Hur kan du köpa eBay aktier?

eBay är känt över hela världen. Med fler och fler människor som letar efter fynd online kan en auktionssajt som eBay prestera bra. Funderar du på att investera i eBay genom att köpa aktier? Läs om stegen du måste ta först nedan!

Hur kan du köpa eBay-aktier?

Onlineplattformar kommer sannolikt att fortsätta att gå bra i framtiden. De nya generationerna är vana vid att handla online och kommer inte att lämna sina hem inom kort. På eBay kan du också hitta originalartiklar som kan locka fler besökare. Tillväxtperspektivet för en webbplats som eBay är därför bra. Vill du köpa eBay-aktier? Du kan direkt köpa eBay-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla eBay-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är det aktuella aktiepriset på eBay?

Investerare håller alltid ett öga på den aktuella aktiekursen i ett företag. I grafen nedan kan du se kursutvecklingen på eBay-aktier. Du kan också använda knapparna för att direkt öppna en köp- eller säljposition.

Företagsdata från eBay

Nedan kan du se de viktigaste företagsdata från eBay.

Analyse av eBay-aktier

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja eBay-aktier är det viktigt att analysera aktien noggrant. I översikten nedan kan du se hur eBay utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser på eBay under de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna på eBay för de senaste 5 dagarna:

Investera i eBay i 6 steg

Du kan enkelt investera i eBay genom att följa sex steg. Först måste du jämföra olika mäklarplattformar. Genom att jämföra de olika mäklarna kan du hitta den mest pålitliga och billigaste parten som kommer att förbättra dina handelsresultat.

När du har valt en aktiemäklare måste du öppna ett konto. Detta tar ofta några minuter. Du kan öva med en demo först, eller så kan du välja att sätta in pengar direkt.

Du måste sedan hitta eBay-andelen inom plattformen. Detta görs genom att söka efter tickersymbolen: EBAY. Med kurshistoriken kan du sedan avgöra om det är smart att öppna en investering i företaget.

Efter att du studerat aktien måste du bestämma dig för om du vill köpa aktien omedelbart eller senare. Med en limitorder sätter du ett pris som du vill köpa aktien till. På så sätt kan du komma in vid en tidpunkt som verkar attraktiv för dig.

Då måste du bestämma dig hur många eBay-aktier du vill köpa. Med en mäklare som eToro kan du enkelt köpa två eBay-aktier. Detta ökar inte de relativa transaktionsavgifterna. Det är dock viktigt att komma ihåg att du förmodligen inte blir rik med en så liten investering.

Slutligen är det viktigt att hålla ett öga på din investering. Utvärdera regelbundet om din investering fortfarande passar in i din totala investeringsportfölj. Ibland måste man säga hejdå till sin del. Ta alltid dina investeringsbeslut baserat på en strategi och inte i panik!

Köp eBay-aktier

Vad är eBays affärsmodell?

Internetauktionsföretaget eBay grundades 1995. Företaget eBay är uppdelat i de 3 segmenten Marketplaces, Payments och GSI. Plattformen som erbjuds av ebay.com möjliggör handel med olika produkter. Denna plattform används årligen av mer än 100 miljoner konton. Det är konton för små och stora företag samt privatpersoner. eBay får en avgift för att tillhandahålla denna tjänst.

Större auktionswebbplats

På auktionssajten eBay, en av de största auktionssajterna på internet, kan vem som helst erbjuda nya eller begagnade föremål. Det är en global handelsplattform. Ibland erbjuds bisarra produkter på denna webbplats. Denna auktionssajt används allt oftare. 2007 var omsättningen 8,1 miljarder dollar. 2013 var den totala omsättningen redan 16 miljarder dollar. Tror du att denna tillväxt kommer att fortsätta? Då kan det vara klokt att investera i eBay.

Företagets historia

Från ett bakrum i San Jose, Kalifornien, lanserades eBay 1995. Grundaren av eBay ville samla köpare och säljare på en internetplattform. De lyckades helt klart. Grundarens programmeringsexperiment är nu den största handelsplattformen i världen. Det framgångsrika företaget har filialer i Storbritannien, Frankrike, Nederländerna, Kina, Indien, Australien och andra länder.

Förvärv av andra företag

eBay har tagit över flera företag. 2001 togs till exempel det franska företaget iBzar över. 2002 köptes den populära betalningssajten PayPal. Det var inte utan anledning. Det visade sig att 50 % av användarna av PayPal redan använde eBay. Detta gjorde PayPal mer populärt än deras betalningssystem Billpoint. eBay förblev ägare till PayPal fram till 2015. 2015 blev PayPal börsnoterat.

2004 köpte eBay den välkända holländska auktionssajten Marktplaats.nl. eBay betalade 225 miljoner dollar för det. Skype såldes för 65 % till Silver Lake Partners 2009. I mars 2001 tog eBay över GSI Commerce för 2,4 miljarder dollar. Detta företag erbjuder en plattform där andra företag kan sälja sina produkter.

Denna typ av förvärv bidrog till auktionssajtens globala framgång. Som investerare är det smart att hålla koll på om företaget överväger nya uppköp. Om detta är fallet kan du överväga att köpa eBay-aktier igen.

Världsomspännande handel via eBay

eBay gör global handel möjlig. När allt kommer omkring kan användare av eBay köpa varor över hela världen. Tyvärr är det i denna globala handel inte alltid möjligt att verifiera kvaliteten på produkterna och säljarens tillförlitlighet. Produkter kan avvika från beskrivningen eller ibland kommer de inte ens fram. Dessa kan vara hot mot eBays popularitet.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *