Hur kan du köpa Colruyt-aktier?

Colruyt är en välkänd belgisk stormarknadskedja som är mer och mer aktiv i andra länder. De är kända för sina låga kostnader och effektiva operationer. Vill du också investera i Colruyt genom att köpa aktier? I den här artikeln kan du läsa hur du gör! Du kan också hitta den senaste aktiekursen för Colruyt på denna sida.

Var kan man köpa eller investera i Colruyt aktier?

Colruyt gör intressanta investeringar: de har blivit stora aktieägare i dataspecialisten Daltix. Med denna data hoppas de kunna samla in mer information om konsumentbeteende, vilket gör det möjligt för dem att uppnå bättre resultat. Men det finns också risker förknippade med en investering i Colruyt: konkurrenterna Jumbo och Ahold öppnar nya filialer i landet. Som ett resultat sjönk aktiekursen.

Tror du att Colruyt skulle kunna behålla en stor marknadsandel? Då kan det vara intressant att investera i bolaget genom att köpa aktierna. Vill du köpa eller investera i Colruyt aktier? Översikten nedan visar dig en lista över de mest pålitliga och användarvänliga aktiemäklarna du kan använda för att investera eller köpa Colruyt aktier.

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Colruyt-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Colruyt just nu?

Är du nyfiken på aktiekursen för Colruyt? Grafen nedan visar hur Colruyt:s aktie har utvecklats under den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna ett gratis konto och börja investera i detta företag.

Information om företaget Colruyt:

Nedan hittar du de viktigaste uppgifterna för Colruyt.

Analys av Colruyt:

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Colruyt aktier är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur Colruyt aktie har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna:

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Colruyt för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer aktiekursen Colruyt att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Colruyt kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om prisrörelserna för Colruyt och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din egna research!

Om företaget Colruyt

Colruyt Group startade 1928 som ett litet företag. Det året bestämde sig bagarsonen Franz Colruyt för att starta en grossistverksamhet med kolonialvaror i Lembeck. Med saker som salt, socker och kaffe, tillgodosede han kunder i Bryssel.

Detta familjeföretag från Lembeck, Flemish, Brabant växte och innehåller nu flera företag. Företaget heter därför Colruyt Group. Vad har företaget att erbjuda? Olika Retail formler, produkter av deras varumärke, och alla typer av aktiviteter. Colruyts huvudkontor ligger i Halle.

köp Colruyt-aktier

Aktiv i tre länder

Stormarknadskedjan Colruyt fokuserar främst på barnfamiljer. Denna lågprisbutik är känd i Belgien som stormarknaden med lägsta prisgaranti. 1979 blev företaget börsnoterat. Sedan börsnoteringen har företaget vuxit kraftigt och företaget har även blivit verksamt i andra länder. 1997 introducerades företaget i Frankrike och 2008 öppnades en filial i Luxemburg.

Blygsamma butiker

Colruyt är känt för sitt no-nonsense tillvägagångssätt, som gör att kostnaderna kan sänkas så mycket som möjligt. I de sobert inredda butikerna hittar du ingen dekoration och ingen musik spelas. Det finns en färskmarknad i form av ett stort, kylt utrymme. I det utrymmet hittar du mjölkprodukter, frukt, grönsaker och delikatesser. Frysta produkter finns i frysta livsmedel.

Från hålkort till streckkodsläsare

Colruyt var den första butiken som använde hålkort och datorer 1965. Hålkorten samlades in av kunderna när de handlade. De hålkort som samlats in av kunderna behandlades av kassörerna.

Varför var hålkortet användbart? Dessa kort var användbara för proviantering av butiker och lagerhantering. 1985 var företaget också först med att gå över till full scanning. Detta är den optiska skanningen av streckkoden på förpackningen med en handhållen skanner.

Företagets många aktiviteter

Colruyt är inte bara en livsmedelshandlare med butiker, webbshoppar och tjänster för privatpersoner. Det är även en grossist med webbshopar och tjänster för företag.

Sedan 2000 har Colruyt insamlingstjänsten Collect & Go. Med en dator eller smartphone kan kunderna boka sin beställning. Nästa dag kan de hämta sin beställning på en av de 200 Collect & Go-upphämtningsställena som är kopplade till en Colruyt-butik. Sedan 2011 har kunderna kunnat skicka sina inköpslistor och reservera produkter med en smartphone-app.

Denna typ av innovation kan locka fler kunder till Colruyts stormarknader. Detta kan därför vara en bra anledning att köpa Colruyt-aktier.

Experimentera med automatisk igenkänning av frukt och grönsaker

2019 blev Colruyt den första stormarknadskedjan att testa den automatiska igenkänningen av frukt och grönsaker. En kamera utvecklad i samarbete med företaget Robivision hängdes över en våg i en Colruyt-butik i Kortrijk. Vad händer om en kund lägger frukt eller grönsaker i denna skala i kassan? Den kameran avgör direkt vilken produkt det är. Denna nya teknik kan spara tid och öka effektiviteten vid kassan.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *