Hur kan du köpa Cloudfare-aktier?

Molntjänster används mer och mer. På grund av globaliseringen besöker människor fler och fler internationella webbplatser. Ett företag som Cloudfare kan dra nytta av detta, vilket gör det till en potentiellt intressant investering. Men vad är det bästa sättet att investera i Cloudfare-aktier och vad är den senaste aktiekursen? Du kan läsa allt om det på denna sida.

Var kan du köpa Cloudfare-aktier?

Har du förtroende för Cloudfare-företagets framtid? Det gäller i alla fall att ha stenkoll på konkurrenterna. Företag som Amazon och Microsoft tillhandahåller liknande tjänster, och de kan bara ta besökare från företaget. Vill du köpa Cloudfare-aktier? Du kan direkt köpa Cloudfare-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Cludfare-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen för Cloudfare?

Är du nyfiken på utvecklingen av Cloudfares aktiekurs? I grafen nedan kan du se till vilket pris du kan köpa och sälja aktierna.

Företagsinformation om Cloudfare

Nedan hittar du viktig företagsinformation om Cloudfare.

Analyse av Cloudfare-andelar

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Cloudfare-aktier är det viktigt att analysera aktien noggrant. I översikten nedan kan du se hur Cloudfare har presterat den senaste perioden.

Aktiekurser för Cloudfare de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Cloudfare för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer Cloudfare-aktien att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker förutspår Cloudfare kommer att göra under 2024 och de följande åren? Vi har kombinerat analytikers prognoser med hjälp av data från Alpha Vantage. Tänk på att denna siffra bara är en förutsägelse av Cloudfares aktiekursrörelse och kanske inte går i uppfyllelse.

Om företaget Cloudfare

Det amerikanska företaget Cloudflare tillhandahåller tjänster som gör webbsidor snabbare och säkrare. Exempel på tjänster som tillhandahålls av Cloudfare är Domain Name System (DNS) och ett Content Delivery Network (CDN). För närvarande används Cloudflare av mer än 26 miljoner webbplatser. Mer än 1 miljard IP-adresser hanteras varje dag. Cloudfare är därför väldigt populärt.

Köpa Cloudfare-aktier

The history of Cloudflare

Cloudflare grundades 2009 av trion Lee Holloway, Matthew Prince och Michelle Zatlyn. Deras uppdrag är att göra ett bättre internet. För att nå detta mål erbjuds flera tjänster som är tillgängliga gratis eller mot avgift. Det går bra för trion: 2019 hade företaget en omsättning på 287 miljoner dollar.

Lösningar utarbetade av Cloudflare

Anta att du besöker en webbplats, vad kan gå fel? När du besöker en webbplats gör webbplatsen en begäran till servern om att hämta innehåll och visa det för dig. Om många förfrågningar kommer till servern samtidigt kan servern bli överbelastad. Webbplatsen blir då långsam eller slutar fungera.

Det vill förstås inte ägaren till webbplatsen du besöker. Det är därför Cloudflare kom med följande lösning: mellan webbservern och webbplatsen placerade Cloudflare sin tjänst. Denna tjänst har formen av ett enormt världsomspännande nätverk. Besöker du hemsidan? Då har du inte längre kontakt med servern, utan med Cloudflare-nätverket. Detta nätverk har redan lagrat all information en gång, så det laddas per plats.

Ett enormt nätverk över hela världen

Cloudflare erbjuder ett enormt nätverk av servrar över hela världen. En begäran om innehåll behöver inte längre resa ett stort avstånd mellan webbplatsen och servern. Om du vill besöka en webbplats från Tyskland i Amerika behöver du inte längre ansluta till servern i Tyskland. När allt kommer omkring kan du ansluta till närmaste Cloudfare-server i Amerika. Detta minskar avsevärt laddningstiden för webbplatsen för internationella besökare.

En stor DDoS-attack

Cloudflare fokuserar också på att motverka DDoS-attacker. I februari 2014 fick företaget själv ta itu med en stor DDoS-attack. Mer än 400 Gigabit per sekund stoppades på företagets nätverk.

I november 2014 skedde en attack mot flera webbplatser i Hong Kong. Det var en DDoS-attack på 500 Gigabit som var den största DDoS-attack som någonsin uppmätts. Cloudflare bestämde sig då för att lansera Galileo-projektet. Vissa grupper, som journalister, konstnärer och aktivister, skulle kunna skydda sina webbplatser mot sådana attacker utan kostnad.

Cloudflare kommer i vanrykte

Företaget misskrediterades eftersom det vägrade att sluta tillhandahålla teknisk support till webbplatser som LulzSec, The Daily Stormer och 8chan. Under 2017 kommer samarbetet med The Daily Stormer att avbrytas. 8chans hemsida togs bort 2019 på grund av tre skottlossningar.

Ett företags rykte är viktigt för dess resultat på börsen. Därför bör du hålla ett öga på hur Cloudfare kommer i nyheterna innan du köper aktierna!

Cloudflare börsnoteras

I augusti 2019 tillkännagav internet säkerhetsföretaget Cloudflare sin börsnotering. Bolaget är nu noterat på New York Stock Exchange (NYSE). Företaget hoppades få in cirka 3,5 miljarder dollar från börsnoteringen. Både 2018 och 2017 gjorde företaget miljonförluster. Börsintroduktionen var därför ett välkommet finansiellt tillskott. Sedan introduktionen den första september 2019 har aktiekursen främst visat en uppåtgående trend.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *