Hur kan du köpa CVS Health-aktier?

CVS Health är ett stort konglomerat verksamt på hälsomarknaden. Dess andel verkar prestera någorlunda bra även under mediokra ekonomiska omständigheter. Att investera i CVS Health-aktier kan därför absolut vara värt besväret. Men vad är det bästa sättet att köpa CVS Health-aktier och vad är den aktuella aktiekursen?

Var kan du köpa CVS Health-aktier?

CVS Health har byggt upp en stark position som kan göra det attraktivt att köpa CVS Health-aktier. Det bästa stället att köpa aktier är hos en pålitlig mäklare som tar ut låga transaktionsavgifter. Vill du köpa CVS Health-aktier? Du kan direkt köpa CVS Health-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
Plus500Spekulera aktivt i stigande och fallande ”CVS priser.
82% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.
AvatradeHandla ”CVS aktivt till låg kostnad med en gratis demo!
Degiro€2,50 per transaktion

Vad är den aktuella aktiekursen för CVS Health?

Är du nyfiken på hur aktiekursen på CVS Health utvecklas? I grafen nedan kan du se till vilket pris du kan köpa och sälja CVS Health-aktier:

Är det klokt att investera i CVS Health?

När du köper CVS Health-aktier investerar du i ett flexibelt och kraftfullt företag. CVS Healths butiker står endast delvis för omsättningen: cirka 7 procent av intäkterna realiseras här. Företaget är också aktivt inom Medicare-paket och erbjuder olika hälsotjänster.

En annan attraktiv anledning att köpa CVS Health-aktier är utdelningspolicyn. Från 2008 till 2017 ökade utdelningen med inte mindre än 733 %. Naturligtvis kan denna tillväxt inte alltid fortsätta: speciellt under ekonomiskt osäkra tider. Trots det har företaget byggt upp en bra position och vet hur man ska bemöta marknaden för hälsofördelar. En investering i CVS Health är därför definitivt värd att överväga.

köpa CSV Health-aktier

Om företaget CVS Health

Det amerikanska företaget CVS Health, tidigare CVS Corporation eller CVS Caremark Corporation, är verksamt inom hälsovårdsbranschen. Bolaget äger bolagen CVS Pharmacy, CVS Care Mark och Aetna.

CVS Pharmacy är en kedja av apotek, CVS Caremark är apoteksersättningsansvarig och Aetna är sjukförsäkringsgivare. CVS gick i december 2017 överens om att förvärva Aetna för 69 miljarder dollar. Förvärvet slutfördes i november 2018. Detta amerikanska företag har sitt huvudkontor i Woonsocket, Rhode Island.

Företagets historia

Tre partners grundade konsumentvärdebutiker (CVS) 1963. Bröderna Stanley och Sidney Goldstein och Ralph Hoagland byggde företaget från ett moderbolag. Det moderbolaget var Mark Steven, Inc., ett företag som hjälpte återförsäljare att hantera sina produktionslinjer för hälso- och skönhetsverktyg. Vid starten av företaget var det en kedja av hälso- och skönhetsbutiker och några år senare tillkom apotek.

Företaget gick med i Melville Corporation för att möjliggöra tillväxt och expansion. Detta företag ledde en rad detaljhandelsföretag. Under 1980- och 1990-talen upplevde företaget tillväxt. 1996 lämnade CVS Corporation Melville, som blev ett fristående företag. På New York Stock Exchange handlades bolagets aktier som CVS.

Efter sammanslagningen med Caremark Rx, ett apoteksförvaltningsbolag, ändrades företagets namn till CVS Caremark Corporation. 2014 beslutades att ta bort tobaksvaror från CVS Pharmacys hyllor, varefter företagets namn ändrades till CVS Health. Bolagets tillgångar inkluderar CVS Pharmacy, CVS Caremark, CVS Specialty och detaljhandelskliniken MinuteClinic. Som du kan se finns det flera varumärken under bolaget, så riskerna är utspridda lite mer. Det gör en investering i CSV Health relativt säkrare.

Ett företag involverat i samhället och filantropi

CVS Caremark Charitable Trust, som grundades av företaget, tillhandahåller finansiering för initiativ inom områdena sjukvård, utbildning och samhällsengagemang. Sedan 1978 har CVS Samaritan Vans erbjudit gratis haverihjälp till bilister och samhället i många städer. Dessa assistansfordon patrullerar motorvägar. Golfklubben CVS Caremark Charity på Rhode Island har redan samlat in mer än 8 miljarder dollar till välgörenhet. Om du tycker att det är viktigt att ett företag tar hänsyn till övriga intressenter kan det vara en bra idé att köpa CSV Health-aktier.

CVS Health-spel på Covid-19

Företaget CVS Health meddelade i oktober 2020 att det kommer att anställa cirka 15 000 personer. Dessa personer kommer att sättas in i kampen mot coronaviruset. I mars 2020 hade företaget redan meddelat att det skulle anställa 50 000 personer. Företaget, som även räknar med en ökning av antalet influensafall under vintern, sysselsätter därför många i kampen mot coronaviruset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *