investering i Cisco.

Cisco Systems varnar för hackare

2018 meddelade Cisco Systems att ryssarna hade infekterat minst en halv miljon routrar och lagringsenheter med spionprogramvara. Företagets säkerhetsforskare är övertygade om att den ryska regeringen är inblandad i denna spridning av skadlig programvara. Programmet innehåller regler som även har använts vid tidigare cyberattacker mot USA. Dessa cyberattacker var också förknippade med den ryska regeringen.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *