Hur kan du köpa aktier i Domino’s Pizza?

Pizzor är tidlösa: därför kan den framgångsrika Domino’s Pizza vara en intressant investering. I den här artikeln tittar vi på hur man bäst köper Domino’s Pizza-aktier. Du kan också hitta företagets aktuella aktiekurs på denna sida.

Hur köper man aktier i Domino’s Pizza?

Dominos Pizza försöker i allt högre grad att förnya pizzaleveranser. De arbetar med sk spökkök : dessa är separata kök där pizzorna görs utan matplats. Detta gör att kedjans räckvidd kan utökas ytterligare till låg kostnad. Företaget använder till och med robotar i vissa områden för att leverera pizzorna!

Företaget är också engagerat i internationell expansion. Domino’s Pizza har redan öppnat många nya filialer i Kina, där det förstås finns mycket extravinst att göra. En investering i Domino’s Pizza kan säkert fungera bra i längden. Vill du köpa Domino’s Pizza-aktier? Du kan direkt köpa Domino’s Pizza-aktier med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadInformationRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Domino's Pizza-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!
Degiro€2,50 per transaktion

Hur handlar man aktivt med aktier i Domino’s Pizza?

Priset på Domino’s Pizza-aktier kan göra stora språng. Det såg du till exempel under coronakrisen 2020. Eftersom många restauranger var tvungna att stänga minskade plötsligt konkurrensen från företaget kraftigt. Allt fler beställer mat på nätet och denna trend kommer bara att bli starkare. Domino’s Pizzas aktier kan dock falla i värde i framtiden om en negativ nyhet kommer ut.

Genom att aktivt spekulera i priset på Domino’s Pizza-aktien kan du optimera investeringsresultaten du uppnår. Till exempel, med en kort position är det möjligt att handla vid fallande kurs. En bra part där du aktivt kan handla med Domino’s Pizza CFD-aktier är Plus500. Vill du testa möjlighetera gratis? Öppna ett demokonto direkt på Plus500:

82% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.82% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Om företaget Domino’s Pizza

Domino’s Pizza är ett stort företag: de säljer mer än 90 miljoner pizzor varje år. Företaget är verksamt i 60 länder och har mer än 10 000 filialer. Tack vare detta största pizza- och takeawayföretag i världen är det enkelt att beställa och ta emot en pizza hemma nästan var som helst inom en timme. Företagets huvudkontor finns i Ann Arbor Charter Township, Michigan.

Första expansion och namnändring

Domino’s Pizza grundades 1960 av bröderna Tom och James Monaghan. De tog över en befintlig filial av en kedja av pizzarestauranger i Ypsilanti, Michigan. För detta gjorde de en insättning på $500. De lånade också 900 dollar för att betala för förvärvet.

Mindre än åtta månader efter grundandet sålde James sin andel i verksamheten till sin bror Tom. 1965 köpte Tom Monaghan ytterligare två pizzarestauranger i samma delstat. Den ursprungliga ägaren till sin första restaurang gillade inte att Tom också använde namnet DomiNick’s för sina nya restauranger. Tom bestämde sig, på inrådan av en av sina anställda, att byta namn på sitt företag till Domino’s Pizza.

Köp aktier i Dominos Pizza

Tillgångar och oöverträffad tillväxt

Företaget drabbades av vissa motgångar. 1968 förstördes till exempel huvudkontoret och distributionscentralen av en brand. 1975 lämnade ett företag in en stämningsansökan mot Domino’s Pizza för att ha gjort intrång på varumärket Domino Sugar. Denna rättegång vanns av Domino’s Pizza.

Trots dessa motgångar växte företaget i en aldrig tidigare skådad takt. 1983 hade företaget till exempel mer än 1000 filialer. Med cirka 12 000 filialer i 5 700 olika städer under 2017 är Domino’s nu ett enormt multinationellt företag.

Domino’s Pizza Kina

Domino’s Pizza har varit verksamt i Kina sedan 1995. Företagets kinesiska dotterbolag är känt som Domino’s Pizza China. Under 2019 kommer det att finnas cirka 250 Domino’s Pizza China-filialer i 9 städer i Kina. Det året fanns det cirka 100 och cirka 75 filialer i de kinesiska städerna Shanghai respektive Peking. I Kina görs mer än 90 % av beställningarna digitalt.

Leveransförare kan spåras i realtid

2016 introducerade Domino’s GPS-spårning för sina holländska kunder. Skotrar, cyklar och bilar från holländska filialer av företaget är utrustade med GPS-spårning. Denna teknik kan också användas av cheferna för dessa filialer. Detta gör att de kan analysera körbeteendet hos sina leveransförare, vilket kommer att förbättra säkerheten. Under 2015 visade denna tekniks försök i Australien en betydande minskning av antalet olyckor bland leveransförare.

I Hamburg levereras pizzor av en leveransrobot

Robotar kan leverera pizzor självständigt, utan hjälp av människor. 2017 installerade Domino’s Pizza de första robotarna i den tyska staden Hamburg. Företagets anställda går förresten fortfarande med roboten. Roboten har ett fack som rymmer fem pizzor. Roboten kör med en hastighet på upp till 6 kilometer i timmen på trottoaren. Med sina kameror och sensorer kan den anpassa sig till olika förhållanden under körning.

Tror du att dessa robotar kommer att minska Domino’s Pizzas leveranskostnader avsevärt i framtiden? Då kan det vara smart att investera i företaget genom att köpa aktierna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *