Hur kan du köpa Delta Air Lines-aktier?

Delta Air Lines är ett av de mest välkända och framgångsrika flygbolagen i Amerika. En investering i Delta Air Lines genom att köpa aktierna kan därför vara intressant. I den här artikeln kommer vi att diskutera det bästa sättet att investera i Delta Air Lines och du hittar också den senaste aktiekursen för bolaget här.

Var kan du köpa Delta Air Lines-aktier?

Vill du göra en långsiktig investering i företaget Delta Air Lines? I så fall måste du vara mycket uppmärksam på den aktuella situationen. På grund av hård konkurrens har flygbolagen endast en begränsad spekuleramarginal. Motgångar kan därför sätta Deltas lönsamhet under direktpress.

Dessutom blir det mindre och mindre populärt att flyga. Under påverkan av corona pandemin kommer resandet sannolikt att fortsätta att minska: företag som t.ex Zoom låta människor mötas på distans. Flygandet kommer dock inte att dö ut helt. Om Delta Air Lines överträffar sina konkurrenter kan det bli en av de överlevande parterna. Vill du köpa Delta Airlines-aktier? Du kan direkt köpa Delta Airlines-aktier med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
Plus500Spekulera aktivt i stigande och fallande Delta Airlines-aktier priser.
82% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.
AvatradeHandla Delta Airlines-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!
Degiro€2,50 per transaktion

Vad är Delta Air Lines aktiekurs?

Är du nyfiken på hur företaget Delta Air Lines presterar? I grafen nedan kan du direkt se hur Delta Air Lines CFD-aktie har utvecklats under den senaste perioden.

Om Delta Air Lines

Delta Air Lines är ett stort amerikanskt flygbolag. Huvudkontoret för detta flygbolag finns på Hartsfield-Jackson-Airport i Atlanta. Detta flygbolag har främst rutter i USA, Kanada och Latinamerika. De har också några rutter till och från Asien och Europa.

Flygbolaget erbjuder lågprisflyg. Passagerare väljer Delta Air Lines på grund av dess moderna flotta, förmånliga transportregler och möjligheten att checka in effektivt via internet eller en mobilapplikation.

köpa Delta Airlines-aktier

Delta Air Lines historia

Delta Air Lines grundades 1928 i staden Monroe i den amerikanska delstaten Michigan. Flygbolaget flyttade snart till Atlanta där dess hemmabas ligger på Hartsfield-Jackson Airport. Från Atlanta går det flyg till Chicago, New Orleans och Cincinnati.

Delta började flyga till Venezuela och Karibien på 1950-talet. Flygbolaget var den första kunden som beställde DC-8 och DC-9. Från 1970 flög Delta bara jetplan.

Ett stort flygbolag

2008 tog Delta Air Lines över flygbolaget Northwest Airlines, vilket gjorde flygbolaget mycket större. Efter förvärvet av Northwest Airlines blev Delta Air Lines det största flygbolaget i världen när det gäller flygrörelser och passagerarantal. Delta flyger faktiskt över hela världen till över 353 destinationer. Den relativt stora flottan består av 847 flygplan och ytterligare 190 flygplan har beställts. Dessa är flygplan som ersätter gamla flygplan och bör utöka flottan ytterligare.

Delta Air Lines lider av corona pandemin

I oktober 2020 tillkännagavs att Delta Air Lines kommer att pensionera 383 flygplan i förtid mellan 2020 och 2025. Dessutom kommer leveransen av nya flygplan att delvis skjutas upp. Företaget lider av corona krisen som resulterade i en förlust på 2,3 miljarder USD under tredje kvartalet 2020. Som ett resultat av den extra avskrivningen av flottan uppgår nettoförlusten under detta tredje kvartal till 5,4 miljarder USD.

Förlusterna under tredje kvartalet är därför enorma. Trots att företaget förlorade 1 miljon dollar varje timme under tredje kvartalet är det osannolikt att det går i konkurs. Tack vare statligt stöd och de tidigare lönsamma åren har företaget fortfarande 21 miljarder USD i tillgångar.

Ändå är det nu en mycket knepig affär att investera i ett flygbolag som Delta Air Lines. Den berömda investeraren Warren Buffett sålde sin andel i företaget, över 11,1 %, för 340 miljoner dollar.

Tror du att Delta Air Lines återigen kommer att nå bra resultat i framtiden? I så fall kan det vara attraktivt att köpa Delta Air Lines-aktier.

Köpa Delta Air Lines-aktier

I slutet av 2019 var Delta Air Lines aktier bland de bästa aktierna för 2020. Delta Air Lines är trots allt ett växande företag. Med ett gynnsamt pris/spekulera förhållande och en nettoutdelning på 2,73 % verkade företaget vara en bra investering. På grund av corona krisen infriades inte denna förväntning. Aktiekursen föll kraftigt under 2020. Kurs diagrammet visar dock att aktiekursen stiger försiktigt från juli och framåt.

författare

Oliver Metz Avatar
om

Test

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *