Hur kan du köpa Colgate-Palmolive-aktier?

Colgate-Palmolive är det perfekta exemplet på ett något tråkigt aktie som fungerar mycket bra. Företaget har ökat sin utdelning i 50 år och människor kommer alltid att behöva ta hand om tänderna och tvätta händerna. Men hur kan du faktiskt investera i detta framgångsrika företag?

Var kan du köpa Colgate-Palmolive-aktier?

Om du letar efter en stabil andel med en bra utdelning kan Colgate-Palmolive vara ett bra val. Båda varumärkena är väl positionerade på marknaden och människor väljer ofta sina produkter tanklöst. Dessutom producerar företagen produkter som egentligen alltid behövs: en investering i Colgate-Palmolive kan därför fungera bra under alla ekonomiska förhållanden. Vill du köpa Colgate-Palmolive-aktier? Du kan direkt köpa Colgra-Palmolive-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadInformationRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Colgate-Palmolive-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!
Degiro€2,50 per transaktion

Vad är Colgate-Palmolives aktiekurs?

Är du nyfiken på hur aktiekursen i Colgate-Palmolive utvecklas? I diagrammet nedan kan du omedelbart se till vilket pris du kan köpa CFD-aktier i Colgate-Palmolive:

Om Colgate-Palmolive Company

De amerikanska multinationella marknaderna för produkter inom personlig vård, munvård och hushållsvård. Det producerar också sällskapsdjur. Företaget, som är aktivt över hela världen, uppnår hälften av sin omsättning, exklusive sällskapsdjur, i Nord- och Latinamerika. Europa står för en sjättedel av försäljningen. Beståndet av sålda djurfoder är 15 procent av den totala omsättningen.

Det holländska dotterbolaget till detta företag, under namnet Colgate-Palmolive Nederland bv, ligger i Weesp. Produkter som marknadsförs av dessa holländska filialer inkluderar tandkräm, schampo, duschgel och universalrengöringsmedel.

Köp Colgate-aktier

Företagets historia

I USA grundade William Colgate, en tvål- och ljustillverkare, William Colgate & Company 1806. Detta företag, som sedan låg på Dutch Street i New York, tillverkade stärkelse, ljus och tvål. William Colgate dog 1857.

Hans son, Samuel Colgate, tog över verksamheten. Namnet på företaget ändrades till Colgate & Company. År 1873 producerade företaget sin första doftande handkräm. 1896 lanserade företaget sina första tandkrämrör.

Den första Palmolive-tvålen tillverkad helt av palm och olivolja producerades 1896 av BJ Johnson Soap Company. Företaget var baserat i Milwaukee, Wisconsin. Eftersom tvålen var mycket populär ändrades företagets namn till The Palmolive Company.

Efter en sammanslagning 1926 med tvåltillverkaren Peet Brothers ändrades företagets namn till Palmolive-Peet Company. År 1928 köptes Colgate & Company. Företagets namn ändrades till Colgate-Palmolive-Peet Company. 1953 försvann Peet från företagets namn. Så namnet på företaget blev Colgate-Palmolive Company.

Gaba Group och Palmolive

Det schweiziska företaget Gaba Group tillverkar produkter för tandvård och munvård. Välkända varumärken för detta företag är Elmex, Meridol och Aronal. Sedan 2004 har Gaba Group varit en del av Colgate-Palmolive Group.

Mer efterfrågan på produkter från Colgate-Palmolive

2020 kommer företaget Colgate-Palmolive, som bland annat producerar tvål, schampo och tandkräm, att dra nytta av den växande efterfrågan på produkter för personlig vård. Tvålsförsäljningen kommer till exempel att öka på grund av rädslan för coronavirus. Under andra kvartalet 2020 ökade företagets omsättning i Europa med 17 procent. Det är troligt att denna försäljningsökning delvis är ett resultat av konsumenternas hamstring.

Auteur

Oliver Metz Avatar
Over Oliver Metz

Test

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *