Hur kan du köpa Citigroup-aktier?

Citigroup är en stor amerikansk bank. Enligt Forbes var företaget det största företaget i världen både 2000 och 2007. Citigroup är i topp 5 över de största bankerna i världen. Andra banker i topp 5 inkluderar Deutsche Bank och UBS. När det gäller sin verksamhet på kapitalmarknaden är banken en verklig världsledare. Banken är också stark inom obligations- och aktieemissioner. Banken har sitt huvudkontor i New York.

Vill du investera i denna stora bank? I den här artikeln kan du läsa hur du kan köpa Citigroup-aktier.

Hur kan du köpa Citigroup-aktier?

Citigroup ses numera som en någorlunda stabil & kraftfull aktie. Under kriser kan aktiekursen rasa ett tag. Investerare fruktar då att många organisationer och personer som lånat pengar inte kommer att kunna betala tillbaka sina lån. När dessa fallissemang är lägre än förväntat kan aktiekursen återhämta sig. Särskilt under sådana här kursfall kan det vara attraktivt att köpa Citigroup-aktier. Vill du köpa Citigroup-aktier? Du kan direkt köpa Citigroup-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Citigroup-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är den aktuella aktiekursen för Citigroup?

Priset på en bankaktie är mycket cykliskt och kan därför vara volatil. Diagrammet nedan visar kurshistoriken för Citigroup-aktier. Du kan använda knapparna för att öppna en position på aktien direkt.

Företagsinformation för Citigroup

Nedan hittar du central företagsinformation för Citigroup.

Analyse av Citigroup-aktier

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Citigroup är det viktigt att analysera aktien noggrant. Översikten nedan visar hur Citigroup har presterat under den senaste perioden.

Aktiekurser för Citigroup under de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Citigroup för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer Citigroup att prestera under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tycker om Citigroups prestation under 2024 och de följande åren? Vi har kombinerat analytikers förutsägelser med hjälp av Alpha Vantage-data. Observera att denna siffra bara är en prognos för prisutvecklingen för Citigroup och kanske inte går i uppfyllelse.

Födelsen av Citigroup

Citigroup grundades i oktober 1988. Efter att företaget grundades gick Citicorp och Travellers Group samman. Citticorp var ett stort bankbolag verksamt i 100 länder. The Travellers Group erbjöd ett brett utbud av finansiella tjänster: kreditkort, liv- och sakförsäkring, konsumentkrediter och värdepappershandel. De två fusionspartnerna hade ett sammanlagt balansvärde på 700 miljarder dollar. Efter sammanslagningen kunde företaget expandera snabbt.

Köpa Citigroup-aktier

Banamex-förvärv

2001 förvärvade Citigroup Banamex. Detta är den andra banken i Mexiko. 12,5 miljarder dollar betalades för förvärvet. Banken köpte Banamex för att göra det möjligt att expandera till Mexiko. Dessutom ville banken få tillgång till de 21 miljoner mexikaner som bor i USA.

Banken hade varit aktiv i Mexiko sedan 1929. Alla mexikanska banker, inklusive Banamex, nationaliserades 1981. Som en av få utländska banker fick banken tillstånd att fortsätta vara aktiv i Mexiko.

En stor böter för Citigroup

2017 bötfälldes Citigroup med 11,5 miljoner dollar. Varför? I åratal, mellan 2011 och 2015, hade banken gett felaktiga råd till ett antal kunder. Mäklare och investerare fick det felaktiga rådet att köpa vissa aktier. Detta samtidigt som banken faktiskt ville råda dem att sälja aktierna.

Detta hände på grund av ett tekniskt fel. Tillsynsmannen varnade banken flera gånger. Banken svarade inte adekvat och problemen löstes inte.

Citigroup för tillfället

Denna ledande leverantör av finansiella tjänster har cirka 200 miljoner kundkonton under förvaltning. Dessa kundkonton är spridda över mer än 100 länder. Företaget erbjuder företag, statliga institutioner, myndigheter och privatpersoner ett brett utbud av finansiella produkter och tjänster.

Exempel på dessa tjänster är utlåning, corporate banking, investment banking, private banking, värdepappersförmedling och kapitalförvaltning.

Bankens enheter

Citigroup har tre affärsenheter. De två viktigaste enheterna är Global Consumer Banking och Institutional Clients Group. Den senare har främst företag och institutionella investerare som kunder. Omsättningsmässigt är båda grupperna jämförbara i storlek. Den senare gruppen är dock mer lönsam. Den tredje enheten är Citi-Holdings. Detta är den grupp i vilken företagets icke-kärnverksamheter är placerade.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *