Hur kan du köpa Citigroup-aktier?

Citigroup är en stor amerikansk bank. Enligt Forbes var företaget det största företaget i världen både 2000 och 2007. Citigroup är i topp 5 över de största bankerna i världen. Andra banker i topp 5 inkluderar Deutsche Bank och UBS. När det gäller sin verksamhet på kapitalmarknaden är banken en verklig världsledare. Banken är också stark inom obligations- och aktieemissioner. Banken har sitt huvudkontor i New York.

Vill du investera i denna stora bank? I den här artikeln kan du läsa hur du kan köpa Citigroup-aktier.

Hur kan du köpa Citigroup-aktier?

Citigroup ses numera som en någorlunda stabil & kraftfull aktie. Under kriser kan aktiekursen rasa ett tag. Investerare fruktar då att många organisationer och personer som lånat pengar inte kommer att kunna betala tillbaka sina lån. När dessa fallissemang är lägre än förväntat kan aktiekursen återhämta sig. Särskilt under sådana här kursfall kan det vara attraktivt att köpa Citigroup-aktier.

Jag investerar i Citigroup på eToro. Denna aktiemäklare tar inte ut någon courtage alls. Detta kan resultera i högre avkastning. Vill du öppna ett konto hos eToro för att handla aktier direkt utan courtage? Använd knappen för att öppna ett gratis konto direkt:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Hur kan du aktivt investera i Citigroup-aktier?

Citigroup är en perfekt aktie att aktivt investera i. Bankaktier är mycket volatila: speciellt i ekonomiskt dåliga tider kan man se att kursen kan sjunka avsevärt. Detta hände till exempel 2008 när priset sjönk från $500 till mindre än $50. Under coronapandemin sjönk också aktiekursen tiotals procent. Som en aktiv investerare kan du uppnå goda resultat genom att spekulera i dessa starka prisrörelser.

Detta gör du genom att använda CFD:er. Med en CFD kan du öppna en kort position. Med en kort position är varje aktiekursnedgång en vinst för dig som investerare. Detta kan fungera bra med en volatil aktie. Dessutom kan du använda hävstång. Detta kan avsevärt öka både den potentiella vinsten och den potentiella förlusten av din handelsposition.

En bra part för att aktivt spekulera på Citigroup-aktier med CFD:er är PIus500. Med PIus500 kan du prova möjligheterna 100% riskfritt med en gratis demo. Använd knappen nedan för att öppna ett konto direkt:

79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Vad är Citigroups nuvarande aktiekurs?

Kursen på en bankaktie är cyklisk och kan därför vara volatil. Grafen visar kursutvecklingen för CFD-aktien Citigroup. Med knapparna kan du direkt öppna en position på aktien.

Födelsen av Citigroup

Citigroup grundades i oktober 1988. Efter att företaget grundades gick Citicorp och Travellers Group samman. Citticorp var ett stort bankbolag verksamt i 100 länder. The Travellers Group erbjöd ett brett utbud av finansiella tjänster: kreditkort, liv- och sakförsäkring, konsumentkrediter och värdepappershandel. De två fusionspartnerna hade ett sammanlagt balansvärde på 700 miljarder dollar. Efter sammanslagningen kunde företaget expandera snabbt.

Köpa Citigroup-aktier

Banamex-förvärv

2001 förvärvade Citigroup Banamex. Detta är den andra banken i Mexiko. 12,5 miljarder dollar betalades för förvärvet. Banken köpte Banamex för att göra det möjligt att expandera till Mexiko. Dessutom ville banken få tillgång till de 21 miljoner mexikaner som bor i USA.

Banken hade varit aktiv i Mexiko sedan 1929. Alla mexikanska banker, inklusive Banamex, nationaliserades 1981. Som en av få utländska banker fick banken tillstånd att fortsätta vara aktiv i Mexiko.

En stor böter för Citigroup

2017 bötfälldes Citigroup med 11,5 miljoner dollar. Varför? I åratal, mellan 2011 och 2015, hade banken gett felaktiga råd till ett antal kunder. Mäklare och investerare fick det felaktiga rådet att köpa vissa aktier. Detta samtidigt som banken faktiskt ville råda dem att sälja aktierna.

Detta hände på grund av ett tekniskt fel. Tillsynsmannen varnade banken flera gånger. Banken svarade inte adekvat och problemen löstes inte.

Citigroup för tillfället

Denna ledande leverantör av finansiella tjänster har cirka 200 miljoner kundkonton under förvaltning. Dessa kundkonton är spridda över mer än 100 länder. Företaget erbjuder företag, statliga institutioner, myndigheter och privatpersoner ett brett utbud av finansiella produkter och tjänster.

Exempel på dessa tjänster är utlåning, corporate banking, investment banking, private banking, värdepappersförmedling och kapitalförvaltning.

Bankens enheter

Citigroup har tre affärsenheter. De två viktigaste enheterna är Global Consumer Banking och Institutional Clients Group. Den senare har främst företag och institutionella investerare som kunder. Omsättningsmässigt är båda grupperna jämförbara i storlek. Den senare gruppen är dock mer lönsam. Den tredje enheten är Citi-Holdings. Detta är den grupp i vilken företagets icke-kärnverksamheter är placerade.

Tip: testa trading gratis med en demo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *