Hur kan du köpa Delta Air Lines-aktier?

Delta Air Lines är ett av de mest välkända och framgångsrika flygbolagen i Amerika. En investering i Delta Air Lines genom att köpa aktierna kan därför vara intressant. I den här artikeln kommer vi att diskutera det bästa sättet att investera i Delta Air Lines och du hittar också den senaste aktiekursen för bolaget här.

Var kan du köpa Delta Air Lines-aktier?

Vill du göra en långsiktig investering i företaget Delta Air Lines? I så fall måste du vara mycket uppmärksam på den aktuella situationen. På grund av hård konkurrens har flygbolagen endast en begränsad spekuleramarginal. Motgångar kan därför sätta Deltas lönsamhet under direktpress.

Dessutom blir det mindre och mindre populärt att flyga. Under påverkan av corona pandemin kommer resandet sannolikt att fortsätta att minska: företag som t.ex Zoom låta människor mötas på distans. Flygandet kommer dock inte att dö ut helt. Om Delta Air Lines överträffar sina konkurrenter kan det bli en av de överlevande parterna. Vill du köpa Delta Airlines-aktier? Du kan direkt köpa Delta Airlines-aktier med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Delta Airlines-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen för Delta Air Lines?

Nyfiken på hur Delta Air Lines presterar? Grafen nedan visar hur Delta Air Lines aktie har utvecklats den senaste tiden.

Företagsinformation för Delta Air Lines

Nedan kan du hitta den viktigaste företagsinformationen om Delta Air Lines.

Analyse av Delta Air Lines aktier

Innan du bestämmer dig för att köpa eller sälja Delta Air Lines-aktier är det viktigt att analysera aktien noggrant. Översikten nedan visar hur Delta Air Lines har presterat under den senaste perioden.

Aktiepriser för Delta Air Lines under de senaste 5 dagarna

Tabellen nedan visar aktiekurserna för Delta Air Lines för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer Delta Air Lines aktiekurs att göra under 2024?

Nyfiken på vad analytiker tror att Delta Air Lines kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Vi har kombinerat analytikernas förutsägelser med hjälp av data från Alpha Vantage. Tänk på att denna siffra bara är en förutsägelse av Delta Air Lines aktieutveckling, och denna förutsägelse kanske inte går i uppfyllelse.

Om Delta Air Lines

Delta Air Lines är ett stort amerikanskt flygbolag. Huvudkontoret för detta flygbolag finns på Hartsfield-Jackson-Airport i Atlanta. Detta flygbolag har främst rutter i USA, Kanada och Latinamerika. De har också några rutter till och från Asien och Europa.

Flygbolaget erbjuder lågprisflyg. Passagerare väljer Delta Air Lines på grund av dess moderna flotta, förmånliga transportregler och möjligheten att checka in effektivt via internet eller en mobilapplikation.

köpa Delta Airlines-aktier

Delta Air Lines historia

Delta Air Lines grundades 1928 i staden Monroe i den amerikanska delstaten Michigan. Flygbolaget flyttade snart till Atlanta där dess hemmabas ligger på Hartsfield-Jackson Airport. Från Atlanta går det flyg till Chicago, New Orleans och Cincinnati.

Delta började flyga till Venezuela och Karibien på 1950-talet. Flygbolaget var den första kunden som beställde DC-8 och DC-9. Från 1970 flög Delta bara jetplan.

Ett stort flygbolag

2008 tog Delta Air Lines över flygbolaget Northwest Airlines, vilket gjorde flygbolaget mycket större. Efter förvärvet av Northwest Airlines blev Delta Air Lines det största flygbolaget i världen när det gäller flygrörelser och passagerarantal. Delta flyger faktiskt över hela världen till över 353 destinationer. Den relativt stora flottan består av 847 flygplan och ytterligare 190 flygplan har beställts. Dessa är flygplan som ersätter gamla flygplan och bör utöka flottan ytterligare.

Delta Air Lines lider av corona pandemin

I oktober 2020 tillkännagavs att Delta Air Lines kommer att pensionera 383 flygplan i förtid mellan 2020 och 2025. Dessutom kommer leveransen av nya flygplan att delvis skjutas upp. Företaget lider av corona krisen som resulterade i en förlust på 2,3 miljarder USD under tredje kvartalet 2020. Som ett resultat av den extra avskrivningen av flottan uppgår nettoförlusten under detta tredje kvartal till 5,4 miljarder USD.

Förlusterna under tredje kvartalet är därför enorma. Trots att företaget förlorade 1 miljon dollar varje timme under tredje kvartalet är det osannolikt att det går i konkurs. Tack vare statligt stöd och de tidigare lönsamma åren har företaget fortfarande 21 miljarder USD i tillgångar.

Ändå är det nu en mycket knepig affär att investera i ett flygbolag som Delta Air Lines. Den berömda investeraren Warren Buffett sålde sin andel i företaget, över 11,1 %, för 340 miljoner dollar.

Tror du att Delta Air Lines återigen kommer att nå bra resultat i framtiden? I så fall kan det vara attraktivt att köpa Delta Air Lines-aktier.

Köpa Delta Air Lines-aktier

I slutet av 2019 var Delta Air Lines aktier bland de bästa aktierna för 2020. Delta Air Lines är trots allt ett växande företag. Med ett gynnsamt pris/spekulera förhållande och en nettoutdelning på 2,73 % verkade företaget vara en bra investering. På grund av corona krisen infriades inte denna förväntning. Aktiekursen föll kraftigt under 2020. Kurs diagrammet visar dock att aktiekursen stiger försiktigt från juli och framåt.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *