Hur kan du köpa Dropbox -aktier?

Dropbox gick in på börsen ganska nyligen. Detta intressanta tekniska företag gjorde det omedelbart bra och aktiekursen steg enormt. Du kan också investera i Dropbox -aktien: men vad är det bästa sättet att göra detta?

Hur köper jag Dropbox -aktier?

När du använder a långsiktig strategi, Du kan också välja att köpa Dropbox -aktier. Aktierna läggs sedan till i din portfölj. I det här fallet är det viktigt att kontrollera företagets finansiella siffror. Kontrollera också om företagets konkurrensposition är tillräckligt stark. Om du är övertygad om Dropbox framtida potential kan du köpa aktierna och hålla kvar dem under en längre tid.

Vill du köpa Whiting Dropbox-aktier? Du kan direkt köpa Whiting Dropbox-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Dropbox-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Dropbox?

Är du nyfiken på aktiekursen på Dropbox? I grafen nedan kan du se hur Dropbox-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Dropbox

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Dropbox.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Dropbox för de senaste 5 dagarna:

Hur tjänar Dropbox pengar?

Dropbox tjänar pengar genom att sälja betalda medlemskap. Under standardkontot kan du använda två gigabyte lagringsutrymme. För en månatlig betalning på 10 dollar kan du lagra mer än en terabyte data.

När man överväger en investering i Dropbox är det viktigt att hålla ett öga på om företaget kan göra spekulera. Under åren 2018, 2019 och 2020 har Dropbox ännu inte lyckats göra spekulera. För övrigt är detta normalt för teknikaktier: fokus ligger ofta först på att uppnå tillväxt.

Möjligheter och faror

VD för Dropbox, Drew Houston, angav i Fortune att de vill fokusera på mjukvara för stora företag. Detta kan vara en intressant marknad, eftersom företag är villiga att betala pengar för bra programvara. Dessutom, under påverkan av corona -pandemin, blir det allt viktigare att lagra filer online. Företaget har därför ingått ett partnerskap med de välkända Zoom videokommunikation.

En stor risk för att köpa Dropbox -aktier är den höga konkurrensen. Företaget måste fortsätta att skilja sig från andra teknikjättar som erbjuder liknande tjänster. Det är därför tveksamt om Dropbox lyckas förbli tillräckligt distinkt.

Snabbguide: hur man köper Dropbox -aktier

Du kan köpa dina första Dropbox -aktier i tre steg. Ett viktigt första steg är att välj en online-mäklare . Hos en online- mäklare kan du köpa och sälja aktier. Det är viktigt att välja en pålitlig part där du kan handla till låga priser i de värdepapper du är intresserad av.

När du har öppnat ett konto är det viktigt att noggrant undersöka Dropbox -företaget. Först när du är övertygad om framtidsutsikterna är det klokt att köpa aktierna.

Du köper sedan aktierna med hjälp av en marknads- eller gräns-order. Med en marknadsorder köper du aktierna till det aktuella priset, medan du med en gräns-order kan ange ett pris till vilket du köper aktierna.

IPO för Dropbox

infogas i dropbox

Dropbox är registrerat på det välkända teknikindex Nasdaq. Direkt efter lanseringen ökade andelen i värde. Efter den första dagen hade andelen redan stigit 35% i värde. Människor som investerade på börsdagen uppnådde snabbt ett bra resultat.

Att lagra data online är fortfarande mycket relevant. Detta gör det möjligt för företaget att verka på en populär marknad med goda framtidsutsikter. Det finns dock också stor konkurrens från molnlagring från stora konkurenter som t.ex. Amazon, Apple, Google och Microsoft.

Allmän information om företaget

Dropbox erbjuder lagringstjänster via molnet. Företaget har hundratals miljoner användare . Inte bara konsumenter använder Dropbox lagringstjänster, utan också många små och stora företag.

Företaget grundades för några år sedan av Drew Houston . Denna chef för företaget sa i en intervju förra året att den årliga omsättningen för Dropbox är mer än 1 miljard dollar. Dropbox tjänar pengar genom att erbjuda expansionspaket för sina lagringstjänster. Du kan lagra dina dokument gratis på Dropbox, men du måste betala om du vill ha mer lagringsutrymme. Det är klart att denna intjäningsmodell fungerar bra för Dropbox, med tanke på företagets höga omsättning.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *