Hur kan du köpa Colruyt-aktier?

Colruyt är en välkänd belgisk stormarknadskedja som är mer och mer aktiv i andra länder. De är kända för sina låga kostnader och effektiva operationer. Vill du också investera i Colruyt genom att köpa aktier? I den här artikeln kan du läsa hur du gör! Du kan också hitta den senaste aktiekursen för Colruyt på denna sida.

Hur köper jag Colruyt-aktier?

Colruyt gör intressanta investeringar: de har blivit stora aktieägare i dataspecialisten Daltix. Med denna data hoppas de kunna samla in mer information om konsumentbeteende, vilket gör det möjligt för dem att uppnå bättre resultat. Men det finns också risker förknippade med en investering i Colruyt: konkurrenterna Jumbo och Ahold öppnar nya filialer i landet. Som ett resultat sjönk aktiekursen.

Tror du att Colruyt skulle kunna behålla en stor marknadsandel? Då kan det vara intressant att investera i bolaget genom att köpa aktierna. Vill du köpa Colruyt-aktier? Du kan direkt köpa Colruyt-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadInformationRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
Degiro€2,50 per transaktion

Hur investerar man aktivt i Colruyt-aktier?

Under ekonomiskt dåliga tider ser du ofta aktier sjunka i värde. Detta behöver dock inte vara fallet med Colruyt. Under coronakrisen steg aktien faktiskt i värde samtidigt som börserna kraschade. Människor är mindre benägna att gå ut och äta och behöver därför mer mat. Colruyts aktie är ganska kontracyklisk och kan prestera ännu bättre under ekonomiskt dåliga tider.

Genom att aktivt spekulera i aktiekursen kan du uppnå god avkastning på både kursuppgångar och kursfall. Du kan göra detta genom att använda CFD:er. Med en CFD kan du även öppna en kort position där varje kursfall innebär ett positivt resultat för dig som investerare! Hos Plus500 kan du spekulera i CFD:er på Colruyt-aktier. Använd knappen nedan för att öppna ett gratis demokonto hos Colruyt:

86% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Vad är Colruyts aktiekurs?

Är du nyfiken på hur CFD-aktien Colruyt presterar? Kolla då in diagrammet nedan! Använd knapparna för att enkelt öppna en handelsposition på aktien.

Om företaget Colruyt

Colruyt Group startade 1928 som ett litet företag. Det året bestämde sig bagarsonen Franz Colruyt för att starta en grossistverksamhet med kolonialvaror i Lembeck. Med saker som salt, socker och kaffe, tillgodosede han kunder i Bryssel.

Detta familjeföretag från Lembeck, Flemish, Brabant växte och innehåller nu flera företag. Företaget heter därför Colruyt Group. Vad har företaget att erbjuda? Olika Retail formler, produkter av deras varumärke, och alla typer av aktiviteter. Colruyts huvudkontor ligger i Halle.

köp Colruyt-aktier

Aktiv i tre länder

Stormarknadskedjan Colruyt fokuserar främst på barnfamiljer. Denna lågprisbutik är känd i Belgien som stormarknaden med lägsta prisgaranti. 1979 blev företaget börsnoterat. Sedan börsnoteringen har företaget vuxit kraftigt och företaget har även blivit verksamt i andra länder. 1997 introducerades företaget i Frankrike och 2008 öppnades en filial i Luxemburg.

Blygsamma butiker

Colruyt är känt för sitt no-nonsense tillvägagångssätt, som gör att kostnaderna kan sänkas så mycket som möjligt. I de sobert inredda butikerna hittar du ingen dekoration och ingen musik spelas. Det finns en färskmarknad i form av ett stort, kylt utrymme. I det utrymmet hittar du mjölkprodukter, frukt, grönsaker och delikatesser. Frysta produkter finns i frysta livsmedel.

Från hålkort till streckkodsläsare

Colruyt var den första butiken som använde hålkort och datorer 1965. Hålkorten samlades in av kunderna när de handlade. De hålkort som samlats in av kunderna behandlades av kassörerna.

Varför var hålkortet användbart? Dessa kort var användbara för proviantering av butiker och lagerhantering. 1985 var företaget också först med att gå över till full scanning. Detta är den optiska skanningen av streckkoden på förpackningen med en handhållen skanner.

Företagets många aktiviteter

Colruyt är inte bara en livsmedelshandlare med butiker, webbshoppar och tjänster för privatpersoner. Det är även en grossist med webbshopar och tjänster för företag.

Sedan 2000 har Colruyt insamlingstjänsten Collect & Go. Med en dator eller smartphone kan kunderna boka sin beställning. Nästa dag kan de hämta sin beställning på en av de 200 Collect & Go-upphämtningsställena som är kopplade till en Colruyt-butik. Sedan 2011 har kunderna kunnat skicka sina inköpslistor och reservera produkter med en smartphone-app.

Denna typ av innovation kan locka fler kunder till Colruyts stormarknader. Detta kan därför vara en bra anledning att köpa Colruyt-aktier.

Experimentera med automatisk igenkänning av frukt och grönsaker

2019 blev Colruyt den första stormarknadskedjan att testa den automatiska igenkänningen av frukt och grönsaker. En kamera utvecklad i samarbete med företaget Robivision hängdes över en våg i en Colruyt-butik i Kortrijk. Vad händer om en kund lägger frukt eller grönsaker i denna skala i kassan? Den kameran avgör direkt vilken produkt det är. Denna nya teknik kan spara tid och öka effektiviteten vid kassan.

Tips: testa trading gratis med en demo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *