Öppettider för börsen i Danmark

Är du nyfiken på den danska börsens exakta öppettider? Då är du på rätt adress på den här sidan! Här hittar du öppettiderna för Köpenhamnsbörsen eller CSE. Du kan också läsa här på vilka dagar den danska börsen stänger.

Vad är öppettiderna för den danska börsen?

Danmarks börs är öppen från 9:00 till 17:00. Mellan dessa timmar kan du handla aktier noterade på den danska aktiemarknaden. Danmarks börs är öppen på vardagar, på helgerna kan du inte investera på denna börs.

Vi använder ett program för att beräkna öppettiderna i din lokala tidszon. Du kan handla aktier på den danska börsen från ##T|8:00## till ##T|16:00##.

Hos många mäklare kan du också investera under börserna före och efter börsen öppettider. Det här är perioder där det sker virtuell handel med aktiens värde. Handelsvolymen är mycket lägre utanför normal handelstid. Du måste också ta hänsyn till att transaktionskostnaderna kan vara mycket högre utanför ordinarie öppettider.

Kända index på Köpenhamnsbörsen (CSE) är KAX-indexet, OMX Copenhagen 20 och KFX-indexet. Öppettiderna för dessa index är desamma som för Danmarks börs i allmänhet.

När öppnar / stänger Danmarks börs?

I timern nedan kan du se när börsen öppnas eller stängs igen. På så sätt är du alltid redo för en ny handelssession!

Vilka dagar är Danmarks börs stängd?

Normalt är den danska börsen öppen. Men på speciella dagar är börsen stängd och du kan inte köpa eller sälja aktier på börsen. Det här är bra att veta när du tänker investera i Danmark.

  • 14 april – Skärtorsdag
  • 15 april – Långfredag
  • 18 april – påsk
  • 13 maj – stor bönedag
  • 26 maj – Kristi Himmelsfärdsdag
  • 27 maj – Marknadshelg
  • 6 juni – Pingst
  • 26 december – Jul

Som du kan se finns det en hel del helgdagar som du inte kan investera på Köpenhamnsbörsen.

investera i Danmark

Vill du investera i Danmark?

Är du intresserad av att investera i danska aktier? Då behöver du ett konto hos en aktiemäklare. En mäklare är en part som gör det möjligt för privatpersoner att köpa och sälja alla typer av värdepapper. Nedan ser du priserna för handel med danska aktier med olika parter:

Vilken valuta används på den danska börsen?

Aktier på den danska börsen handlas i den danska kronan. Tänk på att din investering kan minska i värde om din valuta blir starkare i förhållande till Danmarks valuta.

Var kan du hitta börsen i Danmark?

Danmarks börs finns i Köpenhamn, som är Danmarks huvudstad. Du kan besöka webbplatsen för börsen här. De fullständiga adressuppgifterna finns här:

Nikolaj Plads 61067 Köpenhamn

Du kan också nå börsen via nordicwebteam@nasdaqomx.com eller +45 33 93 33 66.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *