Hur kan du köpa DSM-aktier?

DSM , fullständiga namn Royal DSM NV, är ett internationellt aktivt holländskt kemiföretag. Funderar du på att investera i DSM? Upptäck omedelbart vad som är bäst att köpa DSM-aktier eller kolla över det aktuella aktiekursen.

Var kan du köpa DSM-aktier?

Har du förtroende för DSM: s kemikalieverksamhet? Vill du köpa DSM-aktier? Du kan direkt köpa DSM-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”DSM-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på DSM?

Är du nyfiken på aktiekursen på DSM? I grafen nedan kan du se hur DSM-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för DSM

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för DSM.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för DSM för de senaste 5 dagarna:

Om DSM-aktier

DSM, fullständiga namn Royal DSM NV, är ett internationellt aktivt holländskt kemiföretag. DSM härstammar från de tidigare holländska statliga gruvorna. Förkortningen DSM stod ursprungligen för Dutch State Mines. De har nu flera hundra kontor över hela världen, med huvudkontor i Heerlen.

DSM: s historia

DSM grundades som ett statligt företag 1902 för att utnyttja underjordiska kolreserver i provinsen Limburg. Senare utvidgade de sin verksamhet till att inkludera produktion av ammoniak och gödselmedel från biprodukter som släpptes ut under förgasningen av kol.

1960 uppnådde de holländska kolgruvorna en rekordproduktion på inte mindre än 23 miljoner ton. Eftersom kostpriset var högre än för importerat kol och på grund av ett stort gasfynd i Slochteren, beslutade regeringen då att stänga kolgruvorna. Stängningen ägde rum i faser, med den första gruvan som stängdes redan 1965. Slutligen stängdes den sista gruvan 1973. Samma år beslutades att förkortningen DSM också skulle användas som deras namn i framtiden.

DSM

PETROKEMISK INDUSTRI

Efter stängningen av gruvorna började Limburg utveckla nya industrier. Syftet med detta var att bekämpa arbetslösheten till följd av att gruvorna stängdes. Ett exempel på detta var att starta ett företag inom den petrokemiska industrin. Detta företag startades under flagg av det gamla gruvföretaget DSM och namnet behölls. Detta var naturligtvis en helt ny fas för DSM.

DSM hade samlat kemisk kunskap sedan 1930-talet och dess kemiska aktiviteter utvidgades kraftigt. Tyngdpunkten låg på bulkkemikalier. Senare flyttade produktionen mer mot slutprodukter som plast och industriella och finkemikalier. På grund av detta skifte beslutades 2002 att sälja den petrokemiska verksamheten till det saudiska företaget SABIC.

Nederländska staten

Fram till 1989 var den nederländska staten den enda aktieägaren, men på grund av börsintroduktionen såldes 69% av aktierna. År 1996 såldes ytterligare 20% av aktierna, följt av resten senare samma år.

Under 2007 avyttrade DSM också bulkkemikalier och började fokusera på produkter för livsmedelsindustrin, sjukvården, fordonsindustrin, färg och konstruktion.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *