Hur kan du köpa Colgate-Palmolive-aktier?

Colgate-Palmolive är det perfekta exemplet på ett något tråkigt aktie som fungerar mycket bra. Företaget har ökat sin utdelning i 50 år och människor kommer alltid att behöva ta hand om tänderna och tvätta händerna. Men hur kan du faktiskt investera i detta framgångsrika företag?

Var kan du köpa Colgate-Palmolive-aktier?

Om du letar efter en stabil andel med en bra utdelning kan Colgate-Palmolive vara ett bra val. Båda varumärkena är väl positionerade på marknaden och människor väljer ofta sina produkter tanklöst. Dessutom producerar företagen produkter som egentligen alltid behövs: en investering i Colgate-Palmolive kan därför fungera bra under alla ekonomiska förhållanden. Vill du köpa Colgate-Palmolive-aktier? Du kan direkt köpa Colgra-Palmolive-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Colgate-Palmolive-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen för Colgate-Palmolive?

Är du nyfiken på hur aktiekursen på Colgate-Palmolive utvecklas? I grafen nedan kan du se priset till vilket du kan köpa aktier i Colgate-Palmolive:

Företagsinformation om Colgate-Palmolive

Nedan hittar du den viktigaste företagsinformationen om Colgate-Palmolive.

Analys av Colgate-Palmolive-aktier

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Colgate-Palmolive-aktier är det viktigt att analysera aktien noggrant. I översikten nedan kan du se hur Colgate-Palmolive utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för Colgate-Palmolive under de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Colgate-Palmolive för de senaste 5 dagarna:

Hur kommer aktiekursen på Colgate-Palmolives aktie att utvecklas under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Colgate-Palmolive kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Vi har kombinerat analytikers prognoser med hjälp av data från Alpha Vantage. Tänk på att denna siffra bara är en förutsägelse av prisrörelsen för Colgate-Palmolive och att denna förutsägelse kanske inte går i uppfyllelse.

Om Colgate-Palmolive Company

De amerikanska multinationella marknaderna för produkter inom personlig vård, munvård och hushållsvård. Det producerar också sällskapsdjur. Företaget, som är aktivt över hela världen, uppnår hälften av sin omsättning, exklusive sällskapsdjur, i Nord- och Latinamerika. Europa står för en sjättedel av försäljningen. Beståndet av sålda djurfoder är 15 procent av den totala omsättningen.

Det holländska dotterbolaget till detta företag, under namnet Colgate-Palmolive Nederland bv, ligger i Weesp. Produkter som marknadsförs av dessa holländska filialer inkluderar tandkräm, schampo, duschgel och universalrengöringsmedel.

Köp Colgate-aktier

Företagets historia

I USA grundade William Colgate, en tvål- och ljustillverkare, William Colgate & Company 1806. Detta företag, som sedan låg på Dutch Street i New York, tillverkade stärkelse, ljus och tvål. William Colgate dog 1857.

Hans son, Samuel Colgate, tog över verksamheten. Namnet på företaget ändrades till Colgate & Company. År 1873 producerade företaget sin första doftande handkräm. 1896 lanserade företaget sina första tandkrämrör.

Den första Palmolive-tvålen tillverkad helt av palm och olivolja producerades 1896 av BJ Johnson Soap Company. Företaget var baserat i Milwaukee, Wisconsin. Eftersom tvålen var mycket populär ändrades företagets namn till The Palmolive Company.

Efter en sammanslagning 1926 med tvåltillverkaren Peet Brothers ändrades företagets namn till Palmolive-Peet Company. År 1928 köptes Colgate & Company. Företagets namn ändrades till Colgate-Palmolive-Peet Company. 1953 försvann Peet från företagets namn. Så namnet på företaget blev Colgate-Palmolive Company.

Gaba Group och Palmolive

Det schweiziska företaget Gaba Group tillverkar produkter för tandvård och munvård. Välkända varumärken för detta företag är Elmex, Meridol och Aronal. Sedan 2004 har Gaba Group varit en del av Colgate-Palmolive Group.

Mer efterfrågan på produkter från Colgate-Palmolive

2020 kommer företaget Colgate-Palmolive, som bland annat producerar tvål, schampo och tandkräm, att dra nytta av den växande efterfrågan på produkter för personlig vård. Tvålsförsäljningen kommer till exempel att öka på grund av rädslan för coronavirus. Under andra kvartalet 2020 ökade företagets omsättning i Europa med 17 procent. Det är troligt att denna försäljningsökning delvis är ett resultat av konsumenternas hamstring.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *